Müzik zevkini kablolardan arındırın.

Bilgisayarınıza kablosuz olarak bağlanabilen bir mikrofonlu kulaklık nasıl olurdu?

A4 Tech RH-200 İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Başarılı tasarım ve renk seçenekleri
  • Dahili mikrofon
  • Sadece bilgisayarla kullanılabiliyor.

Kablosuz ürünler her zaman olduğu gibi dikkat çekmeyi başarıyor. Günümüzde aslında birçok ürünün öncesinde kablolu olduğu, ancak bir şekilde kablosuz hale gelerek hayatımıza dahil olduğunu görebiliyoruz. Ev telefonları, modemler, hoparlörler ve klavye-fare setleri aklımıza gelen ilk örneklerden. Sayıca fazla olmasalar bile kulaklıkları da kablosuz ürünler arasında sayabilmek mümkün. Yıllar öncesinde kablosuz teknolojiye sahip olan kulaklıklar büyük boyutları nedeniyle pek sevilmiyordu ancak günümüzde dengeler yeterince değişti. A4 Tech'in geliştirmiş olduğu RH-200 model kulaklık kablosuz kulaklıkların da performanslı ve zarif olabileceğine en iyi kanıtlardan biri.

Sarı, kırmızı, gri ve siyah renk seçeneklerine sahip olan A4 Tech RH-200, kutusundan nano alıcısı ile beraber geliyor ve bilgisayarınızla 2.4 GHz'lik radyo dalgaları ile iletişim sağlıyor. Nano alıcıyı taşıma sırasında tıpkı farelerde olduğu gibi gövde içerisine yerleştirme şansınız var. Kulaklığın sol sürücüsü bunun için uygun görülmüş. Alıcının özelliklerinden biri de aynı anda dört kulaklığa yayın yapabilmesi. Elbette hepsinin aynı marka ve model olması gerekiyor. 10 metre mesafeye kadar sorunsuz bir kullanım sağlayabilirsiniz.

A4 Tech RH-200 başarılı bir kulaklık. Gövde üzerinde tekerlek dijital ses açma ve kapatma tuşları bulunuyor. Sunulan ayrıntılardan biri de şarj bağlantısı. Kulaklık dahili bir Li-ion batarya içeriyor ve tam bir şarjla sekiz saatlik kesintisiz kullanım süresi sunabiliyor. Uyku özelliği sayesinde ciddi şekilde enerji tasarrufu yapılabiliyor. Veri iletişimi zorunlu olarak USB bağlantılı nano alıcı ile yapıldığından kulaklığı akıllı telefon veya başka bir aygıtla kullanabilme şansınız yok. Bilgisayara bağlı olmak zorundasınız.

30 mm çapında sürücülere sahip olan A4 Tech RH-200'de mikrofonun bulunması da önemli bir avantaj. Böylece sesli görüşmelerde ve oyunlarda kullanabilirsiniz. Desteklenen frekans değerleri 20 Hz – 20 kHz aralığında ve memnun edici. Mikrofon, gürültü engelleyici özelliği sayesinde kalabalık bir ortamda bulunsanız bile net görüşmeler gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kulaklığın kablosuz bağlantı özellikleri arasında da takdir edilecek yönler var. Frekans karışıklığını engelleme ve otomatik kanal atlama gibi özellikler her koşulda konforlu bir kullanım sağlıyor.

Özetle

A4 Tech RH-200 oldukça rahat ve kaliteli bir ürün. Kulak içine temas eden yastıklar oldukça yumuşak ve kulak kepçesi tam anlamıyla kulaklık içine alınmadığı için uzun süreli kullanımlarda avantajlı. Katlanabilir yapısı ile kulaklığı rahatça taşıyabiliyorsunuz ancak kutudan bir taşıma çantası da gelebilirdi. Kulaklık bizi hem kablosuzluğuyla, hem de ses kalitesiyle etkiledi. Renk seçeneği ve uygun fiyat gibi avantajların olduğu da unutulmamalı.

Alternatifleri

Benzer kablosuz kulaklıklara baktığınızda biraz daha yüksek fiyatlı olduklarını göreceksiniz. A4 Tech, yine bir fiyat / performans ürünü elde etmeyi başarmış.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli A4 Tech RH-200
Ürün Markası A4Tech
CHIP Online Notu
79
Sürücü 30 mm
Bağlantı Kablosuz (2.4 GHz)
İletişim 10 metre
Frekans 20 Hz - 20 kHz
Empedans 32 Ohm
Okuyucu Yorumları