Netbook'a dönüşebilen yeni nesil bir tablet.

Ultrabook'a dönüşebilen tabletlere kıyasla daha "taşınabilir" bir bilgisayar seçeneği.

Acer ICONIA W510 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Uzun çalışma ömrü
  • Taşınabilirlik avantajı
  • Kamera kalitesi
  • Performans odaklı değil.

Microsoft Windows 8'le birlikte piyasaya çıkan ilginç bilgisayarlardan biri de Acer'dan gelen ICONIA W510. Şimdiye dek daha çok Ultrabook'a dönüşebilen tabletlerle karşılaşıyorduk ancak yeni Acer'ın hitap ettiği kesim biraz daha farklı. Ultrabook'lar biliyorsunuz hem performansa, hem de uzun çalışma ömrüne hitap eden ürünler ve netbook akımını devralmış durumda. Netbook'lar ise yüksek performansı çok değerli bulmayan ancak uzun çalışma ömrünü önemseyenlere hitap ediyordu. İncelememizde ele alacağımız Acer ICONIA W510, netbook donanımlarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Tablete dönüşerek kullanılabilmesi de dokunmatik dünyasına yeni bir boyut kazandıran Microsoft Windows 8 ile beraber Acer ICONIA W510'a ek bir çekicilik kazandırıyor. Acer ICONIA W510, sınıfındaki en başarılı ürünlerden biri olma özelliğine sahip.

Acer ICONIA W510'da Intel'in Core ailesi yerine netbook'lardan alışkın olduğumuz Atom işlemci tercih ediliyor. Z2760 kodlu işlemci çift çekirdekli ve aynı anda dört farklı iş akışı gerçekleştirilebiliyor. 32 bit mimarisine uygun olduğu için cihazda sunulan Microsoft Windows 8 işletim sistemi de 32 bit. 1.8 GHz frekansında olan işlemci mimarisi gereği 2 GB belleği adresleyebiliyor. Doğal olarak Acer'ın da ICONIA W510'daki tercihi 2 GB sistem belleği olmuş. 10.1 inç büyüklükteki ekranda IPS tipinde panel tercih edilmiş ve böylece ürün klavyeden bağımsız olarak bir tablet gibi kullanıldığında her koşulda üstün bir görüntü kalitesi sağlıyor. 1366 x 768 piksellik çözünürlük yeterli düzeyde. 1080p'lik videolar izlemeyi düşünmüyorsanız fazlasıyla yeterli gelecektir. Zaten Intel Atom işlemcileri de 1080p çözünürlükteki videolar için pek tavsiye etmiyoruz. Aynı zamanda zorlayıcı üç boyutlu oyunlarda da işlemci performansının düşük olduğunu zaman zaman hissedebilirsiniz. NVIDIA Tegra'lı veya Intel'in Core işlemcili platformları performans açısından daha yüksek. Dediğimiz gibi Acer ICONIA W510'un öne çıkmak istediği nokta taşınabilirlik ve uzun batarya ömrü.

Tablet olarak kullanıldığında çalışma süresi 6 saate ulaşabiliyor. QWERTY klavye takıldığında ise 12 saatlik ek bir çalışma ömrü daha sağlanabiliyor. Klavyenin içinde dahili bir batarya yer alması önemli avantajlardan. Klavyenin Acer ICONIA W510'a kazandırdığı özelliklerden biri de tam boy USB 2.0 arabirimi. Acer ICONIA W510 multimedya açısından da zengin bir bilgisayar. Hatta klavye aparatı 295 derece kadar dönerek tablet için bir stant olma görevini de üstlenebiliyor. İlk etapta 32 GB'lık dahili SSD ile sağlanan depolama alanını az bulabilirsiniz. Tablete bir Micro SD kart takarak ek alan sağlayabileceğinizi belirtmekte fayda var. 259 x 187 x 9.9 mm'lik ölçüye sahip olan bilgisayar, klavyesi dahil 1.2 kg ağırlıkta. Sadece tablet olarak kullanıldığında ise 400 gramlık bir ağırlığa sahip.

Özetle

Acer ICONIA W510 gayet iyi bir bilgisayar. Netbook'a dönüşebilmesi oldukça hoşunuza gidecek. Ultrabook'a dönüşebilen daha güçlü benzerleri de var ancak biz 18 saat çalışma süresinden bahsediyoruz. Kullanım keyfi ve sunulan teknik detaylar da son derece dikkat çekici. En basitinden flaşla desteklenmiş olan 8.0 MP'lik arka kameranın bile ayırt edici bir yön olduğunu söyleyebiliriz.

Alternatifleri

Ultrabook ve netbook seçenekleri bir hayli çok ancak tablete dönüşebilen ürünlerde seçenekler azalıyor. Acer ICONIA W510, gerek özellikleri gerekse tasarımı ile netbook temelli ürünlerde daha fazlasını kesinlikle aratmıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer ICONIA W510
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
98
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Atom Z2760
İşlemci Hızı1.8 GHz
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiLED HD
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1366 x 768 px
Grafik İşlemciIntel GMA
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Ömrü18 saat
Boyutlar187 x 259 x 9.9 mm
Ağırlık1.2 gr.
Okuyucu Yorumları