Asus DVR Classic ile yollara düştük...

Asus'un araç içi kamerası DVR Classic'i aracımıza takıp, yollara düştük...

CHIP Online Notu 91
  • Kolay kurulum & kullanım
  • Görüntü kalitesi
  • HDR ve GPS desteği
  • Ek güvenlik önlemleri
  • Kullanışlı arabirim
  • Ses kaydı da yapıyor
  • microSD kart dahili olarak gelmiyor

Araç içi kameraların otomobil sahibine faydası büyük. Yolcu ve araç güvenliği sağlamasının yanı sıra aracınızın herhangi bir zarar görmesi durumunda geçmişe yönelik görüntülere anında erişim sağlayabilmesi, kaza, hırsızlık ve diğer can sıkıcı durumlara karşı ek bir güvenlik önlemi olması ve öte yandan GPS üzerinden araç takibi yapabilmesi gibi özellikleriyle öne çıkan araç içi kameralar, elbette daha pek çok geliştirilebilir senaryo üzerinde yarar sağlıyor. Eğer halen bir araç içi kameranız yoksa ve faal olarak trafiğe çıkıyorsanız bizce ilk fırsatta otomobilinizdeki bu eksiği tamamlamalısınız. Pazarda zaten bu konuda çok fazla marka ve model bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz model ise Asus'tan. Şimdi bakalım Asus'un araç içi kamera sistemi DVR Classic sürücülere neler sunuyor?

Kolay kurulum & kullanım

Asus'un araç içi kamera sistemi DVR Classic, kolay bir kuruluma ve kullanıma sahip bir cihaz. Birden fazla monte seçeneğiyle zahmet gerektirmeyen sekiz küçük adımda aracınıza kurulabilen cihaz, yazılımını da bilgisayarınıza kurduğunuzda tam kapasite çalışmaya hazır hale geliyor.

Cihazı hemen tasarımıyla hızlıca tanıyacak olursak, ön yüzünde F2.0 odak çapına sahip bir kamera bulunduran DVR Classic, arka yüzünde 2 inç boyutunda bir LCD ekranı taşıyor. Ekranın hemen altında cihazı kullanabilmeniz için gerekli fonksiyon butonlara yer verilmiş. Ekranın üst kısmındaysa hoparlör ve LED ışık dikkati çekiyor.

DVR Classic'in sağ yanında microSD kart girişi, sol kenarında ise mini HDMI, GPS portu ve mini USB noktaları yer alıyor.

Kutu içeriğinden de hızlıca bahsedelim ve ardından DVR Classic'in özellik ve performansına geçelim. Kutu içeriğinde gerekli olabilecek temel tüm aparatlar yer alıyor. Çakmak girişi güç kablosu, GPS alıcı, 3M çıkartmalı ve vakumlu stant kutuda hazır durumda. Ancak kutu içeriğinde bir microSD kart bulunmuyor, onu ayrı satın almak durumundasınız. Bu arada DVR Classic'in 8 ila 64 GB'lık microSD kart desteği sunduğunu da söyleyelim.

Aracınıza takıp, yola çıkın

Asus DVR Classic'i elbette aracımıza takıp yollara düşmekte geç kalmadık. Cihazın sahip olduğu kameranın isteğe bağlı olarak HD veya Full HD kayıt yapabildiğini söyleyelim. MOV uzantılı dosya formatlarında her 5 dakikada bir kayıt alan cihaz, HDR teknolojisini de destekliyor. Bu sayede gündüz kayıtlarının yanında gece sürüşlerinde de kaliteli kayıt alabilen DVR Classic, objektifiyle 140 dereceye kadar görüş açısı desteği gösteriyor. Biz cihazı kullandığımız sürede görüntü kalitesiyle ilgili gayet memnun kaldık.

DVR Classic, G-sensörüne ve GPS özelliklerine sahip elbette. Yazılımıyla da buna tam destek sağlayan DVR Classic, arabirimde video sahnesini, medya oynatıcı kontrol panelini, GPS lokasyon bilgisini, rota takip haritasını ve hatta bunlara ek olarak o anki sürüş hızı gibi bilgileri de görüntülüyor. Yani aldığınız bir kaydı yazılım üzerinde izlerken o an kaç km hızla hangi mevkide nereye doğru yol aldığınızı ayrıntılı olarak görebiliyor ve dilerseniz videonuzu tek bir tıkla YouTube ile paylaşabiliyorsunuz. Yine ayrıca video içinde herhangi bir karenin fotoğrafını da çekmeniz mümkün.

DVR Classic, GPS desteğinin yanında LDWS ve FCWS gibi iki özelliği de getiriyor. Şeritten ayrılma uyarı sistemi olan LDWS, 60 km üzeri hızla giderken şeritten kaydığınızda sizi uyarabiliyor. Diğer bir güvenlik önlemi ön çarpışma uyarı sistemi olan FCWS ise, yine 60 km üzeri hızdayken farkında olmadan öndeki araca 5 ila 7 metreden daha fazla yaklaştığınızda yine sizi sesli olarak uyarabiliyor. Bunlar da DVR Classic'in ek başarılı detayları olarak dikkat çekiyor.

Özetle

Asus DVR Classic, henüz aracında bir araç içi kamera sistemi sahibi olmayanlar tarafından mutlak yakından incelenmesi gereken bir ürün olarak öne çıkıyor. Yüksek görüntü kalitesi ile gece ve gündüz net video kaydı yapabilen Asus DVR Classic, GPS konum bilgisi ve ek diğer önemli güvenlik özelliklerini sunmasının yanında bunları derli toplu bir görünümde bir araya toplayan kullanışlı yazılımıyla da oldukça başarılı bir cihaz olmuş. Bunun yanında kutu içeriğinde bir microSD kart da çıksa harika olurdu diye düşünüyoruz. Asus DVR Classic'in şu an için fiyat bilgisi belli değil, umarız çok yüksek fiyatla kullanıcılarla buluşmaz.

Kimler Almalı

Henüz aracında bir araç içi kamera sistemi sahibi olmayanlar Asus DVR Classic'i yakından incelemeliler.

Alternatifleri

Pazarda şu an çok sayıda araç içi kamera sistemi bulunuyor. Bunlar arasında 40 – 50 TL'lik modeller de, daha üst fiyat etiketine sahip modeller de bulunuyor. Dilerseniz Asus DVR Classic'in yanında o modelleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus DVR Classic
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
91
Yonga Seti Ambarella A7L Serisi
Odak Çapı F2.0
Ekran 2.0 inç LCD
HDR Var
G-Sensörü Var (3-eksenli ivmeölçer)
Depolama MicroSD SDxC, class 10 (8GB-64GB)
Çözünürlük Full HD, HD
Video Dosya Formatı MOV (AVC/H.264)
Video Dosya Uzunluğu 5 dakika / dosya başına
GPS Var
LDWS Var
FCWS Var
Okuyucu Yorumları