Acer C205 projektörü inceliyoruz.

Ev konforunda sinema keyfi yaşamak için tasarlanan kompakt Acer C205 projektörü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 83
  • Kompakt tasarım
  • Görüntü kalitesi
  • MHL desteği
  • Dahili batarya
  • Uzun lamba ömrü
  • HD görüntü

Özellikle 2014 Dünya Kupası süresince dev ekranda maç keyfi için pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen projektörler, elbette ev konforunda sinema keyfi yaşamak için de birebir. Bugün inceleyeceğimiz Acer C205 de, bunu sağlayan ürünlerden biri olarak dikkat çekiyor. Acer C205'i alışılagelmiş projektörlerden ayıran en büyük özelliği ise mobil olarak da kullanılabilecek yapıda olması. Kompakt tasarımı sayesinde her an yanınızda taşıyabileceğiniz C205, dahili pili sayesinde her an her yerde kullanıma hazır olabiliyor.

0.3 kilogram ağırlığında olan projektör, rahatlıkla taşınabilecek yapıdaki boyutlarıyla da büyük boyutlu projektörlerden ayrılıyor. Projektörün taşınabilir oluşu, dahili bataryayla birlikte gelmesi elbette cihazın cep telefonlarıyla da kullanılabileceğine işaret ediyor. Peki nasıl? Şimdi Acer C205'i yakından inceleyelim.

Kompakt boyut

Acer C205, tasarımıyla gayet kompakt boyutta. Boyutlarıyla küçük olması ve hafif olması onun rahatlıkla taşınabilir olmasını sağlıyor. Böylece yalnızca evde veya işte değil, dilediğiniz her yerde görüntüyü duvara yansıtabiliyorsunuz.

Beyaz renkli bir gövdeye sahip olan projektör, LED lambaya yer veriyor. Lambanın yanında netlik ayarını yapabileceğiniz tekerlek ve cihazın üst kısmında da ayarlar için butonlar mevcut. Projektörün üzerinde iki adet 2W hoparlör de bulunuyor. Bağlantılar arka yüzde toplanmış. Burada en gerekli bağlantı olan HDMI'ı görüyoruz. HDMI-MHL olarak çalışan bu bağlantı ile bilgisayar, oyun konsolu ve diğer cihazların yanı sıra MHL destekli cep telefonlarıyla da projektörü çalıştırabiliyorsunuz. Uzun sözün kısası Acer C205 ile mobil cihazlarınızdaki fotoğraf ve videoları dev ekrana yansıtabilmek mümkün.

Projektör üzerinde USB'ye de yer veriyor. Böylece yine akıllı telefon veya tabletinizdeki fotoğraf, video ve diğer multimedya içeriklerini paylaşmanız mümkün.

Her yerde HD görüntü

Acer C205'in, Full HD çözünürlük sunmadığını belirtelim. Projektörün maksimum desteklediği en üst çözünürlük 1280x800 piksel. Her ne kadar daha yüksek çözünürlüğü desteklemese de görüntüden memnun kaldığımızı söyleyelim. İnce kontrast ayarı ve parlaklık seviyesiyle beğendiğimiz projektör, Acer ColorSafe teknolojisini kullanıyor.

LED lambanın sahibi olan Acer C205, normal mod kullanımlarda 20 bin saat, ekonomik modda ise 30 bin saat lamba ömrü sunabiliyor. Bu da projektörün ne kadar uzun ömürlü olduğunu gösterir nitelikte. 600 mm ile 4 metre arasındaki uzaklıklarla 15 inç ila 100 inç arası görüntü alabileceğiniz projektörün en dikkat çekici yanı ise dahili bataryayla birlikte gelmesi. Böylece mobil kullanımlar için tercih edilebilecek olan projektör, iki saate kadar çalışma süresi sunabiliyor.

Özetle

Projeksiyon almayı düşünüyor, ancak mobil olarak da kullanmayı istiyorsanız Acer C205'i önerebiliriz. Gerek tasarım hatları, gerekse de performansıyla beğendiğimiz projektörün tek handikabı Full HD görüntü sunmaması. HD görüntüleriyse iyi şekilde yansıtan cihaz, dahili pil sahibi olmasıyla 2 saate kadar süreyle mobil olarak kullanılabiliyor. Öte yandan cep telefonunuzdaki görüntüleri de yansıtabilmeniz mümkün, fakat bunun için cep telefonunuzun MHL desteğinin olması gerektiğini de hatırlatalım.

Kimler Almalı

Kompakt kullanımlı bir projektör arayanların ilgisini çekebilecek olan Acer C205, özellikle mobil ortamlar için tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer Full HD destekli ve 3D Ready sunan bir projektör arıyorsanız size tavsiyemiz Viewsonic'in PJD7820HD modelini incelemeniz olacak.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer C205
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
83
Tip LED
Çözünürlük 1280x800
Lamba Ömrü 20000 / 30000 saat
Görüntü Boyutu 15 – 100 inç
Sunum Mesafesi 600 mm – 4 m
Kontrast Oranı 1.000:1
Görüntüleme Oranı 16:9
Pil Ömrü 2 saate kadar
Boyutlar 144 x 108 x 27 mm
Ağırlık 0.3 kilogram
Okuyucu Yorumları