Tasarımcılara özel monitör testte

Bu monitör; tasarımcılar, fotoğrafçılar ve profesyonel kullanıcılar için iyi bir seçim olabilir.

CHIP Online Notu 86
  • Cömert renk gamı
  • Kontrast performansı
  • 60Hz performansı
  • Ekran boyutu için mükemmel çözünürlük
  • Ergonomik ekran
  • Ghosting'le karşılaşmak mümkün
  • USB girişi yok

Monitörlerde 2560x1440 piksel, yani WQHD çözünürlük, pek yaygın olarak 25 inç boyutlu ekranlarda kullanılmıyor. Bu tip çözünürlüğü daha çok 23 inç ve 27 inç monitörlerde görüyoruz. Fakat bugün inceleyeceğimiz AOC monitörü, bize 25 inç ekran boyutunda WQHD çözünürlük sunuyor. Peki, bunun avantajları neler ve monitör bize neler sunuyor? Şimdi yakından inceleyelim...

Tasarım ve fotoğrafçılara

Tasarım ve fotoğrafçılara

Masamızda, AOC'nin Q2577 model numaralı monitörü bulunuyor. 25 inç boyutunda ve WQHD çözünürlük sunan monitör, hedef kitlesi olarak daha çok ofis kullanıcılarını, tasarımcıları ve profesyonel fotoğrafçıları hedef alıyor. Görüntü performansıyla olduğu kadar tasarım anlayışıyla da bunu destekleyen monitör, esnek yapıda tasarlanmış. Bu sayede ekranın yüksekliğini değiştirebiliyor, ekranı sağa ve sola doğru rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.

Tasarımıyla ergonomik olduğu kadar şık da görünen monitör, dahili hoparlörlere sahip. Bağlantıları arasında ise HDMI, DVI, D-Sub ve DisplayPort mevcut, fakat USB girişi ise ne yazık ki yer almıyor.

İdeal çözünürlük

İdeal çözünürlük

AOC Q2577, 25 inç'te WQHD çözünürlük sunuyor demiştik. Bunun en büyük artısı, Windows işletim sisteminde 11 inç'lik yazı boyutunda maksimum okuma performansı alınması. Bu çözünürlüğün 23 inçte çok büyük, 27 inçte ise çok küçük yazı boyutu sunması, monitörün 25 inçlik ekrana sahip olmasıyla ortadan kaldırılarak, optimum performans sunması sağlanmış. Yani WQHD çözünürlükte bir monitör arıyorsanız, en uygun seçimin 25 inçlik modeller olacağını söyleyebiliriz.

Bunu geride bırakacak olursak, Q2577 görüntü performansıyla gayet başarılı bulduğumuz bir monitör oldu. sRGB renk gamutunun yüzde 98.8'ini sunan monitörde ayrıca 60Hz görüntü tazeme hızı bulunuyor. Bu da üst seviye görüntü tazeleme arayan oyunculara uygun olmadığını gösteriyor. Öte yandan yaptığımız incelemelerde monitörde ghosting'le de karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

AOC Q2577, IPS panelin sahibi. Bu sayede 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sağlanabiliyor. Hem bu hem de geniş renk paletiyle tasarım ve fotoğrafçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek yapıda olan monitör, ayrıca Flicker-Free teknolojiyle de dikkat çekiyor. Bu özellik ile monitörün titreşimsiz görüntü sunması sağlanmış. Bu da göz yorgunluğunu minimize ediyor.

Özetle

AOC Q2577PWQ modeli, özellikle tasarım ve fotoğrafçıların evde veya ofiste kullanabilecekleri ölçüde başarılı bir monitör modeli. Ergonomik yapısı ve şık tasarımıyla da zenginleşen model, özellikle ekran boyutu ve çözünürlük oranıyla beğenimizi kazandı.

Kimler Almalı

AOC Q2577PWQ ile özellikle profesyonel anlamda ofis kullanıcıları, tasarımcılar ve fotoğrafçıların ilgilenebileceğini düşünüyoruz.

Alternatifleri

AOC Q2577'ye alternatif olarak yine 25 inç / WQHD oranıyla dikkat çeken Asus MX25AQ modelini de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC Q2577PWQ
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
86
Ekran 25 inç AH-IPS (2560x1440)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 350 kandela
Kontrast 1000:1, 50M:1
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI, DVI, D-Sub, DisplayPort
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları