Oyunsever PC'ciler için özel!

Sistem toplayan oyunsever PC'ciler için özel olan GT-S Black Edition'ı inceledik!

CHIP Online Notu 82
  • Şık tasarım
  • Geniş anakart desteği
  • Su soğutma sistemlerine hazır
  • Ön sürücü kapakları
  • USB çıkışları
  • Manyetik ön kapak
  • Plastik malzeme
  • 3.5" ve 2.5" disklerin vidayla montaj edilmesi
  • Ön filtreyi değiştirmek zahmetli

Yüksek güçte bir oyun bilgisayarı için en az sistem öğeleri kadar, bu öğeleri muhafaza edecek bir kasanın da önemi büyük. Bu incelememizde, ofisimizde Akortek Bilişim vasıtasıyla ağırladığımız Aerocool GT-S Black Edition'ın bu önemli görevi üstlenebilecek yeteneklere sahip bir kasa olup olmadığına yakından bakacağız.

Devasa yapısı sayesinde geniş bir anakart desteği sunan kasa, siyah ve kırmızı rengin gücünü tüm tasarımına yansıtıyor. Akılcı manyetik ön kapak tasarımı, 25W fan kontrolcüsü, 7 adet fan yuvası, 4 kırmızı LED'li şık görünümü, VGA derinliği, kablo yönetim sistemi ve geniş iç hacmiyle birlikte ilk bakışta oldukça başarılı görünen Aerocool GT-S Black Edition, bakalım detaylarında bize neler sunuyor...

Devasa boyutlar

Aerocool GT-S Black Edition, Full Tower segmentinde yer alan bir kasa. Devasa bir gövdeye sahip olan kasa, geniş iç hacmiyle birlikte zengin sistemler için oldukça ideal görünüyor. Geniş iç hacmi takip eden zengin fan seçenekleriyle yüksek performanslı sistemlere uygun hava sirkülasyonu da sağlayan GT-S Black Edition, plastik yapıda tasarlanmış. Eğer plastik malzeme yerine farklı kasa malzemelerini tercih eden kullanıcılardansanız GT-S Black Edition, size hitap eden bir model değil. Ancak dış plastik gövdesinin içinde yer alan metallik kısmın da 1.2 mm kalınlığında SECC çelik malzemeden oluştuğunu da söyleyelim.

Üst, yan ve ön paneli tamamen delikli ızgaralardan oluşan kasanın bu deliklerinde toz filtrelerini de görmek mümkün. Filtreleri yerinden çıkartıp temizleyebilirsiniz. Ancak ön panelde yer alan filtrenin zor çıkartılabildiğini de bu noktada belirtelim.

Tasarımıyla oldukça sağlam görünen kasanın en dikkat çekici yanlarından biri elbette ön paneli. Ön panelinde hemen 5 adet önden çıkartılabilir 5.25 sürücü yuvası görünüyor. Kasanın beraberinde getirdiği manyetik ön kapağıyla bu paneli gizleyerek kasayı çok daha şık bir görünüme kazandırmanız mümkün.

Kasanın üst tarafında ise iki adet USB 3.0, iki adet USB 2.0 ve kulaklık ile mikrofon girişlerini görüyoruz. Hemen yan tarafta güç ve yeniden başlatma düğmeleri ve diğer yanda ise hız tuşları görüyoruz. Bu tuşları kullanarak kasanın içindeki fanların hızlarını kontrol edebiliyorsunuz. Fan kontrolcüyle fanlarınızı %50, %80 ve %100 devir ayarlarında istediğiniz değerde çalıştırabiliyorsunuz.

Zengin anakart desteği

Şimdi biraz daha kasanın içine girelim. GT-S Black Edition, Flex ATX, Micro ATX, ATX, Mini ATX, Geniş ATX, E-ATX ve XL-ATX gibi zengin bir anakart desteği sağlıyor. Üstelik anakartı monte edeceğiniz alanın 1.2 mm kalınlığında çelik malzemeden üretilmiş olmasını da beğendik. Bunun yanında iç hacmin genişliği de muazzam. Böylece geniş donanım parçalarına kasanın içinde yer verebilirsiniz.

33 cm'lik ekran kartı derinliğine sahip olan kasa, böylece çoklu ekran kartı kullanan oyunseverlerin beklentisini karşılayacak kapasitede olduğunu gösteriyor.

Sağ tarafta 7 adet 3.5" ve 2.5" diskleri yerleştirebileceğiniz disk yuvalarını görüyoruz. Buradaki sürgülü mekanizmalara yerleştireceğiniz disklerin montajını vidayla yapmanız gerekiyor. Kasanın arka kısmında ise 10 adet PCI yuvası mevcut.

Toplamda 7 fan yuvasıyla yüksek devirde soğutma sağlayabilen anakart, dahili olarak üzerinde 3 adet geniş ve sessiz çalışan fan bulunduruyor. İsterseniz bunları da değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca sıvı soğutma sistemlere de hazır olan GT-S Black Edition, kasanın içini görebilmeniz için yan kapağı da şeffaf pencereyle süslemiş.

Özetle

Yüksek seviyede çalışan bir PC toplama niyetindeyseniz Aerocool GT-S Black Edition, beklentileri karşılayacak düzeyde bir kasa olarak dikkat çekici görünüyor. Elbette plastik yapıda tasarlanmış olması tercihlere direkt etkide bulunacak. Fakat geniş iç hacmi ve hava sirkülasyonuyla oldukça temiz bir kasa olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aerocool GT-S Black Edition'ın fiyatı ise 417 TL civarında.

Kimler Almalı

Yüksek oyun performansı için sistem toplamak isteyenler GT-S Black Edition'ı alışveriş listesine dahil edebilirler.

Alternatifleri

Farklı bir tercih arayan oyunseverler için Thermaltake Level 10 GT Battle Edition'ı önerebiliriz. Ancak bu alternatif bütçenizi yorabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Aerocool GT-S Black Edition
Ürün Markası Aerocool
CHIP Online Notu
82
Kasa Tipi Full Tower
Kasa Rengi Siyah
Malzeme SECC (Çelik)
Desteklediği Anakart XL-ATX, ATX, E-ATX, Micro-ATX
Fan Yuvaları 1x20cm, 2x14cm, 2x23cm
Kasa Yan Kapak Şeffaf Pencereli
5.25" Yuva 5 adet
2.5" HDD Yuva 7 adet
3.5" Yuva 7 adet
PCI Yuva 10 adet
USB 2.0 2 adet
USB 3.0 2 adet
Okuyucu Yorumları