Q2770PQU modelini inceledik.

AOC'nin profesyonel monitör ailesi içinde yer alan Q2770PQU modelini inceledik.

CHIP Online Notu 92
  • Yüksek çözünürlük
  • Ergonomik tasarım
  • Renk tutarlılığı
  • Geniş görüş açısı
  • Plastik tasarım
  • İngilizce menü
  • Erişilmesi güç bağlantılar

AOC, bugün inceleyeceğimiz yeni monitörü ile monitör ailesini tüm hızıyla genişletmeyi sürdürüyor. Özellikle ergonomik yapıda bir monitör arayanlar tarafından tercih edilebilecek olan Q2770 modeli, hem iş hem ev kullanımı için ideal bir kullanım sunuyor. Ergonomik yapısı sayesinde ofis ortamında rahatlıkla kullanılabilecek olan monitör, diğer yandan yüksek çözünürlüğü ve geniş ekranıyla evlerde oyun ve film gibi eğlence amaçlı uygulamalar için de rahatlıkla tercih edilebilecek yapıda.

AOC'nin profesyonel ürün grubunda yer alan Q2770, tamamen ergonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor. 27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan monitör, LED arka aydınlatmalı yapıda. Keskin görüntüler sunan monitörün diğer bir artısı ise mat ekrana sahip olması.

Ergonomik yapısıyla çekici

AOC Q2770, özellikle ergonomik yapısı ve büyük geniş ekranıyla dikkat çeken bir model. Söze önce tasarımdan başlayalım. Ekranından ötürü geniş bir gövdeye sahip olan monitör, özellikle profesyonel kullanıcılara hitap ediyor.

Monitör tasarımı itibariyle plastik yapıda. Bu nedenle çok özel görünmüyor, eğer plastik malzemeli cihazlardan hoşlanmıyorsanız monitörün size hitap etmeyeceğini şimdiden söyleyelim. Fakat diğer taraftan ergonomisiyle kolaylıkla beğeni kazanabilecek türde. Zira monitörün ekranı öne ve arkaya doğru -5 ila 25 derece arasında eğilebiliyor. Diğer yandan monitörün boyunu akıllı standı sayesinde 130 mm daha yükseltebiliyorsunuz. Bunun yanında elbette ekranı sağa ve sola doğru çevirebilmek de mümkün. Dileyen kullanıcılar monitörü duvara da monte edebilirler elbette.

Monitörün sağ alt köşesinde gerekli ayarları yapılandırabileceğiniz menü butonları bulunuyor. Bu butonların herhangi bir dokunmatik yapıda olmadığını da söyleyelim. Yine bu monitörde de plastik ve düz bir menü yapısı ile karşılaşıyoruz. Menü kullanımıyla daha kolay modeller görmüştük. Ancak bir süre sonra alışıyorsunuz.

2560x1440 piksel çözünürlük

Monitör, 27 inç boyutunda ekranıyla yüksek çözünürlük sağlıyor. Tam 2560x1440 piksel çözünürlük üreten monitör, böylece yoğun grafik işleriyle uğraşan kullanıcıların rahatlıkla beğenebileceği bir model olabilir. İncelememiz süresince sağladığı doygun görüntülerle bizi tatmin ettiğini de bu noktada söyleyelim. Özellikle monitörün renk tutarlılığı gayet iyi seviyede. Yalnız monitörü kendinize uygun hale getirmek için menüsünü kullanarak birkaç ayar gerçekleştirmeniz gerekebilir.

Monitör, görüş açısıyla 178 dereceye kadar görüntü sunuyor. Bu sayede geniş bir alanı kapsayan görüntü sunabilen monitör, koyu sahnelerde de yüksek kontrast oranı ile iyi iş çıkartıyor. 1000:1 tipik kontrast oranının yanı sıra 80.000.000:1 dinamik kontrast oranı da sunan monitör, 300 kandela parlaklık seviyesine de sahip. Bu arada monitörün 5 ms tepki süresine sahip olduğunu ve bu sayede oyunseverlerin ilgisini çekebileceğini de söyleyelim.

AOC Q2770, geniş bir bağlantı desteği de gösteriyor. Monitörün arka tarafında erişilmesi güç bir noktada topladığı bağlantıları arasında HDMI, D-Sub, DisplayPort ve DVI'ın yanı sıra USB noktaları da hazır bulunuyor. Diğer yandan kulaklık ve elbette hoparlörlerle de multimedya konusunda sıkıntı yaşatmadığını vurguluyor.

Özetle

AOC'nin profesyonel monitör ailesi içinde yer verdiği Q2770 modeli, özellikle ergonomik yapısıyla dikkat çekici bir model. Ergonomisiyle özellikle profesyonellerin aradığı rahat çalışma ortamını sağlayabilecek olan monitör, 27 inçlik ekranıyla güzel de görüntü sunuyor.

AOC Q2770PQU modelinin fiyatı ise yaklaşık 1979 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

AOC Q2770PQU, özellikle ergonomik yapıda bir monitör arayanlar tarafından incelenmesi gereken bir monitör. Diğer yandan geniş görüntü ve kaliteli bir görsellik arayanların da ilgisini çekecektir.

Alternatifleri

Eğer AOC Q2770 fiyatıyla size göre pahalıysa ancak 27 inç ekran bir monitör arıyorsanız alternatif olarak Philips 274E5QHAB, AOC e2752Va ve Asus VE278N modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC Q2770PQU
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
92
Ekran 27 inç WLED (2560x1440)
Tepki Süresi 5 ms (griden griye)
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 80.000.000:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Bağlantılar HDMI, DVI, D-Sub, DisplayPort, USB (2 adet)
Dahili Hoparlör Var
Boyutlar 642 x 558 x 245 mm
Ağırlık 7.5 kg
Okuyucu Yorumları