OCR yazılımlarının lideri

Piyasaya ilk sürüldükten sonra hızla gelişen ve OmniPage’i geride bırakan bu yazılım, Türkçe de dahil olmak üzere tam 177 dil üzerinde işlem yapabiliyor ve 34 dil üzerinde de kelime hatalarını düzeltebiliyor.

ABBYY FINEREADER 7.0 İnceleme
CHIP Online Notu 77

Aynı zamanda barkod, grafikler ve resimler arasında kalmış metinleri de ayıklayabilen yazılım, bu şekilde özellikle mühendislik çizimleri ile çalışanların işini de kolaylaştırmış oluyor. Birçok OCR yazılımının üstesinden gelemediği sayfa tasarımının korunması konusunda ise FineReader bir adım öne geçiyor. Eski sürümlerinde de olan bu özellik, yeni sürümde artık iyice gelişmiş ve en karmaşık sayfaların bile orijinal tasarımlarının korunmasını sağlayabiliyor. Yazılım aynı zamanda sayfaları doğrudan PDF dosyası haline de dönüştürebiliyor. Tasarımının korunmasının zor olduğu durumlarda bu özellik oldukça işe yarıyor. PDF’lerin uzun zamanda açılması problemini çözmek için ise FineReader dosyaları lineer bir formda kaydediyor. Bu şekilde ilk sayfa görüntülenirken arkada diğer sayfalar yüklenebiliyor. Taranan dokümanların e-posta olarak gönderilmesi de mümkün.

Özetle

Karakter tanımadaki başarısının yanı sıra, sayfa tasarımını da ne kadar karışık olursa olsun koruyabilmesi gerçekten çarpıcı. 177 dili tanıyabilen yazılım, kullanıcıları basılı belgeler arasında boğulmaktan kurtarıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ABBYY FINEREADER 7.0
Ürün Markası Abbyy
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları