Cerberus'u kulağımıza takıp oyuna daldık!

Oyunculara özel kulaklık seti Cerberus'u kulağımıza takıp oyuna daldık!

CHIP Online Notu 89
  • Ergonomik tasarım
  • Bağlantı kolaylığı
  • Malzeme kalitesi
  • Müzik kalitesi daha iyi olabilirdi

Oyunculara özel ürünlerden biri hiç kuşkusuz kulaklık setleri. Oyun kulaklığı seçiminde elbette en büyük kriterler arasında ergonomi ve performans geliyor. Bu ikisinin yanında fiyat noktası da büyük önem arz ediyor elbette. Fiyatı etkileyen en büyük faktörlerden biri de elbette satın alınması düşünülen kulaklığın dahili ses kartına sahip olup olmaması. Bugün inceleyeceğimiz Asus'un Cerberus adını verdiği oyuncu kulaklığı, hem ergonomisi hem performansı hem de fiyat oranıyla gayet tatmin edici seviyede. Tabi bu noktada Cerberus'un dahili ses kartına sahip olmadığını da hemen belirtelim.

Cerberus, sahip olduğu yapısı ve sunduğu özelliklerle orta segmente hitap edebilecek seviyede bir oyuncu kulaklığı. Ergonomisiyle gayet iyi görünen kulaklık, kulak üstü sürücüleriyle iyi bir grafik çiziyor. Uzun oyun seansları için tercih edilebileceğini düşündüğümüz Cerberus, bakalım oyunculara tam olarak ne sunuyor.

Ergonomik tasarım

Cerberus, siyah renkli deri kulak yastıklarına sahip bir kulaklık seti. Kablolu yapıda olduğunu söylememize gerek yok sanırız. Dahili olarak 1.2 metrelik kablo uzunluğuna sahip olan Cerberus, ayrıca kutu içeriğinde bu mesafeyi uzatmak için 1.3 metrelik bir ek kablo daha bulunduruyor. Kabloları birbirine bağlayarak mesafeyi uzatabilirsiniz, ancak bu durumda arada bir "kaçak" ortaya çıkıyor. Uzatma kablosunu kullandığınızda jak girişi tamamen kapanmıyor; bu da mikrofon kullanırken bu alana temasta bulunulursa sesi olumsuz yönde etkiliyor.

Kulak yastıklarıyla birlikte 10 cm'yi bulan üniteleri kulak çevresini tamamen sarıyor. Kulaklığın ergonomik olarak gayet rahat olduğunu söylemiştik. Gerçekten de öyle. Kulakları içeri hapseden deri yastıklar kulağınızı iyi bir şekilde sarıyor ve rahat bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Bu arada kulak yastıkları içinde gizlenen 6 mm'lik sürücülerin neodimyum sürücülerin kullanıldığını da söyleyelim.

Kulak yastıklarının yanı sıra kulak köprüsüyle de ergonomik olan Cerberus, kulakları çok sıkan bir yapıda değil. En azından biz kullandığımız süre boyunca rahatsız olmadık, kaldı ki kulaklığı uzun süreli oyun seanslarımızda kullandığımızı belirtelim. Bu nedenle bir hayli ergonomik bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Sol sürücünün hemen altında çıkartılabilir bir mikrofon bulunuyor. Yine diğer taraftan kablo üzerinde bir ses kontrol birimi de öyle. Bu birim ile ses seviyesini kablo üzerinden ayarlayabiliyor ve mikrofonu kapatıp açabiliyorsunuz.

Oyun performansı

Şimdi Cerberus'un ses performansından bahsedelim. Teknik öğeleriyle gayet başarılı olan kulaklık seti, dahili bir ses kartına sahip değil. Böylece kulaklığı kullanırken herhangi bir USB portu aramanıza gerek yok. 3.5 mm'lik jakı kullanarak herhangi bir ses kaynağına rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz.

Elbette konumuz oyun, Cerberus da oyuncu kulaklığı. İçeriğinde dahili bir ses kartına yer vermemesi tamamen bilgisayarınızdaki ses kartına yükleneceğiniz anlamına geliyor. Eğer ses kartınız çevresel ses destekli kaliteli bir modelse Cerberus harikalar yaratabiliyor, ancak en kötü ihtimalle bile bu kulaklıkla iyi ses seviyelerinde dolaşabildiğinizi söyleyelim.

Cerberus'un özellikle bas performansını beğendik. Kulak titreten bir bas seviyesi olan Cerberus, böylece FPS'lerde bir hayli heyecanlı anlar yaşamanıza olanak tanıyacaktır. Diğer yandan Cerberus'la tabii ki müzik de dinleyebilirsiniz. Bas seviyesi yine burada da devrede. Fakat diğer özellikler konusunda çok iddialı değil.

Özetle

Cerberus, ergonomik tasarımıyla çok rahat bir oyuncu kulaklığı. Uzun oyun seanslarında rahatsızlık vermeden kullanılabiliyor. Çıkartılabilir mikrofonu ile de esnek kullanım sağlayan Cerberus, yine kablosunu da uzatabilmenize olanak tanıyor. Performans noktasında da başarılı bulduğumuz kulaklık, özellikle bas seviyesiyle bir hayli etkili.

Asus Cerberus'un fiyatı ise 241 TL civarında.

Kimler Almalı

Fiyatıyla gayet makul seviyede iyi bir oyuncu kulaklığı arayanlar Cerberus'u yakından inceleyebilirler. 3.5 mm'lik jak girişiyle her platformda rahatlıkla kullanılabilecek olan kulaklık, performansıyla da tatmin edici seviyede.

Alternatifleri

Cerberus'a alternatif olarak eğer dahili ses kartına sahip bir model arıyorsanız size Logitech G35'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Cerberus
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
89
Yapı Kablolu
Sürücü 60 mm Neodymium
Frekans Tepkisi 20 – 20000 Hz
Empedans 32 ohm
Kablo 1.2 m + 1.3 m
Bağlantı 3.5 mm
Boyutlar 182.53 x 151.6 x 101.33 mm
Ağırlık 266 gr.
Okuyucu Yorumları