Multimedya dünyasına açılan yeni pencereniz.

Üstün görüntüleme teknolojileri ve arabirim zenginliği ile uzun yıllar masanızda olmayı hak ediyor.

AOC e2752Vq İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Görüntü kalitesi
  • Zengin görüntü girişleri
  • Tasarımda bir iddiası yok.

27 inç büyüklüğündeki monitörler artık masaüstü bilgisayar kullanıcıları için ulaşılamaz düzeyde değil. Maliyeti yükselten LED aydınlatma ve ek arabirimler gibi detayların da zamanla uygun fiyatlara gelmesiyle artık büyük bir monitör isteyenler kolaylıkla 27 inç seviyesindeki ürünlere göz gezdirebiliyor. 27 inç büyüklüğe sahip monitörlerin bir avantajı da aslında birer televizyon gibi kullanılabilmeleri. Kısaca bahsedecek olursak HD uydu alıcınızdan gelen HDMI kabloyu doğrudan monitöre bağlayarak bir televizyon elde edebilirsiniz. Benzer şekilde HD medya oynatıcı veya oyun konsoluyla da monitör kullanabilirsiniz. Mutlaka bir televizyon edinmeniz gerekmiyor. Dikkat edilmesi gereken monitörün görüntü performansı ve arabirim zenginliği AOC e2752Vq da bahsettiğimiz sınıfa giriyor ve aslında herkesin ihtiyaç duyacağı düzeyde bir monitör.

27 inç büyüklüğe sahip olan AOC e2752Vq, olması gerektiği gibi Full HD (1920 x 1080) piksel çözünürlüğü destekliyor. Tercih edilen LED aydınlatma kaynağının 300 kandelalık güce sahip olması, monitörün birçok rakibinden daha parlak sonuçlara imza atmasını sağlıyor. Desteklenen kontrast oranı 20.000.000:1 gibi oldukça üstün bir değerde ve böylece yeni nesil televizyonların görüntü performansı kesinlikle aranmıyor. Tercih edilen panel doğrultusunda görüş açısı yatayda 170 derece ve dikeyde de 160 derece. Panel tercihi nedeniyle AOC'nin kullanıcılara daha cazip bir seçenek sunduğunu belirtmekte fayda var. Monitör, görüntü arabirimleri açısından oldukça zengin. Sınıfındaki birçok modelde D-Sub ve HDMI bir arada sunuluyor ancak AOC e2752Vq, ek olarak sunduğu DVI ve DisplayPort arabirimleri ile cömertliğini sergilemeyi başarıyor. Piyasada fazla DisplayPort'lu monitör olmadığı düşünülürse AOC e2752Vq'nin cazibesi biraz daha yükseliyor. Ek olarak monitörde dörtlü USB 2.0 çoklama özelliği de mevcut. Böylece masaüstü bilgisayarınızı biraz daha rahat kullanabilirsiniz.

AOC e2752Vq'nin üzerinde iki adet 2.5W'lık hoparlör bulunuyor. Ses kalitesi, günlük kullanımda ek bir hoparlörü aratmayacak türden ancak multimedya deneyimini birkaç basamak daha ileriye taşımak isteyenler için ses çıkışı ihmal edilmemiş. 645 × 452 × 210 mm'lik monitörün incelik konusunda büyük bir iddiası yok ancak sınıfının sağlam modellerinden biri olduğu söylenebilir. Yere sağlam basıyor. Güç kaynağı da hacimden istifade edilerek kasa içine alınmış. Böylece monitörü kullanmaya başlamak için tek bir kablo bağlamak yeterli oluyor. Ayaklığın biraz sıradan olduğunu düşünüyoruz -3 derece ile 17 derece dikey eksende oynama yapabiliyor. Monitör, kullanım sırasında 40W gibi makul sayılabilecek bir güç tüketimine sahip.

Özetle

AOC e2752Vq başarılı bir monitör. Podyum kaygısı taşımasa da, fiyatının cazipliği onu ön plana çıkarmak için yeterli oluyor. Sunduklarına baktığımızda da standartlara göre üstünlükler olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Alternatifleri

Ürünü bazı rakiplerden daha pahalı bulabilirsiniz ancak sunulanları sürekli olarak göz önünde tutmak durumundasınız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC e2752Vq
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
92
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920 x 1080
Kontrast 20.000.000:1 (Dinamik)
Parlaklık 300 Kandela
Arabirimler D-Sub, DVI, HDMI, DisplayPort
Okuyucu Yorumları