MagicFlip özelliği ile herkesi şaşırtıyor.

Ultrabook arenasının sadece 11 mm'lik kalınlığa sahip yeni canavarını yakından tanıyın.

CHIP Online Notu 92
  • Güçlü donanım
  • MagicFlip özelliği
  • ThunderBolt arabirimi
  • Dokunmatik ekranlı olabilirdi.

Şu sıralar bilgisayar sektörünün en çok konuşulan ürünleri hiç şüphesiz Ultrabook'lar. Bir zamanların Netbook rüzgarının aksine, Ultrabook'lar kesinlikle birbirine benzemiyor. Donanımsal ayrıntıların dışında, üreticiler tasarımlarda da sıra dışılığı kullanıcılara yansıtmaya çalışıyor. Örnek vermek gerekirse henüz masaüstü bilgisayar kullanıcıları dokunmatik ekran teknolojisiyle doğru dürüst tanışmamışken, Ultrabook'larda dokunmatik olan birkaç farklı modele rastlayabilmeniz mümkün. Dokunmatik ekran deneyimi gerçekten oldukça farklı ve Ultrabook'ların şansını daha da yükseltiyor. Acer'ın efsane olmayı hedefleyen Aspire S5 modeli de sıra dışı bir bilgisayar. Bilgisayarın hem donanım, hem de tasarım olarak farklı olduğunu söyleyebiliriz. Dokunmatik ekran desteği sunmasa da, sadece MagicFlip özelliği sizleri şaşırtmaya yetebilir.

Acer Aspire S5, ince bir Ultrabook. Gövde kalınlığı her yerde sabit ve 11 mm'nin üzerine çıkmıyor. USB 3.0 ve HDMI arabirimi gibi önemli avantajları var. Firmanın geliştirmiş olduğu TheftShield teknolojisi ile koruma altına alınan bilgisayar yalnızca 1.2 kg ağırlığında ve oldukça şık görünüyor. Intel'in yeni nesil Core i5 ya da Core i7 işlemcilerinin tercih edilebildiği Acer Aspire S5'te Bluetooth 4.0, 802.11n kablosuz bağlantı teknolojileri de mevcut. Depolama ortamı olarak da RAID 0 olarak kurulmuş SSD'ler görev yapıyor ve benzer modellerden çok daha üstün bir performans elde ediliyor. Bilgisayarın uykudan uyanması 1.5 saniye gibi kısa bir zaman sürüyor. Acer Always Connect uygulamasıyla ağ bağlantısının yeniden yapılması ise 2.5 saniye sürüyor. Bilgisayarın Dolby Home Theater v4 ses sistemi sayesinde işitsel olarak da üstün bir kalitede olduğunu söylemek gerek. Acer Aspire S5'in bekleme süresi 80 güne kadar ulaşabiliyor. Test ettiğimiz bilgisayarda Intel'in Core i5 3317U işlemcisi tercih ediliyor ve 4 GB sistem belleği sunuluyor.

13.3 inç (1366 x 768) büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Acer Aspire S5'in sağ tarafında sadece güç girişi, sol tarafında da bellek kartı okuyucu ve güç tuşu var. Normal şartlarda ön ve arka taraf da boş. Haklı olarak saydığımız arabirimlerin nereye gizlenmiş olduğunu düşünebilirsiniz. Klavyenin sol üstünde konumlandırılan MagicFlip tuşu sayesinde otomatik olarak arabirimleri açabilirsiniz. Tuşa bastıktan birkaç saniye sonra arkada özel bir bölüm açılıyor ve bilgisayarınız biraz yükseliyor. İşiniz bittiğinizde bilgisayarınızı yeniden alçaltabilirsiniz ve bahsettiğimiz tüm işlemler motorlu olarak gerçekleşiyor. MagicFlip düğmesine basmanızla birlikte karşınıza iki adet USB 3.0 arabirimi, HDMI çıkışı ve HDMI bağlantısı geliyor. Aynı bölgede hava çıkış ızgaralarının olması da dikkat çeken detaylardan. Bilgisayar ısındığında MagicFlip'i otomatik olarak devreye sokarak serinlemeyi kolaylaştırıyor.

Özetle

Acer Aspire S5, zarafetten ödün vermeden güçlü bir Ultrabook kullanmak isteyenlere hitap ediyor. MagicFlip kesinlikle benzersiz bir özellik ve Ultrabook'un görüntüsünün bozulmamasını sağlıyor. Gerektiğinde de çalışma ortamınızı rahatlatıyor. Sunulan arabirimlerin USB 3.0 olması ve DisplayPort'un atlanmamış olması önemli. Bize göre tek eksiklik bilgisayarın dokunmatik bir ekrana sahip olmaması. Olsa daha mı iyi olurdu sorusu tartışılabilir ancak tek tercih olabilmek için dokunmatik ekran artık mutlaka olması gereken özelliklerden biri.

Alternatifleri

Bilgisayarı hem tasarım, hem de güçlü donanımıyla ele alacak olursak rakiplerinin sayısı hayli azalıyor. Yine de dokunmatik ekranlı Ultrabook'ların biraz daha cazip olabileceğini söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Aspire S5
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
92
İşlemci Intel Core i5 3317U
Bellek 4 GB
Grafik Intel HD Graphics 4000
Yonga Seti Intel HM77
Ekran 13.3 inç (1366 x 768)
Boyutlar 324 x 227 x 15 mm
Ağırlık 1200 gram
Okuyucu Yorumları