QuarkXPress'in Gerçek Rakibi

Yeni sürümü ile artık sektörün en çok kullanılan masaüstü yayıncılık paketi olan Quark Xpress’e gerçek anlamda rakip olarak görebileceğimiz Indesign’da en büyük yenilik saydamlık özelliği ve tablo araçları. tablo araçları.

Adobe Indesign 2.0 İnceleme
CHIP Online Notu 77

Adobe, katman özelliğinden sonra aslında resim düzenleme yazılımlarına ait bir özellik olan saydamlığı da sayfa tasarımcılarının kullanımına sunarak tasarım gücünü artırmayı planlamış. Bu özelliği kullanarak yapılmış tasarımlara bakıldığında ise bunun yanlış olmadığı da açıkca görülebiliyor. Diğer bir taraftan yeni eklenen tablo araçları ise daha önce Xpress ya da Pagemaker ile çalışan tasarımcıların kabusu haline gelen tablo hazırlama işlemlerini oldukça kolaylaştırıyor. Indesign 2.0 içinde tabloları sıfırdan yaratabileceğiniz gibi doğrudan Excel ya da diğer uygulamalardan da doğrudan alabiliyorsunuz. Bu yeni sürümde uzun belge desteği, gelişmiş tipografik araçlar, Opentype özelliğine verilen destek, çoklu master sayfa hazırlayabilme imkanı ve dahili çoklu dil desteği de diğer ilgi çeken özellikler arasında yer alıyor. Özellikle çoklu dil desteği Quark'ın Passport’unu utandıracak kadar başarılı.Indesign'ın tipografik yetenekleri de oldukça genişletilmiş ve geliştirilmiş. Donald Knuth tarafından geliştirilmiş bir teknolojiye dayalı birden fazla satırı aynı anda düzenleyebilen grafik motoru sayesinde, artık metinler satır satır değil paragraf bazında ele alınıyor. Böylelikle çirkin satır gözüken satır sonları gibi problemler de ortadan kalkmış oluyor.Yeni menü seçeneği olan Character palette ise Opentype font özelliği için geliştirilmiş destek sunuyor. Indesign'ın XML okuma, yazma ve detaylı pdf oluşturma seçenekleri ise özellikle yayıncılık ortamında, hem web hem de masaüstü yayıncılıkla uğraşanların dikkatini çekecektir.

Özetle

Indesign'ın yeni saydamlık özelliği, tablo hazırlamayı kolaylaştıran araçları, mükemmel tipografik özellikleri, dahili pdf araçları ve Opentype desteği ile şu an ki en iyi masaüstü yayıncılık paketlerinden biri.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Adobe Indesign 2.0
Ürün Markası Adobe
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları