Asus ET2323INT masamızda kendine yer buldu

Asus'un hepsi bir arada bilgisayar çözümü olan ET2323INT modeli masamızda kendine yer buldu.

CHIP Online Notu 81
  • Kompakt çözüm
  • Dokunmatik ekran
  • Ekran görüntü kalitesi
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • Uygun performans
  • Ekran çözünürlüğü daha yüksek olmalıydı
  • Klavye ve fare tasarım bütünlüğünü bozuyor

Hepsi bir arada sistemler, toplu bir çözüm arayanlar için ideal modeller olarak pazarda kendine yer buluyor. Bugün elimizdeki model olan Asus'un ET2323 isimli ürünü de bunlardan biri. Derli toplu bir görünüm sergilerken aynı zamanda tasarımsal şıklığını da konuşturan ET2323, Windows'lu sistemleri tercih eden kullanıcılar için üretilmiş.

Tasarımı, ödüllü kardeşinden geliyor

Tasarımını 2014 yılında ödüllü Asus ET2321'den alan ET2323, gayet şık yapıda. Üzerinde 23 inç boyutunda bir ekran bulunduran cihaz, beraberinde bir klavye ve fare takımıyla geliyor. Ancak elbette ekranı da dokunmatik.

Ekranı üzerinde taşıyan standın metalik olması, ekranın hemen altında bir çizgi halinde karşımıza çıkan malzemenin de yine metalik tasarımla bütünlüğü sağlaması, tasarımda dikkati çeken detaylar. Tasarım noktasında ekran ve çevresinde kullanılan detayları oldukça beğendik. Ekranın çevresini saran çerçeve ekrana dahil edilmiş. Tasarıma ilişkin bir eleştirimiz olursa, ekranı saran bu siyah alanın daha ince kullanılmasını tercih ederdik doğrusu.

Ekranın hemen üzerinde görüntülü görüşmeler için 2 megapiksellik bir kameraya yer veriliyor. Ekranın altında ise sağ tarafta menü tuşlarını görüyoruz. Sol kenarda ise kolay erişim için birkaç sık kullanılan bağlantı noktası yer alıyor. Burada bir USB 3.0 portu, kart okuyucu ve ses girişleri bulunuyor.

Bilgisayarın arkasına baktığımızda burada diğer bağlantılar yer alıyor. Üç adet USB 3.0'ın yanı sıra USB 2.0, Ethernet, HDMI giriş ve HDMI çıkış noktaları düşünülmüş. Ayrıca cihaz kablosuz bağlantı noktasında da hem 802.11 AC Wi-Fi, hem de NFC gibi yenilikçi teknolojileri barındırıyor. Elbette Bluetooth bağlantısı da hazır.

Ekran ve performans

Asus ET2323'ün ekranının dokunmatik olduğunu söylemiştik. 10 noktaya kadar dokunmatik kullanım imkanı sağlayan cihaz, elbette klavye ve faresi ile de kullanılabilir. Bu ikilinin kullanımıyla ilgili bir konfor sıkıntısına rastlamadık. Kablosuz olan klavye ve fareye ilişkin olumsuz eleştirimizse, tasarımlarına çok özenilmediği. Tamamen plastik malzemelerden üretilen bu ikili, bu nedenle tasarım konusunda cihazın kendisine uyum göstermiyor.

Ekrana dönecek olursak, çok güzel görüntü sağladığını söylemek mümkün. Panel olarak IPS tercih edilmiş olması sevindirici. Zira IPS paneller 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sağlayabiliyorlar. Full HD çözünürlük sunan Asus ET2323, bu anlamda ise bizi üzdü. Zira Apple'ın 27 inçlik iMac'lerinde Retina 5K'lı modeller görürken, 21.5 inç modellerinin yeni jenerasyonu için de 4K'lı panelleri tercih edeceklerini biliyoruz. Bu anlamda Asus ET2323'de daha yüksek çözünürlük görmek isterdik.

Asus ET2323'ün sunduğu teknik kadroya gelecek olursak, ofis kullanımlarını rahatlıkla karşılayacak ölçüde olduğunu söyleyebiliriz. Zira içeriğinde 2015'in ilk çeyreğinde piyasaya sunulan, çift fiziksel çekirdekli ve taban noktada 2.2 GHz, tavan noktada ise 2.7 GHz hızlarda çalışan Intel Core i5-5200U işlemci bulunduruyor. 15 watt'lık TDP değerine sahip olan bu işlemci, böylece düşük güç tüketimi sağlarken performanslı çalışıyor.

İşlemcisine 8 GB'lık RAM'le destekte bulunun Asus ET2323, ayrıca kullanıcılara RAM kapasitesini 16 GB'a kadar arttırma olanağı da tanıyor. Yine burada 1 TB'lık disk kapasitesi görüyoruz.

Yine grafik tarafında halihazırda Intel HD Graphics 5500 dahili grafik işlemcini bulunduran bilgisayar, elbette harici bir grafik çözümü de sunuyor. Bu noktada Nvidia ile çalışan Asus, bu cihazın içinde kullanıcılara Nvidia'nın Maxwell'li ve 1GB kapasitesinde olan GeForce 840M grafik birimini sunmayı uygun görmüş.

Özetle

Toparlayacak olursak hem işlem hem grafik performansıyla profesyonellerin olduğu kadar, bu cihaza evinde yer vermek isteyenlerin de beklentisini karşılayabilecek bir ürün ortaya çıkartmayı başarmış Asus. Bu arada şunu da söylemekte fayda var. Asus ET2323, iki farklı işlemci alternatifiyle sunuluyor. Daha yüksek performans beklentisi içinde olan kullanıcılar bu bilgisayarın i7'li işlemci seçeneğini de tercih edebilirler.

Kimler Almalı

Asus ET2323, derli toplu bir hepsi bir arada bilgisayar çözümü arayanlar için uygun bir cihaz.

Alternatifleri

Asus ET2323'e alternatif olarak Apple'ın iMac ürünleri de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ET2323INT
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
81
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Core i5-5200U
İşlemci Hızı 2.20 GHz
Çekirdek 2
Çekirdek 23.0 inç
Ekran Paneli IPS
Çözünürlük 1920x1080 px
Grafik Nvidia GeForce 840M 1 GB
Bellek 8 GB
HDD 8 GB
Optik Sürücü Var
Wi-Fi 802.11ac
USB 3.0 4 adet
USB 2.0 2 adet
Ethernet Var
HDMI Giriş ve Çıkış
Bluetooth Var
Kart Okuyucu Var
NFC Var
Boyutlar 571 x 442 x 200 mm
Ağırlık 9 kg
Okuyucu Yorumları