Çok geç kalmadan önce

Acronis True Image 7’nin görevi, sabit diskteki verileri imaj dosyalarına aktararak sistem güvenliğini kusursuz hale getirmek. Kopyalama, dosya yerine sektör tabanlı yapıldığından manuel olarak yedeklenemeyecek veriler bile korunuyor.

Acronis True Image 7 İnceleme
CHIP Online Notu 75

Yazılımdan, dosya artıkları yüzünden giderek azalan Windows performansını artırmak amacıyla da yararlanılabilir. Gelecekteki tüm geri yüklemeler için işletim sistemini ve aygıt sürücülerini kurduktan hemen sonra sabit diski bir kez yedeklemek yeterli. Disk imajı diğer sabit disklere, ağ bilgisayarlarına, CD/DVD’lere aktarılabiliyor. İmaj dosyaları sabit disk üzerindeyse, sanal sürücü olarak kullanılabiliyor. En büyük yenilik programın Windows oturumunda kullanılabilmesi. Yani sistemi açılış disketiyle başlatmak gerekmiyor. Recovery CD/ DVD’si ile farklı medyalardaki imaj dosyalarına göz atmak, USB ve Firewire sürücülere veri aktarmak mümkün. Kullanıcılar her ufak değişiklikte diskin tamamını yeniden yedeklemek zorunda değil. Doğrudan Windows üzerinden erişilemeyen güvenli disk alanı, virüslerin imaj dosyalarına zarar vermesini engelliyor.

Özetle

Acronis True Image 7, veri güvenliği konusunda Norton Ghost kadar kesin çözüm sağlıyor. Başarılı arabirim ve araçlarla imaj dosyası kısa sürede oluşturulabiliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acronis True Image 7
Ürün Markası Acronis
CHIP Online Notu
75
Okuyucu Yorumları