Kendi Oyununu Kendin Yap

Daha önce bir bilgisayar oyunu oynarken, hiç daha iyisini yapabileceğinizi düşündüğünüz oldu mu? Bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadığınızdan dolayı, şimdiye kadar bu hayalinizi ertelediyseniz, artık daha çok beklemeniz gerekmeyecek.

3D GameMaker İnceleme
CHIP Online Notu 70

Çünkü 3D GameMaker adlı bu yazılım, hiçbir konuda profesyonel olmasanız da, çekici oyunlar gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Aslında DarkBasic adlı bir oyun programlama dili üzerine kurulu olsa da, kullanıcının tasarım sırasında kodlama yapması gerekmiyor.Şık 3D oyunlar gerçekleştirebilmek için, sadece nesneleri kütüphaneden oyunun içine taşıyıp yerleştirmek yeterli oluyor.Son uçta ortaya çıkan tek parça çalıştırılabilir dosya, DirectX 7 ya da daha üstü kurulu herhangi bir bilgisayarda da sorunsuz çalışabiliyor. Birçok farklı konu başlığı altında kullanılabilecek sahnelerin ve oyuncuların yanı sıra, web üzerindenyenilerini indirmek ya da dahili editörü ile yenilerini oluşturmak da mümkün oluyor.Sahneler komple değiştirilebilecekleri gibi, sadece kaplamalar da değiştirilebiliyor. Zorluk seviyesini ayarlayabileceğiniz ve 2 kişilik oyunlar oluşturabileceğiniz programda, sis ve derinlik efekti kullanmanız da mümkün oluyor.

Özetle

Programın motoru, çarpışma kontrolü ve hareket fiziği çok başarılı değil. Ancak yine de fiyatına göre oldukça uygun bir geliştirme aracı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli 3D GameMaker
Ürün Markası 3D
CHIP Online Notu
70
Okuyucu Yorumları