AOC E2461FWH monitörü inceledik!

AOC'nin yeni monitörü oldukça şık, peki size hitap edecek kadar iyi mi? Test ettik!

CHIP Online Notu 75
  • İyi görüntü kalitesi
  • Kolay kurulum
  • Clear Vision özelliği
  • Düşük güç tüketimi
  • Menünün Türkçe dil desteği yok
  • Hoparlör yok
  • USB yok

Başarılı monitör serilerine sahip olan AOC, zengin çeşitleri sayesinde her kullanıcı kitlesine yönelik alternatifler sunuyor. Test merkezimizi ziyaret eden yeni model E2461FWH de tasarımıyla öne çıkan iyi modellerden biri olarak dikkat çekiyor. İnce ve hoş bir tasarıma sahip olan monitör, kolay kurulumu ve kullanımıyla da ilk etapta dikkatimizi çeken ayrıntılara sahip.

23.6 inç büyüklüğünde LED arka panele sahip olan monitör, genel kullanıcı kitlesini memnun edici özellikler içeriyor. Rahatlıkla birincil ve ikinci monitör olarak kullanılabilecek olan E2461, bakalım ayrıntılarında neler gizliyor.

Güzel tasarım

Güzel bir tasarıma sahip olan E2461FWH, oldukça ince bir yapıda. Böylece rahatlıkla birinci ve ikinci monitör olarak tercih edilebilecek olan cihaz, kurulumuyla da oldukça kolaylık sunuyor. Kutusundan çıkarttıktan sonra yalnızca birkaç dakika içinde çalışır hale getirebiliyorsunuz. Standın pek ergonomik olduğunu söyleyemeyiz. Rotate ve Tilt fonksiyonları olmayan monitör, öne ve arkaya doğru ise bir miktar eğilebiliyor. Az önce de söylediğimiz gibi, AOC'nin bu monitörü spesifik bir kitleye hitap etmek yerine genel kullanımlara uygun yapıda tasarlanmış. Bu nedenle monitör ergonomik bazı özelliklere sahip değil.

Üzerinde 23.6 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyan monitör, ayrıca ince bir ekran çerçevesine sahip. Menü butonları arka yüzeyine konumlanmış olan monitörde, bu tuşları beğenmediğimizi söyleyelim. Arka bağlantıları arasında ise çeşitlilik göremiyoruz. Yalnızca HDMI ve VGA arabirimlerinin bulunduğu monitörde başka bağlantı bulunmuyor. Doğrusu en azından bir USB bağlantısı görmek isterdik. Yine monitör üzerinde bir hoparlör bulunmadığını da söyleyelim.

İyi görüntü kalitesi

23.6 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan E2461FWH, Full HD görüntü üretebiliyor. Clear Vision özelliği ile SD görüntüleri HD kalitesine taşıyabilen monitör, oldukça performanslı çalışıyor. Görüntülenen renklerin gayet canlı ve parlak olduğunu söyleyebiliriz.

Arka aydınlatmaları LED'lerden oluşan monitör, dinamik kontrast oranıyla 50.000.000:1 gibi yüksek bir değer sunuyor. Böylece karanlık sahnelerde çok daha fazla detay görmeniz mümkün. Yine 250 kandela parlaklık seviyesine sahip olan ekran, tepki süresiyle ise 2 ms'lik görüntü kaydediyor. Böylece E2461FWH'yi rahatlıkla bir oyun monitörü olarak da kullanabilirsiniz.

Özetle

Genel kullanıcı kitlesine hitap eden AOC E2461FWH, ortalama bir monitör. Şık tasarımı ve iyi görüntü kalitesiyle oldukça memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. Ultra Slim tasarımıyla rahat bir kullanım sağlıyor.

Kimler Almalı

Şık tasarımlı ikinci bir monitöre ihtiyacı olan kullanıcılar tarafından satın alınabilecek olan AOC E2461FWH, rahat bir kurulum ve kullanım sunuyor.

Alternatifleri

E2461FWH ile aynı kategoride pek çok monitör bulunuyor. Bu monitörler arasında daha geniş bağlantı seçenekleri olan ürünler de mevcut durumda. Bu modelleri yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC E2461FWH
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
75
Ekran 23.6 inç (1920x1080)
Tepki Süresi 2 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 50.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 170 / 160 derece
Bağlantılar HDMI, VGA
Dahili Hoparlör Yok
Boyutlar 545.5 x 401.5 x 214.5 mm
Ağırlık 3.95 kg
Okuyucu Yorumları