USB'den çalışan monitör AOC e1659Fwu testte!

AOC'nin PC'nize USB'den bağlanan, şebeke elektriğine ihtiyaç duymayan monitörünü inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Yalnızca USB ile tak çalıştır özelliği
  • Taşınabilir
  • Oldukça kullanışlı
  • Başarılı performans
  • Dar görüş açısı
  • Ekran yansıması

Dizüstü bilgisayarınıza ikinci bir monitör mü arıyorsunuz? Hatta bu monitörün aynı zamanda taşınabilir olmasını ve mobil ortamlarda da çalışmasını mı istiyorsunuz? O halde bugün inceleyeceğimiz ürün tam size göre. Test merkezimize en sık uğrayan markalardan olan AOC, başarılı monitörleriyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu defa bize gerçekten fark yaratan bir model göndermiş.

AOC'nin ultra mobilite sağlayan yeni monitörü e1659Fwu, 15.6 inç boyutunda ekranı ve pratik yapısıyla gerçekten oldukça kullanışlı bir profil çiziyor. LED ekrana sahip olması ve yalnızca USB üzerinden çalışmasıyla her kesimden kullanıcıya hitap eden e1659Fwu, dizüstü bilgisayarına ikinci bir monitör arayanlar ve monitörünü rahatlıkla taşımak isteyenler tarafından ilgiyle karşılanacak cinsten.

Şimdi, AOC'nin ultra taşınabilir monitörü hakkında daha fazlasını öğrenmek için daha yakından bakalım.

USB ile tak çalıştır!

AOC'nin incelediğimiz yeni monitörü yalnızca 15.6 inç boyutunda bir ekrana sahip. LED panelden oluşan bu ekran, kolaylıkla taşınabiliyor. Hafif ve ince yapısı sayesinde rahatlıkla çantaya atıp yanınızda taşıyabilirsiniz.

AOC e1659Fwu'nun can alıcı noktası ise çalışmak için herhangi bir güç kablosuna ihtiyaç duymaması. Yalnızca USB üzerinden çalışabilen monitör, böylece tamamen mobil olmayı başarıyor. Tek yapmanız gereken monitörün USB kablosunu bilgisayarınıza bağlamanız. Böylece hem güç hem görüntüyü aynı kablo üzerinden alabilen monitör, DisplayLink üzerinden anında çalışmaya başlıyor.

Herhangi bir güç kablosuna veya VGA bağlantısına ihtiyaç duymayan AOC e1659Fwu, böylece fazlasıyla kullanışlı. Masa üzerinde kullanabileceğiniz gibi laptop'ınızın yanında mobil ortamlarda da kullanabileceğiniz monitör, arkasını yaslandığı standı ile hem yatay hem dikey kullanımlar için uygun yapıda. Böylece monitörü pivot olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yine stant ayağını öne ve arkaya çekerek ekranın görüş açısını ayarlamanız mümkün.

15.6 inç boyutlu ekran

Şimdi biraz da AOC e1659Fwu'nun teknik ayrıntılarından ve görüntü performansından bahsedelim. 15.6 inç boyutunda bir ekrana sahip olan monitör, 1366x768 piksel çözünürlük sunuyor. LED panelden oluşan ekran, mat değil parlak bir malzemeden oluşuyor. Bu nedenle ışıklı ortamlarda bir miktar yansıma söz konusu olabiliyor.

500:1 kontast oranına, 200 kandela parlaklığa ve 5 ms tepki süresine sahip olan monitör, bu değerlerle gayet yeterli bir profil çiziyor. 60 Hz'de çalışan monitörü görüntü performansıyla beğendik. Ancak görüş açısında sıkıntı yarabiliyor. Normal kullanımda bunu fark etmiyorsunuz, ancak monitörü pivot olarak kullandığınızda ve özellikle sağ taraftan baktığınızda görüş bozuluyor. Bu eksiklikle metin içerikli görüntülerden ziyade daha çok grafik ağırlıklı ekranlarda karşılaşıyorsunuz. Ancak monitöre genellikle karşıdan bakacağınız için çalışma performansınızı düşürmüyor.

DisplayLink üzerinden bağlantı kuran AOC e1659Fwu, hem PC hem Mac kullanıcıları için uygun yapıda. Böylece ister ofiste ister toplantılarda veya nerede kullanmak isterseniz yalnızca USB üzerinden çalıştırabileceğiniz monitörün hoparlörleri ise bulunmuyor.

Özetle

Ultra taşınabilir yapısıyla dikkat çeken AOC e1659Fwu, hafif ve ince tasarımı bir yana hoş görümüyle de kolaylıkla beğenilecek türden. Özellikle güç kablosu ve VGA bağlantısı gerektirmemesi ve yalnızca USB üzerinden çalışmasıyla beğendiğimiz monitör, böylece mobil ortamlara gayet uygun. Görüntü kalite ve performansıyla da beğendiğimiz monitörün eksik yönleri ise IPS panelli olmamasından dolayı geniş görüş açısı sunmaması ve bir miktar parlama yapması. Ancak bunlar gayet kabul edilebilir ölçüde.

Kimler Almalı

Monitörü hem masaüstü hem mobil ortamlarda kullanmak isteyenler için gayet uygun olan AOC e1659Fwu, pratik kullanımı tercih edenlerin adeta gözdesi olacak bir monitör.

Alternatifleri

Çok yaygın olmasa da USB üzerinden görüntü aktarımı sağlayan monitör örnekleri bulunuyor. Bunlardan biri de Asus tarafından tanıtılan MB186 monitör. USB 3.0 üzerinden çalışan monitör henüz satışta değil, ancak yakında bekliyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC e1659Fwu
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
85
Ekran 15.6 inç
Çözünürlük 1366x768
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 200 kandela
Kontrast 500:1
Bağlantılar USB
Dahili Hoparlör Yok
Okuyucu Yorumları