Dar Alanların Yardımcısı

IntelliEye optic teknolojisinin geldiği son nokta sayesinde, kir, toz ya da parmak izleri fare topunu artık etkileyemiyorlar. Bahsi geçen ürün, Microsoft'un yeni ürünü olan ve üzerinde 5 tuş bir tekerlek ve bir top bulunduran Microsoft Trackball Explorer.

Microsoft Trackball Explorer İnceleme
CHIP Online Notu 67

Bu yeni mouse ile sağ ve sol yan kısımlarda bulunan tuşlar sayesinde internette dolaşmak daha kolay bir hale geliyor. Çünkü bu tuşlar ile internet tarayıcınızda ileri ve geri işlemleri yapabiliyorsunuz yani önceki ve sonraki sayfaya geçebiliyorsunuz. Buna ek olarak üzerinde bulunan Trackball yardımı ile web sayfalarında, dokümanlarda hatta oyunlarda yukarı aşağı hareket edebiliyorsunuz veya grafik programlarında büyütme/küçültme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Fare, büyük olmasına rağmen ele kolaylıkla oturabilecek ergonomiye sahip. Trackball (fare topu) da işaret parmağın hizasına gelecek şekilde tasarlanmış. Bu ürünün dezavantajı ise oyun oynamakta zorluklar yaşatabilmesi.

Özetle

Kirlenme ile fare çözünürlüğünün değişmemesi en büyük avantajlardan biri iken, ele avuca sığmayan farenin boyutu ilk bakışta insanı ürkütüyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Trackball Explorer
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
67
Okuyucu Yorumları