AOC'nin yeni AH-IPS monitörü testte!

AOC'nin yeni AH-IPS panelli monitörü neler sunuyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Çerçevesiz tasarım
  • Zengin görsellik
  • Mat panel
  • AH-IPS ekran teknolojisi
  • USB bağlantısı yok
  • Menü tuşları
  • Türkçe dil desteği yok

Zengin monitör ailesine sahip olan AOC, yeni monitörüyle bizlerle. Daha önce 3D serisi altından bir modelini incelediğimiz AOC, bu defa bu teknolojiden uzak duran ve normal bir monitör arayan kullanıcılara hitap eden bir modelle test merkezimize konuk oldu. 23 panel boyutuyla, 21 inçlik ekranlara sığamayan ve 27 inç ekran boyutlarına alışamayan kullanıcılar tarafından kullanılabilecek olan monitör, tasarımıyla da oldukça şık görünüyor.

Hemen söyleyelim, monitör Full HD çözünürlüğü destekliyor ve hoparlörü var. Bu nedenle ikinci bir monitör arayanların yanı sıra, sistemine ana bir monitör bakanların da ilgisini çekebilir. Peki, monitör bunun için bize neler sunuyor? Şimdi hep birlikte daha yakından bakalım.

23 inç AH-IPS panel

23 inç boyutunda bir ekran paneline sahip olan monitör, böylece 27 inçi büyük bulanların ilgisini çekebilir. Özellikle ekran tasarımıyla beğendiğimiz cihaz, mat malzemeyle kaplı bir ekranı taşıyor. Ekranın çevresinde oldukça ince bir çerçeve kullanılmış. Bu da görselliğe büyük katkıda bulunuyor.

Plastik bir standın üzerinde duran monitör, belki plastik tasarımlardan uzak duranlar tarafından yadırganabilir. Parlak piyano siyahıyla renklendirilen stant tasarım olarak fena durmuyor diyebiliriz. Bu arada ekranın stant üzerinde öne ve arkaya doğru eğilebildiğini de söyleyelim. Böylece ekran karşısında oturuş şeklinize göre ekranı ayarlayabiliyorsunuz. Grafik tasarımla uğraşan kullanıcılar da monitörün bu yönüyle memnun olacaklardır.

16:9 görüntü formatında görüntü aktaran monitör, Full HD çözünürlüğü destekliyor. Böylece yüksek tanımlı oyun ve filmleri en kaliteli haliyle izlemeniz mümkün. Üzerinde dahili hoparlör de bulundurması sevindirici. Konsola bağladığınızda ses çıkışı için ayrı bir hoparlör aramanıza gerek yok.

Görüntü performansı

Kullanılan AH-IPS panel, ekranın 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunmasının yanında elbette görüntü kalitesine de büyük katkı sağlıyor. Görüş açısı değiştirdiğimizde parlaklık veya renk bozulmasına rastlamadık. Ekranın tamamında homojen renk dağılımı mevcut. Bu AH-IPS panellerin en bilinen özelliklerinden biri ve monitöre iyi bir şekilde yedirildiğini görüyoruz.

Güçlü gölge tutarlılığının yanında statik kontrast performansıyla da beğendiğimiz monitörün parlaklık seviyesi ise 250 kandela. 6 ms'lik tepki süresiyle hızlı cevap veren monitör, özellikle ekranda mat malzeme kullanılmış olmasıyla ilk bakışta dikkat çekici. Mat malzeme ışık emilimini en üst düzeyde tuttuğu için ışıklı ortamda yansımaları engelliyor. Bunun da seyir keyfine olumlu yönde etki ettiği açık.

Monitörün bağlantı ve diğer özelliklerine geçmeden önce bahsetmemiz gereken diğer bir özelliği ise Clear Vision teknolojisine yer vermesi olacak. Clear Vision ile daha keskin görüntüler elde edebilmeniz mümkün. Bunu arabirim üzerinden Açık / Kapalı şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.

Bağlantılar ve diğer seçenekler

Monitörde, daha önce incelediğimiz diğer AOC monitörlerinde rastladığımız arabirime yer verilmiş. Evet, yine kullanabileceğiniz en yakın dil İngilizce. Türkçe dil desteğine bu monitöründe de yer vermeyen AOC, diğer yandan menü butonlarında da fiziksel tuşları kullanmış. Monitörün sağ alt köşesinde yer alan bu butonların kullanımını beğenmediğimizi söyleyelim.

Monitörün bağlantılarına baktığımızda iki adet HDMI ve DisplayPort görüyoruz. Bu HDMI'lardan birini MHL bağlantısı için kullanabiliyorsunuz. Bu bağlantı sayesinde cep telefonu ve diğer mobil aygıtlarınızı monitöre bağlamanız mümkün. Monitörde USB bağlantısı ise yok.

Enerji tüketimi yönüne de baktığımız monitörün Off Timer özelliği mevcut. Böylece monitörün ne zaman kapacağını ayarlayabiliyorsunuz. Diğer yandan monitör Eco Mode sahibi. LED panelli olmasıyla tipik 4CCFL monitörlere göre yüzde 50 daha az enerji tükettiğini de söyleyelim.

Özetle

23 inçlik boyutuyla ideal bir boyda olan monitör, özellikle AH-IPS panelin sunduğu avantajlardan yararlanmasıyla beğenimizi kazandı. Çerçevesiz tasarımıyla ve mat malzeme kullanılan ekranıyla oldukça iyi görünen monitörün HDMI'ın yanında MHL desteği sunması da güzel. Diğer yandan hoparlörün kullanıldığını da söyleyelim.

Kimler Almalı

Tasarımıyla güzel görünen, ideal bir boya sahip olan başarılı görüntü sunan bir monitör arıyorsanız bu monitörü inceleyebilirsiniz.

Alternatifleri

Eğer satın almayı düşündüğünüz monitörün 3D özelliğe sahip olmasını istiyorsanız AOC D2769VH'yi inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC i2369Vm
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
85
Ekran 23 inç AH-IPS (1920x1080)
Tepki Süresi 6 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 50.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI (2 adet), MHL, DisplayPort
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları