10 inçlik tablet Iconia Tab bizlerle...

Acer'ın Iconia Tab ailesinin 10 inçlik modeli A3-A20 bizlerle...

CHIP Online Notu 78
  • İyi görüntü kalitesi
  • Memnun edici performans
  • Ses kalitesi
  • Ortalama ekipmanlar

Tabletler arasında Iconia serisiyle kullanıcıların karşısına çıkan Acer, Iconia Tab 10 ürün ailesiyle de 10 inç boyutunda bir tablet arayışı içinde olanlara uygun modeller sunuyor. Seri içinde birbirinden farklı boy ve model seçenekleri bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz ürün ise Tab 10 ürün ailesi içinde yer alan A3-A20 modeli.

Elimizdeki A3-A20 modeliyle siyah ve beyaz renk seçeneği sunan Acer, böylece farklı zevklere hitap ediyor. Bizdeki modelin beyaz renkli bir kasaya sahip olduğunu bu noktada söyleyelim. Tabletin arka yüzü ise alüminyum görünüm kazandırılmış plastik malzemeyle kaplı.

10.1 inç boyutunda olan tablet, böylece tablette geniş görüntü almak isteyenler tarafından tercih edilebilecek gibi görünüyor. Tabletin çevresinde yer alan bağlantılara da bakalım. Sol kenarda microUSB, microHDMI ve kulaklık noktalarını görüyoruz. Ayrıca yine burada microSD kart girişi bulunuyor. Güç butonu da yine burada. Üst kenarda ise yalnızca ses tuşları bulunuyor. Tabletin çevresinde başka bir nokta dikkat çekmiyor.

Iconia Tab 10'un, çift kameraya sahip bir model olduğunu da söyleyelim. Ön yüzde 2 megapiksellik bir kamera, arka tarafta ise 5 megapiksellik bir başka kamera var.

KitKat işletim sistemi

Iconia Tab 10, Android 4.4 KitKat işletim sistemini kullanıyor. Böylece güncel Android deneyimi yaşatan cihaz, alıştığımız Android arayüzünü kullanıyor. Ekrana yeniden dönecek olursak, bize HD çözünürlük sunduğunu söyleyebiliriz. Active Matrix TFT Color panel kullanılan ekranda, LED arka aydınlatmalar mevcut. Biz görüntüyü genel olarak beğendik. Eğer HD görüntü size yetersiz geliyorsa, Iconia Tab 10'un Full HD modelinin bulunduğunu da bu noktada söyleyelim.

Iconia Tab 10'un incelediğimiz modeli MediaTek işlemci kullanıyor. Ailenin 4 çekirdekli MT8127 işlemcisini kullanan cihaz, 1.30 GHz frekansında çalışıyor. Yine tabletin Intel Atom'lu modeli de mevcut.

RAM hanesinde 1 GB DDR3L SDRAM görüyoruz. Onun yanında dahili hafıza olarak da 16 GB konumlanmış. Yine bu alanı microSD kart ile genişletmek mümkün. GPU olarak da Mali 450MP kullanan tabletin bu modeli, bu ekipmanlarıyla ortalama bir görüntü çiziyor. Aralarında kışkırtıcı bir farklılık yok. Oyun ve uygulamalar için yeterli performans gösteren tablet, özellikleriyle rakiplerinden çok büyük farklar ortaya koymuyor.

Dolby ses desteği

Iconia Tab 10'un güzel yanlarından biri Dolby destekli hoparlörlerin sahibi olması. Tabletin arkasına çift taraflı konumlanan hoparlörler güzel ses performansı sunuyor. Böylece tablette video izlediğiniz veya oyun oynadığınızda bolca keyif alıyorsunuz.

Öte yandan ekranın Corning Gorilla Glass 3'le korunuyor olması da dikkat çeken bir başka detay. Böylece darbelere karşı dayanıklılık gösteren tablet, özellikle ebeveynlerin çocuklarına rahatlıkla teslim edebilecekleri bir model olabilir.

Son olarak tabletin sentetik test sonuçlarını da sizlerle paylaşalım. Test sonuçlarını hemen aşağıda görebilirsiniz...


Özetle

Android 4.4 ile gelmesi ve uygun bir grafik çizmesi Iconia Tab 10'un iyi bir model olduğunu gösteriyor. Kullanım noktasında iyi bir model arayan kullanıcılar için iyi bir tercih olabileceği gibi, ebeveynlerin çocuklarına rahatlıkla teslim edebilecekleri bir model olabilir.

Kimler Almalı

Kullanım noktasında iyi bir model arayan kullanıcılar için iyi bir tercih olabileceği gibi, ebeveynlerin çocuklarına rahatlıkla teslim edebilecekleri bir model olabilir.

Alternatifleri

Eğer daha farklı bir tablet arıyorsanız yine aile içinde Intel Atom işlemcili olduğu kadar Full HD ekran destekli modeller de mevcut. Ancak Full HD'den daha yükseklere bakıyor ve performans anlamında da üst bir model arıyorsanız o halde size Samsung Galaxy Tab S'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Iconia Tab 10
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 4.4
İşlemciMediaTek MT8127
İşlemci Hızı1.30 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiActive Matrix TFT Color LCD LED
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 450MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar256 x 170 x 10 mm
Ağırlık498 gr.
Okuyucu Yorumları