Arka odalarda bağlantı sorununa son!

Kablosuz modeminizin markası her ne olursa olsun, kablosuz ağınızı kolayca genişletin.

AirTies Air 4400 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • 300 Mbps hız desteği

Günümüzdeki kablosuz modemler standart yapıdaki evlere göre geliştiriyorlar ve hemen hemen her modem ek bir kablosuz alan genişleticiye gerek duyulmadan evin veya ofisin en arka odalarına dahi sinyal gönderebiliyor. Ancak yapı standartları, oda sayıları ve duvarlar arasındaki mesafeler değişebilir değerler olduğundan bazen çözümlerin yetersiz gelebildiğinden söz edebilmek mümkün. Üreticiler her ne kadar birden fazla antene sahip olan kablosuz modemlerle durumun üstesinden gelecek çözümlere yöneldiyse de mevcut bir düzene sahip olanlar için de pratik şekilde kurulup kullanılabilecek seçenekler var. AirTies'ın geliştirmiş olduğu Air 4400, bahsettiğimiz gruba giriyor. Eğer evinizin veya ofisinizin arka odalarına kablosuz modeminizden sinyaller ulaşmıyorsa AirTies Air 4400 ile birkaç dakikada sorunları tarih edebilirsiniz.

AirTies Air 4400, 802.11n teknolojisine destek veriyor. Teorik olarak günümüzde en çok karşımıza çıkan hız değerlerinden biri olan 300 Mbps'in desteklendiği belirtiliyor. Ürünün boyutları oldukça küçük (85 x 85 x 25 mm) olduğundan ve herhangi bir fiziksel dış anten bulunmadığından rahatsız edici bir görünüm oluşturmaması önemli bir artı. İsteğe bağlı olarak AirTies Air 4400'ün duvara asılarak kullanılabilmesi de mümkün. Evrensel tekrarlayıcı özelliği sayesinde ürünün her marka ve model kablosuz modemle uyumlu çalışabilmesi mümkün. Cihazın üzerinde bulunan AirTouch tuşu ile yapılandırmalar bahsi geçen işlemleri daha önce hiç yapmamış olan kullanıcılar için bile oldukça basit. Ek olarak diğer özellikler sayesinde kablolu ağınızı kablosuz hale getirebilir veya kablosuz sinyallerden aldığınız bağlantıyı kablolu halde cihazlarınıza aktarabilirsiniz.

Özetle

AirTies Air 4400, günümüzde herkese hitap eden bir ürün değil. Mevcut bir kablosuz ağ sisteminiz varsa ve kablosuz modeminizden uzakta kalan odalarda sıkıntı yaşıyorsanız çözüm seçeneklerinden birisi. Kolay kurulup kullanılabilmesiyle oldukça başarılı olduğu söylenebilir. 802.11n ve özellikle 300 Mbps desteklemesi önemli bir detay.

Alternatifleri

Piyasada birçok benzer modelin olduğundan bahsedebilmek mümkün ancak AirTies Air 4400 başarılı seçeneklerin arasında kendisini gösteriyor. Günümüzde standartlar çerçevesinde sayılabilecek tüm ev ve ofislerin bağlantı sorununu çözmek adına fazlasıyla yeterli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AirTies Air 4400
Ürün Markası AirTies
CHIP Online Notu
93
Standart 802.11n
Hız 300 Mbps
Ethernet 1 x 100 Mbps
Boyutlar 85 x 85 x 25 mm
Ağırlık 95 gram
Okuyucu Yorumları