Yunanistan'da Apple kabusu!

Ekonomik açıdan zor günler geçiren Yunanistan'da, Apple kullanıcıları için kabus erken başladı!

Yunanistan'da Apple kabusu!

iTunes üzerinden bir şarkı almaya çalıştığınızı ancak kredi kartı ödemenizin reddedildiğini düşünün. Gerekli paraya sahip olmanıza rağmen bulut depo hizmeti üyeliğinizin ödemesini de gerçekleştiremiyorsunuz. Apple kartınızı kabul etmiyor ve dosyalarınızın büyük bir kısmını kaybetmek üzeresiniz.

Yunanistan'da bulunan pek çok kişinin yeni uygulama ile imtihanı bu şekilde oldu. Teknik olarak, yeni uygulama ile amaçlanan şey, insanların paralarını yurtdışı bankalarına kaçırmalarını ve ülkenin pamuk ipliğinde olan ekonomisinden daha fazla paranın eksilmesinin engellenmesiydi. Ne yazık ki bu uygulama, günlük kullanıcıların da yabancı firmalara en ufak ödemeleri gerçekleştirmelerini engellemekte ve bu firmaların arasında Apple, PayPal ve online hayat için önemli olan diğer isimler de bulunmakta.

Çoğu Yunan müşterinin parası bulunmakta ancak hizmet sağlayıcıları, ödemeleri uygulama dahilinde kabul edemiyorlar ve bu yüzden de kullanıcıların şu anda yapabildikleri tek şey, bulut üyeliklerinin yavaşça yok olmasını izlemek oluyor. Bloomberg News'in söylediğine göre, Atina'dak kullanıcılara, 20GB iCloud hesaplarının aylık ücreti ödenmediği için 5GB'a düşeceği uyarısı şimdiden sunuldu.

Bu sermaye kontrol uygulamaları, sadece online ödemelere zarar vermiyor. Uluslararası seyahatte bulunan Yunanlılar da, normalde kullanabildikleri kredi kartlarını kullanamaz hale geliyorlar çünkü bu terminaller de genellikle uluslararası sistemlerden oluşuyor. Başka bir deyiş ile, Yunanistan vatandaşları için artık Yunanistan'ın dışına seyahat etmek pek kolay olmayacak.

Okuyucu Yorumları