AOC I2460Pxqu, ergonomisiyle dikkat çekici.

Ergonomisiyle dikkat çeken AOC I2460Pxqu,hem ev hem iş kullanımında uygun bir monitör.

CHIP Online Notu 92
  • Ergonomi
  • Full HD çözünürlük
  • Görüş açısı
  • Plastik tasarım
  • İngilizce menü

Dizüstü bilgisayarının ekranını genişletmek için daha büyük çapta bir monitör ihtiyacı duyanlar veya ofisinde ergonomik çalışma koşullarına kavuşmak için iyi bir model arayanlar düşünülerek tasarlanan AOC'nin yeni modeli I2460Px, test merkezimize konuk oldu. AOC'nin daha önce incelediğimiz pek çok modeli gibi ergonomik tasarlanan bu model de, teknoloji altyapısı olarak LED arka aydınlatmaları kullanıyor.

Hem ofis hem ev kullanıcıları için tercih edilebilecek yapıda olan AOC I2460Px, yüksek tipik kontrast oranı, hızlı tepki süresi ve geniş görüş açısı gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor. Şimdi AOC I2460Px'e daha yakından bakalım.

24 inç boyutlu

24 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan I2460Px, tam model ismiyle aslında I2460Pxqu şeklinde anılıyor. 61 santimetrelik ekran genişliğiyle göreceli olarak büyük olan ekran, tasarımıyla ise klasik yapıda. Mat malzemeli plastik bir gövdeye sahip olan ekran, böylece çok çekici durmuyor. Ancak monitörün ergonomi konusunda oldukça zengin olduğunu söyleyelim.

AOC I2460Px'in ekranını farklı şekillerde kullanmanız mümkün. Geriye doğru 6.5 derecelik açıyla yatabilen ekran, öne doğru ise 23 derecelik açıyla eğilebiliyor. Öte yandan sağa ve sola doğru dönebilen ekran, yine kendi çevresinde de dönebiliyor. Ekranı tutup yukarı çektiğinizde 130 mm'ye kadar yükseltebilmeniz de ayrı bir rahatlık sunuyor.

Genel bağlantılarını arka yüzünde sunan monitör, HDMI, DisplayPort ve D-Sub bağlantı noktalarının sahibi. Ayrıca hem arka, hem de sağ kenarda USB bağlantıları da mevcut. Böylece monitör, kullanılabilirliğini arttırıyor.

Ekranın hemen sağ alt köşesinde ise menü butonlarını görüyoruz. Menü butonları sert yapıda ve menü arabirimi de İngilizce. Türkçe dil desteği olmaması üzücü.

Panel ayrıntıları

AOC I2460Px, görüntü performansıyla da iyi seviyede. 1920x1200 piksel çözünürlük sunan ekran, böylece genel standartları karşılıyor. Griden griye 5 ms'lik tepki süresinin yanı sıra 300 kandela parlaklık da monitörün dikkat çeken teknik özellikleri arasında bulunuyor. 1000:1 tipik ve 20.000.000:1 de dinamik kontrast oranı sunan monitör, iyi bir izleme deneyimi sağlıyor.

Sahip olduğu teknik detaylarla hem ofislerde profesyonel anlamda kullanılabilecek hem de film ve oyun gibi eğlence noktasında tercih edilebilecek olan monitör, ayrıca i-Care adında bir fonksiyonun da sahibi. Bu özelliği ile panelin parlaklığını ortam ışığıyla uyumlu hale getiren monitör, böylece göz yorulmasını engelliyor. Elbette diğer yandan enerji tüketimini de düşürüyor.

Özetle

AOC I2460Px, hem ev hem iş kullanımlarına uygun bir monitör. Özellikle ergonomik tasarımıyla oldukça beğendiğimiz monitör, Full HD çözünürlüğü ile de tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Satın alacağı monitörde özellikle ergonomiyi ön planda tutan kullanıcılar AOC I2460Px'i beğeneceklerdir diye düşünüyoruz.

Alternatifleri

AOC I2460Px'e alternatif olarak daha şık bir görünüme sahip ancak ergonomik özelliklerinden arındırılmış farklı bir model olan Philips 284E5'i de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC I2460Pxqu
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
92
Ekran 24 inç LED (1920x1200)
Tepki Süresi 5 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI, D-Sub, DisplayPort, USB 2.0 (4 adet)
Dahili Hoparlör Var
Ağırlık 6.65 kg
Okuyucu Yorumları