Air 4430, çözüm olabilir...

Evde diğer odalarda internetin çekmediğinden şikayetçi misiniz? Air 4430, çözüm olabilir.

CHIP Online Notu 92
  • İyi performans
  • Üç Ethernet portu
  • Kullanım kolaylığı
  • Kutu içeriğinde Ethernet kablosu var
  • USB portu yok
  • Biraz büyükçe

Telefon, tablet, televizyon ve hatta ikinci ila üçüncü dizüstü bilgisayarların da evlerimize girmesiyle birlikte son yıllarda internet ev kullanımında kendine daha büyük yer bulmaya başladı. Bu da beraberinde kablosuz bağlantının yetersiz kalması ve özellikle modemin uzağında kalan evin diğer odalarından sinyal alınamaması gibi problemleri beraberinde getirdi. Sinyali kuvvetlendirmek ve evde her noktadan internete rahatça erişebilmek için farklı çözümler bulunuyor. Bunlardan bazıları elektrik hattını internet hattına çeviren powerline ürünleri olduğu gibi, bugün elimizdeki AirTies Air 4430 gibi kablosuz ağ menzil genişleticiler de iyi iş görüyor.

Prize takıp WPS'e basın

AirTies Air 4430 gibi daha önce farklı modeller de incelemiştik hatırlarsanız. Elimizdeki Air 4430, temel olarak diğer menzil genişleticilerle aynı mantıkta çalışıyor olsa da getirdiği bir özellikle birlikte onlardan ayrılıyor.

Tasarım ve kullanım biçimiyle benzer olan Air 4430, prize takarak güç verebileceğiniz bir cihaz. Üzerinde cihazın çalışıp çalışmadığını anlamanız için geri bildirim LED'leri bulunuyor. Hemen LED'lerin atlında bir de WPS butonu yer alıyor. Air 4430'u prize taktıktan sonra bu WPS butonuna basıyorsunuz. Bunun ardından gidip modeminizde yer alan WPS butonuna da basmalısınız ki her iki ürün birbirini görsün ve bağlansın. Bu işlemin ardından modeminizdeki sinyali yakalayan cihaz, internet hattını farklı bir odaya veya noktaya doğru genişletebiliyor.

Aynı anda 3 kablolu bağlantı

Air 4430'u bu tür diğer cihazlardan ayıran özellik ise alt kısmında yer alan Ethernet portlarıyla tam üç farklı cihaza kablolu internet sağlayabilmesi. Böylece bu cihazı oturma odanızda, televizyonun yakınına konumlandırdığınızda, televizyonunuza, konsolunuza ve aynı anda üçüncü bir cihaza daha kablolu internet sağlayabiliyorsunuz.

300 Mbps sinyal oranına sahip olan Air 4430, tasarım olarak biraz büyükçe. Ancak bir prize taktığınızda muhtemelen bir süre sonra onu orada unutacağınız için bunun pek önemi yok. Yine de tasarıma çok dikkat eden kullanıcılar daha küçük modeller de bulabilirler. Öte yandan Air 4430'un üzerinde yine bazı modellerde gördüğümüz gibi bir USB portu bulunmadığını da söyleyelim. Yani depolama birimlerinizi USB üzerinden bu cihaza bağlayarak ağa açamıyorsunuz. Bunun yerine Air 4430, 3 Ethernet portuyla farklılık yaratma noktasına gidiyor.

Performans noktasında ise Air 4430'dan memnun kaldığımızı söyleyelim. Test senaryomuzda evin çalışma odasında kurulu olan modemin sinyali normal şartlarda oturma odasına "tek çizgi" şeklinde ulaşıyorken Air 4430 ile en üst kademeye kadar ulaştı. Ayrıca yaptığımız kablolu bağlantıyla oturma odasındaki akıllı televizyona da internet bağlantısı sağladık. Sonuç tatmin ediciydi.

Özetle

AirTies Air 4430, evde her odadan internete erişemeyenler için iyi bir çözüm olabilir. Özellikle evde oturma odasında televizyon alanında kablolu olarak internete bağlamak istenilen ürünler varsa, üç adede kadar kablolu bağlantı desteği sağlamasıyla Air 4430 tercih edilebilir.

AirTies Air 4430'un fiyatı ise 170 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

AirTies Air 4430'u, evinde internetin çekmediğinden şikayetçi olanların yakından incelemek isteyebileceklerini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Kendine tek Ethernet portunun yeteceğini düşünen ve daha uygun fiyatlı bir menzil genişletici arayanlar ZyXEL WRE2205'i de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AirTies Air 4430
Ürün Markası AirTies
CHIP Online Notu
92
Standart IEEE 802.11b/g/n
Sinyal Oranı 300 Mbps
Kablosuz Çıkış Gücü 20 dBm
Güvenlik WPA, WPA2, WEP, MAC Filtreleme
Bağlantılar 10/100 Ethernet (3 adet)
Okuyucu Yorumları