Zuckerberg'den alkışlanacak mesaj!

Mark Zuckerberg, yazdığı Facebook mesajı ile bir kez daha kendisinden bekleneni yaptı!

Zuckerberg yine şaşırtmadı!

Bugünlerde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in Dünya'nın en büyük sosyal medya firmasının lideri ve sağlık ile eğitim alanlarına odaklanan bir aktivist-yardımsever olarak iki farklı rolü üstlendiği rahatlıkla söylenebilir.

Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook sayfasını kullanarak Başkan Barack Obama'nın göçmen çocukları ülke dışına gönderilmesine karşı kampanyasını desteklediğini duyurmuştu. "Biz bir göçmenler milletiyiz" hatırlatmasını yapan Zuckerberg, Facebook kullanıcılarını göçmen çocukları kabul etmeye ve onlara insancıl davranmaya davet etti.

Zuckerberg, göçmen çocukların ABD'de sınır dışı edilme korkusu olmadan kalabilmelerine imkan sunmayı öneren Obama'nın Supreme Court (yüksek mahkeme) açıklamasını imzalayan 60 teknoloji liderinden sadece biri. Yöneticinin bu kararı, ABD için göçmenlerin oldukça tartışmalı olduğu bir döneme denk gelmekte. Zira yeni başkan adaylarından Donald Trump, Meksika ile aralarına bir duvar örme ve belgesiz göçmenlerin tamamını sınır dışı etme sözünü vermekten çekinmiyor.

Ayrıca Zuckerberg, yazısında bu sorunun Dünya genelinde var olan bir problem olduğuna da değinerek, insanlık olarak ilerlememizin tek yolunun, birbirimizden ayrılmamız değil, birleşmemiz olduğunu ifade ediyor...

Okuyucu Yorumları