Youtube'dan ilginç gerçekler!

YouTube'un oyunlar üzerine yayınladığı ilginç detaylar; eminiz sizi de fazlasıyla şaşırtacak...

Youtube'dan ilginç gerçekler!

Bazı oyunlar evrenseldir; mesela Minecraft ve Grand Theft Auto gibi tüm dünyada sevilir. Pokemon Go - Rusya hariç - tüm dünyada ünlüdür. Ama Youtube yaptığı araştırmada bazı oyunların da son derece bölgesel olduğunu ortaya çıkardı. Örneğin Madden NFL 16, ABD'de son derece popüler, bu sporun ana vatanının neresi olduğunu düşününce çok da şaşırtıcı değil tabi.

Ama Alman Youtube izleyicilerinin Deponia izlemeye bayıldıklarını biliyor muydunuz? Ya da Lego Marvel's Avengers'ın Brazilya'da patladığını, ama başka hiç bir yerde bu kadar meşhur olmadğını biliyor muydunuz? Rus oyuncular belki Pokemon Go'ya güvenmiyor ama STALKER: Shadow of Chernobyl'e bayılıyorlar. Fransa, Japonya ve Tayvan'da da Dofus, Puzzles & Dragons ve Tower of Saviors gibi rol yapma oyunları çok seviliyor.

İşin tuhaf kısmı bu oyunların çoğu gayet eski oyunlar. Örneğin Dofus, 2004'te piyasaya çıkmıştı. Bu oyunların şu an hala ünlü olmalarındaki en büyük etken ücretsiz olmaları. Diğer oyunlar ise bölgesel bazı olaylar veya popüler oyun modları sayesinde ünlü olmuş olabilir. Youtube'un araştırma sonucu daha çok oyun izlemeyle ilgili - oyunun kendisi tam olarak işin içinde değil.

Okuyucu Yorumları