ZTE'den yeni amiral gemisi Axon 7 geldi

ZTE, akıllı telefon kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre hazırladığı Axon 7'yi tanıttı.

ZTE'den Axon 7

ZTE, en yeni amiral gemisi modeli Axon7'yi duyurdu. Dünyaca tanınan Çinli piyanist Lang Lang'ın marka elçisi olduğu Axon7 akıllı telefonlar ilk olarak Çin'de daha sonra da ABD ve Avrupa'da piyasaya çıkacak. Kullanıcıların bir akıllı telefondan beklentilerini fazlasıyla karşılaşacak şekilde tasarlanan Axon7, ses kalitesi, tasarımı ve kaliteli kamera gibi özellikler barındırıyor.

Otomobillerden Esinlenen Tasarım

Günlük hayatı kolaylaştıran özelliklerin yanı sıra etkileyici tasarıma olan talebin de arttığı gerçeğinden harekete geçen ZTE, Axon7 için BMW Group'un alt şirketlerinden biri olan Designworks ile ortak bir çalışma yürüttü. Bu iş birliği sonucunda estetik ve işlevselliği birlikte sunan Axon7 ortaya çıktı. Axon7, Designworks iş birliğiyle geliştirilen ve kullanıcıların cihazlarıyla olan etkileşimini artıran sezgizel ve kolay bir arayüze sahip. Kullanıcıların cihazı eline aldığında işaret parmaklarının denk geldiği yere bir sensör yerleştiren ZTE, böylece hem rahat ve sağlam bir tutuş, hem de kolay kullanım sunuyor. İşaret parmağı için özel olarak hazırlanan bu bölüm ayrıca kamera ile çekim yaparken daha sıkı tutmayı mümkün kılarak titreşimi azaltıyor.

Ses Uzmanlarına Danışılarak Geliştirildi

Axon7'de kullanıcılar için iyi bir ses deneyimi sunmak isteyen ZTE, bunun için önde gelen konservatuarlardan uzmanlara danıştı. Çift hoparlöre sahip olan Axon7, AKM tarafından geliştirilen AK4961 ve AK4490 ses yongaları sayesinde Hi-Fi kalitesinde ses ve Dolby Atmos çevresel ses deneyimi sunabiliyor. Bu gelişmiş teknolojiler ile Axon7 özellikle müzikten navigasyon uygulamalarına kadar insan seslerinin yer aldığı birçok alanda çok yüksek bir kalite sunuyor. Axon7 sadece ses oynatma konusunda değil kayıt konusunda da yüksek performans veriyor. Ürün sekiz metre mesafeden bile ses kaydı yapabiliyor.

SLR Makinelerle Yarışan Kamera

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının en önde gelen talepleri arasında yüksek kaliteli bir kamera olduğununun bilincinde olan ZTE, Axon7'de SLR kameralarla yarışacak düzeyde bir kameraya yer veriyor. Akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflarda yaşanabilen görüntü bozulmalarının önüne geçen Axon7'de 20 MP çözünürlük, çift görüntü sabitleme teknolojisi, gelişmiş otomatik odaklama, pozlama, sahne seçimi ve ışık değişikliklerini fark eden otomatik beyaz ayarı gibi özelliklerle donatılmış üst düzey bir kamera bulunuyor. Tüm bu özellikler kullanıcılara Axon7 ile kolaylıkla yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilme imkanı sunuyor.

ZTE VR ile Sanal Gerçeklik

ZTE, Axon7 ile birlikte sanal gerçekliğe de adım atıyor. Axon7 ile birlikte duyurulan ZTE VR adlı ürün, Axon7'nin 2K WQHD AMOLED ekranının görüntü kalitesini ve Hi-Fi / Dolby Atmos çevresel ses teknolojilerini bir araya getirip eşsiz bir deneyim sunuyor. ZTE ayrıca ZTE VR ile, Google'ın yüksek performanslı VR platformu Daydream'e de destek veren ilk şirketler arasında yer alıyor. Axon7 standart ve premium olmak üzere iki farklı sürüm şeklinde geliyor. Her iki sürüm de İyon Altın ve Kuartz Gri renk seçeneklerine sahip.

Axon7 Özellikleri:

Ağlar

TDD-LTE: B38/39/40/41; FDD-LTE: B1/2/3/5/7/8;

TD-SCDMA: B34/39;WCDMA: B1/2/5/8;

CDMA 1X/EVDO: BC0; GSM: B2/3/5/8

Platform

Snapdragon 820, 2.15GHz CPU

İşletim Sistemi

MiFavor4.0 (Android 6.0 tabanlı)

Boyutlar

151.7×75×7.9mm

Ekran

5.5-in., 2560*1440, WQHD AMOLED, 2.5D

Kameralar

Arka: 20MP, PDAF + anlık otomatik odaklama, OIS (optik görüntü sabitleme), F1.8 diyafram açıklığı

Ön: 8 MP, FF diyafram açıklığı F2.2, akıllı yüz güzelleştirme

Pil

3250mAh, Quick Charge 3.0

Bellek

4GB RAM+ 64GB ROM, 128GB TF destekli

6GB RAM+ 128GB ROM, 128GB TF destekli

Arayüzler

3.5mm kulaklık jakı, USB Type-C, Dual SIM 4FF

Ses

Çift Hi-Fi yonga seti: AK4961+ AK4490

Çift hoparlör

Ek özellikler

Dolby Atmos Surround Sound

Force Touch (premium sürümde yer alır)

Fingerprint 3.0 tanımlama

NFC

ZTE VR Özellikleri:

Boyutlar

185.3x85.3x76.7mm

Sensör fonksiyonları

Tümleşik 9-yönlü hareket sensörü

İzleme ayarları

Lens etki uzaklığı: 8mm

Görüş: 0-600 derece

Göz Bebeği Uzaklığı: Otomatik uyumlu

Lens

Görüş alanı: 96 derece

Malzeme: PMMA

Çap: 38 mm

Parametre: Küresel lens

Malzeme

Gövde: PC + ABS

Yüz maskesi: TPU + sünger

Kemer: Yapay deri + dalış elbisesi kumaşı

Ağırlık

255 gram (sadece cihaz)

Okuyucu Yorumları