ZyXEL'den profesyonel bir kablosuz router

ADSL router arenasında sunduğu güvenlik özellikleri ve performansı ile profesyonel kullanıcıları hedefleyen bir ürün.

ZyXEL  P-662HW-D1 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Güvenlik seçenekleri
  • Yüksek fiyat
Bir profesyonelin aradığı her şey. ZyXEL P-662HW-D1 ADSL, ADSL2 ve ADSL2+ iletişim standartlarını destekleyen bir kablosuz router. Ürün aynı zamanda daha yüksek ADSL performansı için RE ADSL (Reach Extended ADSL) standardını da destekliyor. Üzerinde bulunan ZyXEL Wireless g+ SuperSpeed teknolojis sayesinde kablosuz iletişimde veri transfer hızı saniyede 125Mb'e kadar çıkabiliyor. ZyXEL P-662HW-D1 bu açıdan bakıldığında özellikle kablosuz bir ofis kurmak isteyen ancak yüksek miktarlarda veri transferi söz konusu olduğu için çekinen kullanıcıları memnun edecek özelliklere sahip.

ZyXEL P-662HW-D1 modelinin üzerinde ICSA tarafından onaylanmış ZyNOS işletim sistemi bulunuyor. Bu işletim sisteminin en önemli özelliği çok başarılı bir firewall'a sahip olması ve detaylı içerik filtreleme yapılmasına imkan vermesi. Hem dışarıda gelebilecek saldırılara karşı firma ağını koruyor, hem de firma içinden Internet erişimini kısıtlama ve firmanın izin vermediği sitelere girişi engelleme yapabiliyor.

İçerik filtreleme
Ürünü diğer ürünlerden ayıran en belirgin özelliklerden biri de içerik filtreleme özelliği. Klasik URL filtreleme özelliğinden farklı olarak modem, kullanıcıların erişmek istedikleri web sayfalarının hangi kategoriye girdiğini online olarak bu hizmetin alındığı firmanın veri tabanından sorguluyor. Eğer girilmek istenen kategori modemin yöneticisi tarafından yasaklanmışsa kullanıcılar bu kategorideki sitelere giremiyorlar. Ürün üzerinde tanımlanabilen 53 farklı kategori bulunuyor.

Modemin ayarlarında 32 adet kullanıcı tanımlanabiliyor, bu kullanıcılar 4 değişik gruba üye yapılabiliyorlar. Gruplara zaman, web sitesi kategorileri vb. haklar tanımlanabiliyor. Örneğin muhasebe grubuna giren kullanıcılara "Spor" kategorisine giren siteler yasaklanırken, "Yönetici" grubuna giren kullanıcılara "Spor" kategorisi serbest bırakılabiliyor. Bu sayede işyerindeki verimlilik artırılması hedefleniyor.

VPN seçenekleri
Profesyonel kullanıcıların günümüzde uzak ofisler ve mobil bağlantılar için tercih ettiği iletişim standardı olan VPN ZyXEL P-662HW-D1 ile yepyeni bir anlam kazanıyor. Zira ZyXEL P-662HW-D1 20 adet VPN tünel sonlandırması yapabiliyor. VPN şifrelemesi ile bir firmanın iki ofisini leased line gerektirmeden Internet üzerinden güvenli olarak bağlamak mümkün oluyor.

ZyXEL P-662HW-D1 içerisinde anti-virüs yazılımı da barındırıyor. Anti virüs özelliğinin ağa router seviyesinde eklenmesinin çok büyük avantajları var. Bu sayede ağ içerisindeki bilgisayarlarda güvenlik açığı söz konusu olsa bile ilk cephede savunma ZyXEL P-662HW-D1 tarafından yapıldığından hasar minimum seviyede tutulabiliyor. ZyXEL P-662HW-D1 hem ağ trafiğini gem de gelen giden e-posta mesajlarını, http ve ftp isteklerini izleyip virüs, solucan ve Truva atlarına karşı koruma sağlayabiliyor. Virüs veritabanı Internet üzerinden belli aralıklarla otomatik olarak güncelleniyor.

Düşen hatlara karşı...
ZyXEL P-662HW-D1'in KOBİ ve küçük ofisler için sunduğu ilgi çekici avantajlardan biri de ADSL hattı düştüğünde veya bir iletişim problemi yaşandığında analog telefon hatlarını kullanarak da Internet bağlantısını ayakta tutabilmesi. DSL bağlantısı geri gelene kadar iletişim yavaş da olsa kesilmeden sürebiliyor.

Fiyat: 215 USD + KDV (1 yıllık İçerik filtreleme ve antivirüs lisansı dahil)
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ZyXEL P-662HW-D1
Ürün Markası ZyXEL
CHIP Online Notu
85
Boyutlar 18 x 12 x 3.5 cm
Veri Transfer hızı 125 Mbps
Frekans bandı 2.4 GHz
Data Link Protokolü Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11g+
Ağ iletişim protokolü TCP/IP, UDP/IP, ICMP/IP, IPSec, ARP
ADSL standartları ADSL Lite, ADSL, ADSL2, ADSL2+, READSL
Garanti 3 yıl
Okuyucu Yorumları