Ses kartlarında Dolby Digital standardı

Dolby Digital destekli ses kartları piyasaya ilk çıktıklarında yüksek fiyatları ile el yakıyorlardı. Evindeki bilgisayarı bir ev sinemasına dönüştürmek isteyen kullanıcıların bu ses kartlarını almaları gerekiyordu. Günümüzde Dolby Digital ses kartlarının fiyatlarının çok düştüğünü görüyoruz.

Apollo PCI 5.1 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Bu ses kartlarından biri de bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz Apollo PCI5.1. Apolo PCI5.1 iki parçadan oluşuyor. İlk parça ses chip’inin bulunduğu ve PCI arabirimi ile haberleşen kart. İkinci parça ise Coaxial In/Out ve Optical In/Out bağlantılardan oluşuyor. Bu özellik kullanıcılara bir avantaj sağlıyor. Çünkü 5.1 ses standardına ihtiyaç duymayan kullanıcılar ikinci parçayı almayarak Apollo’yu çok daha ucuza alabilme şansına sahipler. DirectSound 3D ve A3D ses standartlarını destekleyen bu kart, 48 K formatında ses kaydı yapabiliyor. Neticede temel fonksiyonlardan fazlasını sunan Apollo’nun profesyonel kullanıcılara pek hitap etmediğini söyleyebiliriz.

Özetle

Uygun bir fiyata bir çok özelliği aynı anda sunan Apollo, ortalama performansı ile yeni başlayanlar için iyi bir tercih.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Apollo PCI 5.1
Ürün Markası Apollo
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları