ZTE Axon 7 ile pazara yeni bir amiral gemisi getiriyor

ZTE şimdi de kendi markasını taşıyan ürünü Axon 7 ile raflarda olmaya hazırlanıyor! Axon 7 teknik özellikleri ve fiyatı Paris'te açıklandı!

Yeni bir amiral gemisi daha!

Operatör markalı telefonlarıyla yakından tanıdığımız ZTE geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirdiği basın lansmanıyla yeni amiral gemisi Axon 7'yi tanıttı. CHIP Online olarak yerine izlediğimiz ve ürünleri ilk elden deneyimleme imkânı bulduğumuz lansman ZTE'nin bugün geldiği nokta ve Axon 7'deki yeni özellikleri mercek altına almamız açısından çok önemliydi.

ZTE Par's

Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere'de bugün ön sipariş ile satışı başlanan Axon 7 ülkemizde Eylül civarında kendini gösterecek. Birazdan sözünü edeceğimiz teknik özelliklerle kıyaslandığında, Avrupa pazarında 449 Euro gibi çok rekabetçi bir fiyatla satılacak olan telefonun ülkemizde vergilerle biraz daha pahalıya patlayacağını, ancak yine de benzer özellikli rakip ürünlerin fiyat segmentinin altında kalacağını düşünüyoruz.

Tasarıma dikkat çekiliyor

Tasarıma dikkat çekiliyor

Paris'te gerçekleştirilen lansmanda söz alan CEO Jacky Zhang Axon 7'de tasarım, teknik özellikler ve fiyata önem verdiklerini açıkladı. Teknolojinin verdiği nimetlerden sonuna kadar yararlanmak, ancak aynı zamanda da şık ve ergonomik bir tasarımdan ödün vermemek isteyen alıcıları hedefleyen Axon 7 gücünü Snapdragon 820 işlemciden alıyor. Üründe özellikle ses kayıt ve geri çalma kalitesine özel olarak önem verilmiş. Bunun kanıtı da telefonun içinde AKM tarafından üretilmiş iki farklı ses yongasının bulunması. Tasarım açısından bakıldığında ise firma bu sefer Avrupalı bir tasarım markası olan Designworks ile çalışmış. Designworks bir BMW grup şirketi ve üründe kullanılan malzeme ve tasarım işçiliği dünyaca ünlü Alman oto endüstrisinin keskin ve net izlerini taşıyor.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

Tüm iletişim bantlarını destekleyen ve Android M işletim sistemi ile gelen telefonda 2 Ghz işlemci kullanılmış. 151.7 x 75 x 7.9 mm boyutları ile piyasada görmeye alıştığımız standart bir boyutu yakalayan ZTE telefonda 5.5WQHD ekran kullanmış. Gorilla Gen4 ekranın çözünürlüğü 2560 x 1440. Ürünün en çok öne çıkan iki özelliği var. birincisi kameraları, ikincisi ise ses kalitesi. Arkada 20MP kamera kullanılmış ve kamerada görüntü sabitleme için hem optik hem elektronik görüntü sabitleme teknolojisi bulunuyor. Ön kamera, yani özçekim kamerasında ise 88° geniş açılı 8MP f/2.2 lens bulunuyor. 3250mAh'lik pili bulunan telefonun belleği 64GB + 4GB. Bir amiral gemisinde görmeye alıştığımız sensörlerin tamamına sahip olan telefonun parmak izi okuyucusu telefonun arka kısmında. Kullanıcıların yanlışlıkla kameraya dokunmasını engellemek için çukurlaştırılmış bir şekilde yerleştirilmiş. Böylece telefonu her elinize aldığınızda rahatça parmak izi okutabiliyorsunuz. Son olarak da telefonun 8.7 mm kalınlığında ve 185 gram ağırlığında olduğunu ve gövdesinin tamamen metalden oluştuğunu söyleyelim.

Kameraya özel önem

Kameraya özel önem

Axon 7 kamera için yaptığı donanım ve yazılım geliştirmeleri ile ilgi çekiyor. Lansman sırasında izlediğimiz ve ZTE ile çekilmiş olan fotoğraflardaki detaylar oldukça etkileyiciydi. Axon 7 galerimizde hem telefonun detaylarını hem de bu telefonla çekilmiş fotoğrafları bulabilir ve sonuçları kendiniz inceleyebilirsiniz.

Kaliteli ses, yüksek performans

Kaliteli ses, yüksek performans

Axon 7'de ekranın üstünde ve altında birer Hi-Fi Dolby Atmos Surround Sound hoparlör bulunuyor. Ses yongasına özel önem verildiği için ürünün hem hoparlör hem de kulaklıklar ile verdiği ses kalitesi oldukça yüksek. Uzak bir noktadan bile net ses kaydı yapabilen telefonda müziği sadece dinlerken değil kaydederken de büyük keyif alınacak gibi görünüyor.

Lansman sırasında paylaşılan Antutu test sonuçlarına baktığımızda kendi segmentindeki amiral gemilerinin önünde yer alan Axon 7'nin gerçek performansını önümüzdeki günlerde test merkezimizde donanım, yazılım, ergonomi ve genel tasarım açısından değerlendirecek ve test sonuçlarını sizlerle paylaşacağız.

Oyuncaklar olmadan olmaz

Oyuncaklar olmadan olmaz

Günümüzde iyi bir amiral gemisi üretmek isteyen tüm akıllı telefon markaları ürünlerine bir de VR (Sanal Gerçeklik) gözlüğü ekliyorlar. Elbette ZTE de bu furyadan geri kalmamış. Paris'te gerçekleştirilen lansmanda VR tasarımını deneyimleme imkanı bulduk ve VR gözlüğün oldukça kaliteli ve ergonomik olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu tür ürünlere özel merakı olan kullanıcılar dört gözler bu ürünlere özel uygulamaların geliştirilmesini, daha doğrusu geliştirilen uygulamaların sayılarının artmasını bekliyor. Bizler de CHIP Online olarak yakın zamanda bir VR karşılaştırması yapmanın şart olduğunu düşünüyoruz.

ZTE'nin stratejisi

Gerek ülkemizde gerekse de Avrupa ve diğer ülkelerde operatörlerle gerçekleştirdiği işbirlikleri ile tanınan ZTE aslında kullanıcıların çok da yabancı olmadığı bir marka. Amiral gemisi olarak Axon, orta segmentte Blade ve özel teknoloji alanında Spro serisi ile tanınan firma artık sadece OEM üreticisi olarak değil pazarda kendi markası ile de yer almak istiyor. Ülkemiz de bu stratejiden nasibini alıyor. Eylül ayında ZTE'nin adını daha fazla duyacağız. Lansman sırasında sizler için ZTE CEO'su Scott Zhang ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Bu röportajda hem yeni ürünü hem de ZTE'nin global ve Türkiye Pazarına bakış açısını, stratejisini ve gelecek planlarını öğrenme fırsatı bulduk.

ZTE Axon 7 kutu açılışı

Axon 7'nin kutusundan neler çıkıyor, telefon neye benziyor. Tüm ayrıntılar kutu açılış videomuzda:

Okuyucu Yorumları