3D deneyimi yaşamak isteyenler için.

Monitörüyle 3D deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılara uygun.

CHIP Online Notu 87
  • 3D görüntü kalitesi
  • Stil sahibi tasarımı
  • Hoparlör desteği
  • Bağlantı çeşitliliği

Test merkezimize en sık uğrayan monitör markalarından olan AOC, her yeni monitörüyle bize farklı bir deneyim yaşatmayı başarıyor. Bu yazımızda inceleyeceğimiz D2757PH modeliyle de bunu sürdürmeyi başaran AOC, bu defa bize 3D deneyimi sunuyor. Geniş ekranı ve şık tasarımıyla da ilgi çekici bir monitör olan AOC D2757PH, bakalım başka ne gibi özelliklere ev sahipliği yapıyor.

IPS LED Panel


27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan AOC D2757PH, ekranıyla IPS LED panel teknolojisi sunuyor. LED arka aydınlatmaları ve IPS panel olmasıyla hem geniş görüş açısı hem de doygun siyahlar sağlayan monitör, canlı renk kalitesiyle de fazlasıyla iddialı. Özellikle animasyon izlerken veya renkli grafikler sunan oyunları oynarken çok keyif alacağınızı söylememiz gerekli. 1920x1080 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran belki büyük yapısından ötürü daha üst çözünürlük seviyelerine ulaşabilirdi, ancak bu haliyle de oldukça yeterli performans gösterdiğini söylememiz lazım. Parlak bir ekrana sahip olan monitör, sanıldığının aksine bol ışıklı ortamlarda parlamaya neden olmuyor. Hareketli yapısıyla öne ve arkaya doğru eğilebilen ekran, böylece kısmen de olsa esnek kullanım sağlıyor. Diğer yandan monitörün pivot özellikleri bulunmuyor. Çerçevesiz bir ekran görünümü kazandırılmış olan monitör, aslında çevresinde oldukça ince yapıda bir çerçeve bulunduruyor. Monitörün, ekranının altında yer alan ve standa taşınan alüminyum zemin ile oldukça modern bir tasarıma sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Bu alanda yer verdiği dokunmatik tuş takımıyla monitörün ayarlarını yapılandırabilmeniz mümkün. Ancak menünün tepki süresiyle kullanım sıkıntısı yarattığını ve Türkçe dil desteği sunmadığını da söyleyelim.

Harika 3D performansı

Yazının başında da belirttiğimiz gibi AOC D2757PH, 3D deneyimi sunan bir monitör. En az 2D görüntülerde olduğu gibi 3D görüntülerde de başarı sağlayan monitör, pasif 3D desteği gösteriyor. Beraberinde iki adet pasif gözlük getiren D2757PH, bu gözlüklerden birini halihazırda gözlük kullanıcılarını düşünerek kutu içeriğine ilave etmiş. Zira bir çerçeveye sahip olmayan bu gözlük, var olan gözlüğünüzün üzerine tutturarak kullanabileceğiniz biçimde. Geliştiricilerin kullanıcılara sunduğu bu küçük jestin bizden büyük bir artı aldığını söylemeliyiz. 3D deneyimiyle memnun kaldığımız AOC D2757PH, pasif 3D desteği sunmasıyla gayet rahat bir kullanım sağlıyor. 3D seyri sırasında gözlerinizi yormuyor. Bu arada monitörün aynı zamanda 2D görüntüleri 3D'ye dönüştürebildiğini de söyleyelim. Menü arabirimini kullanarak bu işi kolaylıkla halledebiliyor ve 2D görüntülere derinlik kazandırabiliyorsunuz. Son olarak AOC D2757PH'nin üzerinde dahili hoparlörler bulundurmasından da oldukça memnun kaldığımızı belirtmeliyiz. Peki, AOC D2757PH'nin hiç mi eksik yanı yok? Elbette var. Bunlardan birkaçına üst paragraflarda bahsetmiştik, ancak bunlara monitörün bağlantı desteğiyle oldukça kısıtlayıcı olduğunu da ekleyebiliriz. Üzerinde iki HDMI ve D-Sub sunan monitör bu haliyle her ne kadar yeterli olsa da diğer yenilikçi bağlantıları da destekleyebilirdi diye düşünüyoruz.

Özetle

Görüntü kalitesiyle beğenimizi kazanan AOC D2757PH'nin görüntü kalitesini 3D'ye de taşıyabilmesi güzel. Rahatlıkla monitör olarak kullanabileceğiniz AOC D2757PH, IPS panel olmasıyla oyunlarda da görsel başarı sağlıyor.

Kimler Almalı

IPS panele terfi etmek isteyen kullanıcıların radarına yakalanabilecek seviyede olan AOC D2757PH, aynı zamanda 3D desteği sunmasıyla da tercih sebebi olabilir.

Alternatifleri

Eğer 3D monitör aramıyor ve normal ekranlı, ancak kaliteli alternatiflere bakıyorsanız yine AOC'de pek çok alternatif bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC D2757PH
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
87
Ekran 27 inç IPS LED (1920x1080)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI (2 adet), D-Sub
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları