ROG'a gelen AMD FM2+'ı inceliyoruz.

Asus'un ROG serisi altındaki AMD FM2+ soketli anakartı, oyunseverlere hitap ediyor.

CHIP Online Notu 90
  • ROG tasarım
  • Performans
  • SupremeFX ve Ağ desteği
  • Kullanışlı arayüz
  • Kablosuz bağlantı desteği yok

Uzun süredir Intel platformuna dayalı anakartlarıyla inceleme fırsatı bulduğumuz Asus, ROG serisi altında bizlere ilk AMD FM2+ soketli anakartını tanıttı. Asus'un Repuplic of Gamers ailesi altında sunduğu bu anakartın adı Crossblade Ranger.

AMD A88X çipsetinden güç alan Crossblade Ranger, ROG serisinin genel özelliklerini elbette üzerinde taşıyor. Kartın üzerine baktığımızda dört adet DDR3 slotu görüyoruz. Bu slotlar toplamda 64 GB'a kadar bellek desteği sağlayabiliyor. Öte yandan 133 MHz ila 2133 MHz hızları arasında ve ötesinde hız aşırtma yolu ile toplamda 2666 MHz'e kadar bellek hızlarını destekleyebiliyor. Çoklu grafik kartı kullanımı için Nvidia SLI ve AMD CrossFireX desteği de gösteren kart, sekiz adet de SATA portuyla geliyor.

Kartın arka bağlantılarına bakalım. Burada dört adet USB 3.0 bağlantısı mevcut. Ayrıca yine iki adet de USB 2.0 bağlantısı konumlanmış. Yine standart bağlantılar arasında VGA, DVI ve HDMI noktalarını da görüyoruz. Kartın herhangi bir kablosuz bağlantı desteği ise yok.

Kartın bağlantıları arasında ise Ethernet portunun kırmızı renkle renklendirilmiş olması ilgi çekici. Düşük güç tüketimini gözeten bu port, online oyunlarda daha yüksek performans sağlamak için tasarlanmış. Ayrıca yine kartın ağ bağlantısı için LANGuard ve GameFirst III teknolojiyle de destek sağlanmış.

Crossblade Ranger, yine daha önceki Asus ürünlerinde de karşılaştığımız gibi kullanışlı bir arabirimine sahip. UEFI BIOS arayüzüyle hem genel kullanım hem de profesyoneller için geniş hız aşırtma seçenekleri sunan anakart, ayrıca ses desteğiyle de dikkat çekiyor. SupremeFX ses desteğini Crossblade Ranger'a da taşıyan Asus, böylece oyunseverlere yalnızca oyun performansı anlamında değil, ses performansı konusunda da büyük destek çıkıyor.

Özetle

Asus Crossblade Ranger, AMD FM2+ platformu için tercih edilebilecek iyi bir anakart olarak dikkat çekiyor. Özellikle ses konusundaki yetenekleri ve yüksek performansı gözetmesi sebebiyle oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Asus Crossblade Ranger, AMD platformunu tercih eden oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Crossblade Ranger'a alternatif olarak Gigabyte G1.Sniper A88X'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus CrossBlade Ranger
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Yonga AMD A88X
İşlemci Desteği AMD Socket FM2+ Athlon / A- Series
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 64 GB
Bağlantılar USB 3.0 (4 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, Display Port
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları