ZyXEL'e tasarım ve mühendislik ödülü

ZyXEL, İnovasyon Tasarım ve Mühendislik ödülüne layık görüldü.

ZyXEL'e yeni ödül!

Son yılların hızla yükselen trendlerinden biri olan akıllı ev konsepti, tüm cihazların ev ortamında birbirleri ve internet ile kablolu / kablosuz olarak bağlanabilmesini şart koşuyor. Tamamen genişbant ağ altyapısı üzerinde çalışan ev cihazları, güvenlik, konfor, eğlence ve bir dizi diğer uygulamaların çok daha kolay bir şekilde kontrol edilebilmesini ve birbirleri ile uyumlu bir şekilde çalışabilmesine imkân tanıyor. Bu kadar çok cihazın aynı anda internet uygulamalarına erişmeye ihtiyaç duyması ve ev içerisindeki ağ trafiğinin artması, Gigabit Ethernet ile bağlı, güçlü kablosuz sinyal yeteneğine sahip ve kolay yönetilebilir ağ geçitlerine olan ihtiyacı artırıyor.

Akıllı Evler kategorisinde en yenilikçi ürünler

Dünyanın lider genişbant ağ ve internet erişim teknoloji sağlayıcılarından ZyXEL, akıllı evlerin kalbini oluşturacak olan 802.11ac gigabit ağ geçidi FMG3586'in, Akıllı Evler kategorisinde CES İnovasyon 2015 Tasarım ve Mühendislik ödülüne layık görüldüğünü duyurdu. 6-9 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan CES 2015 fuarında ZyXEL bu ödüllü ağ geçidinin yanı sıra, fiber ağlar, kablosuz 4K video stream ve OneConnect ağ yönetim uygulamalarından oluşan bir dizi yeni teknolojiyi tanıtarak akıllı ev teknolojilerindeki uygulamalarını canlı olarak gösterecek.

Yeni tanıtılacak olan ödüllü FMG3586 ağ geçidi sayesinde servis sağlayıcılar müşterilerinin ihtiyaç duyduğu yeni özel servisleri çok daha güçlü bant genişliğinde sunabilirken, ev içerisinde tam bağlantılı bir ağ altyapısının oluşabilmesine de imkân sağlanmış oluyor. Böylece kullanıcılar hem yüksek bant genişliğinde internete bağlanıp, müzik, video, TV, ses ve oyun gibi alternatif servislerinden faydalanabilirken, evlerindeki tüm cihazların bu servislerden tam olarak yararlanabiliyor ve birbirleri ile iletişim içerisinde olabiliyor. ZyXEL CES 2015 fuarında sunduğu DSL, PowerLine Plug, OneConnect ve diğer 802.11ac cihazları ile birlikte gerçek bir akıllı ev tasarımı için ihtiyaç duyulan altyapıyı uçtan uca sağlıyor.

Yüksek bant genişliğinde kablosuz ağ bağlantıları FMG3586

CES İnovasyon Ödülleri, pazara yeni girecek olan ürünler arasında teknoloji, yenilikçilik, tasarım ve mühendislik alanında en üst seviyede başarı gösteren ürünlere veriliyor. ZyXEL son üç yıldır üst üste CES İnovasyon Ödülleri kategorisinde yenilikçi ürünleri ile ödül alıyor. Bu yıl ödül almaya layık görülen FMG3586, küçük form faktörlü (SFP – Small Form-Factor Plugable) WAN arabirimi sayesinde Active Fiber, GPON ve EPON gibi farklı seçenekte fiber bağlantıların hepsi ile aynı anda bağlantı gerçekleştirebiliyor. Üzerinde bulunan özel AC2000 WiFi router kullandığı 4x4 çok kullanıcılı giriş çıkış sayesinde (MU-MIMO - Multi-User Multiple Input Multiple Output), en yüksek bant genişliğinde kablosuz ağ bağlantılarının sağlayabiliyor. Bu yüksek hızdaki kablosuz ağ bağlantısı ve aynı anda çok kullanıcıya hizmet verilebilmesi sayesinde HD kalitede video akışı ev içerisindeki birçok cihaza aynı anda sunulabiliyor. Cihaz üzerinde bulunan iki ses portu, iki USB girişi, altı gigabit Ethernet bağlantısı ve TR069 yönetim desteği sayesinde FMG3586, gigabit bağlantılı akıllı evler için en başarılı tercih haline geliyor.

Fuarda daha çok yenilik var

Fuarda daha çok yenilik var

ZyXEL bu sene CES fuarında daha birçok yenilikçi teknolojiye sahip ürünler duyurmaya hazırlanıyor. Bu ürünlerden biri olan WAP6805, 4x4 MU-MIMO yeteneğine sahip ve Quantenna teknolojisini kullanan bir AC2000 kablosuz video köprüsü. WAP6805 sayesinde akıllı evlerde gigabit kablosuz ağlarda birden çok cihaza HD ve hatta 4K kalitesinde video gönderimi yapılabiliyor. Tüm cihazlara aynı anda video akışının sağlanmasının yanı sıra, WAP6805 sahip olduğu kablosuz erişim noktası özelliği sayesinde tüm evde çift bant veri trafiğinin oluşmasına da imkân veriyor.

ZyXEL Başkan Yardımcısı Brian Feng , "CES fuarında üç yıldır üst üste geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler sayesinde CES İnovasyon Ödülleri kategorisinde ödül alarak başarımızı taçlandırıyoruz. Kullanıcıların dijital hayatlarını çoklu servise sahip gigabit hızlarda ve kolay yönetilebilir çözümler ile fayda sağlamaya devam ediyoruz. Akıllı ev teknolojilerine yolculuk yaparken kullanıcıların, Wi-Fi üzerinden video akışı ve oyun ihtiyaçlarına yenilikçi ağ çözümleri ile destek olacağız. Teknoloji harikası çözümlerimiz sayesinde servis sağlayıcılar da çoklu IPTV servisleri için kablosuz ağ üzerinden video akışı sağlanması, birden çok cihazın desteklenmesi ve aynı anda veri trafiğinin de en üst seviyede sürdürülmesi gibi avantajlara kavuşuyorlar."

Okuyucu Yorumları