Centrino’lu yeni Tablet PC

Günümüzde iki önemli gelişmeden oldukça konuşuluyor: Bunlardan biri Tablet PC, diğeri de Intel’in Centrino konsepti. Acer her iki teknolojiyi TravelMate C110 adı altında birleştirdi.

Acer Travelmate C110TCI İnceleme
CHIP Online Notu 77
Mobil Herkül:
Başarılı ergonomi: Stabil, hafif ve performanslı
Ergonomisi ile de göze çarpan C110, oldukça hafif olması ile beğenimizi kazandı. Ama kullanılan pillerin yaklaşık üç saatlik bir çalışma süresine sahip olmalarını yeterli bulmadık. Nedeni, Acer’in daha önce test imkanı bulduğumuz bir önceki Tablet PC ürününün de aynı pil ömrüne sahip olması. Üstelik bu üründe daha çok güç çeken 800 MHz’lik Pentium III M işlemcisi vardı. 10.4”XGA TFT LCD ekran yüksek çözünürlükleri destekliyor ve Tablet PC için yeterli, ancak ekran boyutu dizüstü bilgisayar için küçük kalıyor. Üründe beğendiğimiz bir diğer özellik de üzerinde çeşitli kısayol tuşları olması. Böylece tek bir tuş ile Explorer ve Outlook açılabiliyor. Ayrıca iki tuşun isteğe göre programlanabilmesi de iyi düşünülmüş. Buna ek olarak kablosuz ile kablolu ağ arasında geçiş sağlayan ve Wireless özelliğini kapatan bir tuşun olması da büyük bir avantaj.

Güçlerin birleşimi: Dizüstü ve Tablet PC bir arada
Acer Travelmate C110’u yanındaki mandalları açmak ve ekranı 180 derece döndürmek suretiyle dizüstü PC görünümünden Tablet PC görünümüne geçirmek mümkün. Windows XP Tablet PC sürümü yüklü olan bu üründe isteğe göre yatay veya dikey çalışılabiliyor. Bunun için bir kısayolun olması iyi düşünülmüş bir artı nokta. Neticede taşınabilirliğe önem veren kişilerin bu ürün ile her isteklerini karşılayabilecekleri bir gerçek. Sayısız bağlantı seçenekleri ve donanım seçimin iyi olması ürüne ciddi bir performans artışı yaşatıyor. Buna ek olarak ergonomisi ile de beğenimizi topluyor. Duruma göre dizüstü şeklini alabilmesi C110’u diğer Tablet PC ürünlerinden farklılaştırıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Travelmate C110TCI
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları