Zararlı SMS'ler telefonunuzu çökertebilir!

SMS almak sıradan bir iş gibi görünebilir, ama bakın, basit bir SMS cebinize neler yapabiliyor...

Basit bir SMS'in marifetleri!

Popüler telefonların bir çoğu, kötü niyetle hazırlanmış bir SMS'i açtıklarında kilitlenebiliyorlar. Bu 'ölüm SMS'i' olarak adlandırılan saldırılar, Samsung, Sony Ericsson, Motorola ve LG telefonlarını etkileyebiliyor.

Berlin'de yapılan Chaos Communication Congress toplantısında güvenlik araştırmacıları Collin Mulliner ve Nico Golde bu tür saldırıların detayları hakkında bilgiler verdiler.

Golde, Samsung telefonun çok parçalı mesajlara karşı diğerlerine göre daha savunmasız olduğunu söyledi. LG telefonlar ise kötü niyetle oluşturulmuş MMS'lere karşı zayıf. Nokia ve Sony Ericsson ise genellikle zararlı mesajın alındı onayını göndermeden kilitleniyor. Bunun manası ise telefonu açtığınızda zararlı mesajın ağ tarafından size tekrar gönderilmesi. Normale dönmek içinse SIM kartınızı bu açıktan etkilenmeyen başka bir telefona takmanız ve bu zararlı mesajı silmeniz gerekiyor.

Bu saldırılarla neler yapılabilir?

Bu saldırılarla neler yapılabilir?

Açıkların sayısı, telefon üreticilerini olduğu kadar ağ operatörlerini de endişelendiriyor. Mulliner, kötü niyetli bir kişinin yapacağı bazı saldırılarla binlerce kullanıcının aynı anda ağa tekrar bağlanma talebi göndermesine ve ağ altyapısının zorlanmasına neden olabilir; bu da ikincil bazı sorunlara yol açabilir.

Kullandığı telefonun modeli bilinen bir kullanıcıya özel bir saldırı düzenlenmesi de mümkün olabilir.

Android, iPhone ve diğer akıllı telefonlardaki açıkları gidermek için son aylarda inanılmaz derecede çaba sarfediliyor. İki güvenlik araştırmacısı ise araştırmalarının bu konudaki bilgi dengesizliğini gidereceğini umuyorlar.

Okuyucu Yorumları