Fotoğrafçılar kaçırmasın!

Photoshop 8'in dikkat çeken özellikleri arasında 16 bit renk derinliğine sahip katmanlarla çalışmaya olanak tanıması birinci sırada yer alıyor.

ADOBE PHOTOSHOP CS İnceleme
CHIP Online Notu 69

Gerçek zamanlı yenilenen ve renkli olarak görüntülenen his-togramlar sayesinde ise artık fotoğraflarınızdaki problemleri daha rahat görebiliyorsunuz. Bicubic'e ek olarak sunulan Bicubic Smoother ve Bicubic Sharper gibi yeni interpolasyon rutinleri sayesinde, resimlerin çok fazla bozulmadan büyütülüp küçültülmesine olanak tanınmış. Elements 2 içinde yer alan Photo-merge aracının da Photoshop'a dahil edilmesi ile kullanıcılar uzun zamandır eksikliği hissedilen panoramik fotoğraf oluşturma özelliğine kavuşmuş oluyorlar. Eğri ve yanlış taranmış fotoğrafları düzelten ve beyaz kısımlarını kırpan Crop And Straighten ve uygulamak istediğiniz filtreleri ön izlemenize olanak tanıyacak filtre galerisi özellikleri ise yazılımın diğer çarpıcı yeniliklerini oluşturuyor. Yazılım, kullanıcıların 81 A, 81B gibi fotoğraf filtrelerini emüle ederek, gerçek hayattan alıştıkları gibi renkleri daha kolay bir şekilde düzeltebilmelerini de sağlıyor.

Özetle

Yeni renk eşleştirme sistemi, gerçek dünyadakine yakın bir lens bula-nıklılığı veren lens blur efekti ve kare olmayan piksel desteği gibi ek özelliklerle, Photoshop CS vazgeçilmez bir fotoğraf düzenleme aracı olmayı sürdürüyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ADOBE PHOTOSHOP CS
Ürün Markası Adobe
CHIP Online Notu
69
Okuyucu Yorumları