V.92 ile hızınızı arttırın

Geçen aylarda modem standartlarındaki değişikliklerden bahsetmiştik ve bir de bu standardı destekleyen bir modem incelemiştik. Yurt dışında bu standardın hızla yayılmasıyla<br>birlikte, bu sayımızda V.92 standardını destekleyen Apache Netexpress 56K USB ürününü inceleme fırsatı bulduk.

Apache Netexpress 56K USB V.92 İnceleme
CHIP Online Notu 81

İlk olarak kısaca V.92’yi V.90'dan üstün kılan özelliklerden bahsedelim. V.92’de Quick Connect, PCM Upstream, Modem on Hold ve V.44 veri sıkıştırma standardı gibi yenilikler yer alıyor. Yani Apache Netexpress yukarıdaki özelliklere göre, modem ve ISP arasındaki bağlantıyı hızlandırıyor.Bunu da upstream özelliği ile başarıyor. V.90 standartlı modemlerde saniyede 33.6 Kbit’lik bir transfer oranına ulaşılıyordu, bu modem türünde ise saniyede 48 Kbit’- lik bir hıza ulaşılıyor. Apache'nin ergonomisi de çok dikkat çekici. Üzerinde bir mikrofon girişi ve hoparlör girişinin olması, kullanıcılar için oldukça önemli bir avantaj.

Özetle

İnternetin Mail alıp vermek ve siteler arası gezinmek gibi, sadece basit işlemlerini kullananlar için bu ürün iyi bir seçenek.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Apache Netexpress 56K USB V.92
Ürün Markası Apache
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları