VDSL / VDSL2 bağlantıya şimdiden hazır olun.

Ağ ürününüzden beklentiniz standartların çok daha fazlasıysa, işte aradığınız kablosuz yönlendirici!

AirTies Air 5650 İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Çift bağlantı desteği
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Medya sunucu özelliği
  • Biraz büyük.

Kablosuz ağ odaklı ürünlerin yaptıkları iş hemen hemen aynıdır. Eğer ürününüz bir modemse internet bağlantısı kurulur ve kablolu ya da kablosuz şekilde dağıtılır. Modemin arkasında yönlendirici tercih ediyorsanız o zaman da bağlantı ve hız gibi çeşitli ek imkanlardan faydalanma şansınız olabilir. Önemli üreticilerden biri olan AirTies, Air 5650 olarak adlandırdığı modelinde kullanıcılara uzun ömürlü bir seçenek sunuyor. Ürün öncelikle bir ADSL / ADSL2 modem ancak VDSL / VDSL2 standartlarına da destek veriyor ve böylece bağlantı tipinizi değiştirmek istediğinizde modeminizi ve kurulu düzeninizi tümden değiştirmenize gerek kalmıyor. Yönlendirici ve kablosuz erişim noktası özellikleri de sunan AirTies Air 5650'de çok daha fazlasıyla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz.

AirTies Air 5650, kablosuz iletişim standardı olarak 802.11n'e destek veriyor ve 300 Mbps'lik bağlantı hızı sunuyor. Kablosuza ek olarak kablolu bağlantı şansı veren AirTies Air 5650'nin arkasında dört adet 10 / 100 Mbps'lik Ethernet arabirimi bulunmakta. Ek olarak daha hızlı iletişim kurmak veya bağlantı paylaşımı yapmak için 1000 Mbps destekli olan WAN arabirimini kullanma şansınız da var. Kullanıcıların yaşayabilme ihtimali olan sorunları çözme odaklı tasarlanan AirTies Air 5650'de Mesh teknolojisi ile betonerme yapıların duvarlarından dolayı sinyallerin zayıflaması sorununu tarihe karıştırabilirsiniz. Yine AirTies tarafından geliştirilen ve Mesh protokolünü destekleyen cihazlarla bağlantınızı katlar arası, hatta binalar arası taşıyabilmeniz dahi mümkün. Cihazın üzerinde bulunan AirTouch tuşu sayesinde tüm kurulumlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

2.4 GHz bandı destekleyen ve antenlerini dahili olarak sunarak göze de hitap etmeyi başaran AirTies Air 5650'de DLNA desteği de çağımızda olması gerekenlerden. Ürünün üzerinde bulunan USB 3.0 arabirimine takacağınız bir taşınabilir disk veya USB bellek ile DLNA destekli tüm cihazlarınıza içerik aktarımı yapabilirsiniz. Yine aynı arabirim üzerinden USB bağlantılı yazıcılarınızı da ağda herkes tarafından erişilebilir hale getirebilmeniz mümkün. En başından beri kullanıcıların tarafında olmayı başaran AirTies'ın Air 5650'de sunmuş olduğu web tabanlı kontrol arayüzü de oldukça anlaşılır ve başarılı.

Özetle

AirTies Air 5650, güven veren bir ürün. Yakın zamanda VDSL / VDSL2 gibi bir teknolojiye terfi edebileceğinizi düşünüyorsanız size çoklu bir çözüm sunuyor ve hayatınızı kolaylaştırıyor. Medya sunucusu olabilme ve Mesh protokolüne destek verebilme gibi özellikler de AirTies Air 5650'yi farklı kılan özellikler arasında.

Alternatifleri

Eğer doğrudan VDSL / VDSL2 kullanacaksanız AirTies Air 5650, en uygun fiyatlı ve en başarılı tercihlerin başında geliyor. Rakipleri elbette var ancak fiyat olarak AirTies Air 5650 çok daha avantajlı.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AirTies Air 5650
Ürün Markası AirTies
CHIP Online Notu
96
İletişim ADSL / ADSL2, VDSL / VDSL2
Kablosuz Ağ 802.11n (300 Mbps)
Arabirimler 4 x LAN (100 Mbps) + 1 x WAN (1000 Mbps)
DLNA Var
USB Bağlantı Var
Okuyucu Yorumları