En Genç Tasarımcı

Henüz bir önceki sürümün piyasa sunulmasının ardından 1,5 yıl bile geçmemişken, Adobe, Illustrator’un yeni sürümü olan 10’u da piyasaya sürdü. Üstelik sanılanın aksine, aradan çok kısa bir süre geçmesine rağmen yeni sürüm de en az eskisi kadar çok fazla yenilik ve özellik içeriyor.

Adobe Illustrator 10 İnceleme
CHIP Online Notu 77

Illustrator’u yeniden vektör grafik uygulamaları arasında profesyonel tasarımcıların bir numaralı seçimi haline getirmeyi başaran yeni sürümdeki özellikler ise, programın daha çok elektronik yayımcılık yönünü ön plana çıkartmış. Daha önce rakiplerinin en büyük avantajı olan semboller de programa dahil edilmiş.Ayrıca CSS katmanları desteği ile nesne tabanlı dilimleme, dinamik veri ile oluşturulan grafikler ve SVG round-tripping de programın diğer çekici özelliklerini oluşturuyor. Yeni eklenmiş seçkin çizim araçları, daha karmaşık şekillerin yaratılmasını ve düzenlenmesini oldukça kolaylaştırıyor. Benzer şekilde yeni distortion efektleri de yaratıcılık seçeneklerini geliştiriyor. Illustrator 10 artık Photoshop, GoLive ve InDesign ile daha rahat uyum sağlıyor.

Özetle

Bir önceki sürümle de birçok yenilik sunan Adobe, kısa bir sonra piyasaya sürdüğü yeni sürüme de epey özen göstermiş. 10’da sunulan çok sayıdaki yeni özellik ile Illustrator, tasarımcıların yanı sıra web geliştiricileri için de artık daha çekici hale gelmiş.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Adobe Illustrator 10
Ürün Markası Adobe
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları