Dizüstünde Ferrari büyüsü

Masaüstü PC'lerde sahip olduğu başarılı günlerden sonra Acer'ı, neredeyse insanlara adını unutturacak kadar büyük bir sessizlik kaplamıştı. Ancak Acer, bu süreçte boş durmayarak Ferrari ile ortak bir ürün üretti ve dizüstü bilgisayar dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Acer Ferrari 3400 İnceleme
CHIP Online Notu 84

Onu yakalamak çok zor:Formula 1'in en çok kazanan takımı Ferrari ile ortaklaşa hazırlanan bu dizüstü bilgisayar serisinin en üst modeli olan 3400 test merkezimize gönderildi. Açıkçası kutusundan çıkardığımız an, Ferrari araçları aratmayan kırmızı rengi -yoksa aksini mi düşünüyordunuz?- ve şık tasarımıyla bizi etkilemeyi başardı. Siyah renkteki touchpad ve klavye, gri renkli iç kaplamadan ayrılıyor. Klavye ve touchpad’in etrafı da oval bir şekilde kaplanmış, bu da ürüne farklı bir görünüm katan etkenlerden. Ayrıca ürünle birlikte yine Ferrari tasarımına sahip bir USB fare de geliyor.Masaüstü PC'yi yerinden edecek performansDesktop Replacement adı verilen bu tip sistemler yer sıkıntısı, taşınabilirlik ihtiyacı gibi sebeplerle masaüstü PC kullanmak istemeyen kullanıcılara alternatif oluşturuyor. Ofis uygulamaları kadar 3B oyunlarda da yüksek performans sunan Acer Ferrari 3400, 64-bit mobile AMD Athlon işlemci ile donatılmış. Söz konusu işlemci, 2 GHz hızında çalışmasının yanında, Mobile olduğu için düşük güç tüketimine de sahip 64 bitlik uygulamaları da destekliyor. AMD 64 bit işlemcinin Enhanced Virus Protection özelliği, sisteme kurulu olarak gelen Windows XP Professional SP2 sürümüyle birlikte, aktif hale gelerek sistemi virüslere karşı korumada etkin bir rol oynuyor.Üründeki DDR3 bellek, hız ve güç kullanımı açısından mobil cihazlara uygun. 512 MB'lık bellek kapasitesi de, masaüstünde bile çoğu ihtiyacı karşılamak için yeterli bir miktar. İki adet 40 GB'lık bölüm ile gelen sabit diskin dönüş hızı 4.200 RPM. Masaüstü PC'lerde bu değerin genelde 5.400 ila 7.200 RPM olduğunu düşünürsek, yüksek performans hedefleyenler için diskin pek uygun olmadığını söylemeliyiz.Multimedya notu: Pekiyi!ATI'ın dizüstü bilgisayarlara özel çözümü Mobility Radeon 9700, 128 MB belleği ve DirectX 9 desteği ile ürünü oyun severlerin gözdesi yapabilecek yetenekleri sağlıyor. 15 inç boyutlu LCD ekran, 1.400x1.050 piksel çözünürlüğü ile uygulamalarda ve oyunlarda rahatlık sağlıyor. Üründe, dilerseniz görüntüyü dışarı aktarmakta kullanılabileceğiniz bir S-video çıkışı da mevcut.Üzerindeki çok işlevli optik sürücü sayesinde Acer 4X hızında DVD+ ve DVD-, 16X hızında da CD-R yazabiliyor. Ferrari 3400 genişleme portu konusunda adeta bolluk sunuyor: 4 adet USB 2.0 portu, ayrı bir klavye-fare seti bağlantısı, yazıcı, ADSL modem gibi bağlantıların tümünün yapılması için yeterli. Yaygın olmasa da bazı cihazlarda tercih edilen Firewire bağlantısı da bir portla desteklenmiş. Kasasında, yeni dizüstü modellerinde yaygınlaşan, SD, MMC, SmartMedia, Memory Stick ve Memory Stick PRO uyumlu bir kart okuyucu da bulunuyor.Acer Ferrari 3400, internet ve ağ bağlantısı kurmak için geniş alternatifler sunuyor. Klasik 56K bağlantısı sağlayan modeme ek olarak, ağ için Gigabit Ethernet, kablosuz ağ için 802.11b/g destekli entegre WiFi kartı ve mobil cihazlarla bağlantı kurmayı sağlayan Bluetooth bulunuyor. Bluetooth, Ferrari 3400'ün kapağı kapalı bile olsa ön yüzdeki düğmeden açılıp kapatılabiliyor.

Özetle

Şık ve süratliAcer Ferrari 3400, oyun ve multimedya yönlerini 64-bit işlemcisiyle birleştirerek üst düzey performans arayışındakilere yönelik bir çözüm sunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Ferrari 3400
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları