Klavye tablet

Asus'un hem netbook hem tablet olma özelliğini taşıyan cihazı test merkezimizdeydi.

Asus Eee Pad Slider SL 101 İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Çok yönlü kullanım
  • Ağır

Tabletlerle gelen sanal klavyeler gerçek bir donanımsal klavyenin yerini kolay kolay tutamıyor. Sanal klavyelerde özellikle uzun metinler yazmak neredeyse imkansız. Asus'un Eee Pad Slider SL101 modeli bu hatayı giderme niyetinde. Kayar kapaklı bir cep telefonu gibi veri girebileceğiniz ayrı bir alan bulunuyor. Netbook biçimindeki bu klavyeye alışmak için biraz zaman geçirmeniz gerekiyor. Butonlar normal bir dizüstü klavyesiyle karşılaştırıldığında hayli küçük. Ancak boyutuyla karşılaştırıldığında bu klavye uzun metinler yazmanız ve Excel ya da PowerPoint gibi Office uygulamalarıyla çalışmanız için ideal. İşin dezavantajlı kısmında ise cihazın taşınabilirliğinin kısıtlı olması bulunuyor.

Kayar kapak neredeyse fazladan 1 kg ağırlık ekliyor. Bu değerler de cihazın CHIP TOP10 10 inç tablet sıralamasında en ağır cihaz olarak kayda geçmesine neden oluyor. Altı saatlik batarya çalışma süresini ise ortalama bir değer olarak görebiliriz. Tablet PC çalışma esnasında fazla ısı üretmediğinden dizüstünde rahatlıkla çalışabilirsiniz. Cihazda Android 3.2 işletim sistemi kullanılmış. Çift çekirdekli işlemci ile uygulamaları rahatlıkla çalıştırabilir ve internette sörf yaparken sayfalar arasında hızla gezinebilirsiniz. Tabii ağır olarak niteleyebileceğimiz sitelerin yüklenmesinde internet bağlantısıyla doğru orantılı olarak bir WLAN hızını beklememeniz gerekiyor.

Ufak tefek eksikliklere rağmen cihazın ergonomisini başarılı bulduk.
Asus SL 101'de biri 1.2 diğeri 5 MP olan iki adet dijital fotoğraf makinesi bulunuyor. Bunlarla sesli görüşme ve fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.

Özetle

32 GB'lık yedekleme alanı ise tatminkar. 1.280 x 800 piksellik tam ortada bulunan ekran görüş açısındaki genişlik ile farkını ortaya koyuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Eee Pad Slider SL 101
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
68
İşlemci nVidia Tegra 2 (1 GHz)
İşletim Sistemi Android 3.2
Hafıza 32 GB / microSD
Ekran 10 inç (1280x800 piksel)
Ebatlar 27x1.9x19cm
Ağırlığı 960 gram
Okuyucu Yorumları