Aynı anda hem telefon hem tablet.

Hem telefon hem tablet FonePad, tüm detaylarıyla test merkezimizde.

Asus FonePad İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Kompakt boyutlu şık tasarım
  • Telefon özelliği
  • Performansı
  • Hoparlör performansı daha iyi olabilirdi

Dünyada ilk duyurulduğu zaman mühendislik örneğini inceleme şansına eriştiğimiz Asus FonePad, sonunda ülkemizde de satışa giriyor. Bu ay sonu satışa sunulması beklenen Asus FonePad, çok uygun fiyatla birlikte rafları süsleyecek. Daha önce mühendislik örneğini incelemiş olsak da, elbette bir defa da Türkiye pazarına sunulacak olan modele yakından bakmak istedik. Deneyimlerimiz neticesinde oldukça memnun kaldığımızı hemen yazının başında da rahatlıkla söyleyebiliriz. Asus FonePad'e yakından bakmadan önce şunu da söylememizde yarar var: Asus FonePad, sadece bir tablet değil, aynı zamanda bir telefon.

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Asus FonePad, kompakt boyutları sayesinde tek elle rahatlıkla kullanılabilecek bir tablet. Boyutları ve hafifliği sayesinde rahat bir kullanım sunan cihaz, 10.4 mm'lik bir kalınlığa ve 340 gram ağırlığa sahip. Üzerinde 7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran FonePad, bu ekranıyla 1280x800 piksel çözünürlük sunuyor. LED arka aydınlatmasına sahip ve IPS teknolojisiyle çalışıyor ve kontrast ile renk dengesiyle oldukça iyi bir görsellik sunuyor. Beraberinde Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi getiren FonePad'in, performansıyla da beğenimizi kazandığını söylemeliyiz. Intel Atom Z2420 1.2 işlemcisi ve 1 GB'lık bellek kapasitesiyle yeterli bir performans sergiliyor. Düşük güç tüketimli işlemcisiyle birlikte pil ömrüne de katkıda bulunan tablet, böylece daha uzun bir mobil kullanım imkanı sağlıyor. 9 saate kadar aktif olarak kullanabileceğiniz bir tablet olmasıyla dikkat çeken Asus FonePad, yazının başında da belirttiğimiz gibi aslında sadece bir tablet değil, aynı zamanda bir telefon olarak da kullanılıyor. Ve 32.5 saat (3G) konuşma süresi, 751 saat ise (3G) bekleme süresi sunuyor.

Arabirimi üzerinde bir rehber ve arama yapabilmeniz için uygulama bulunduran Asus FonePad'in micro SIM girişini kullanarak SIM kartınızı takabiliyor ve ardından telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. İster 7 inçlik tableti kulağınıza dayayıp konuşun, dilerseniz Bluetooth cihazlarla iletişim kurun, görüşmelerinizi rahatlıkla yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Ses ve iletişim kalitesiyle oldukça beğendiğimiz Asus FonePad'in bu özelliği sayesinde hem akıllı telefon, hem tablet satın alarak ek harcamadan kurtulabilir, sadece FonePad'i tercih ederek iki hizmeti bir araya getirebilirsiniz.

Bağlantı seçenekleriyle de bizi kendinden memnun bırakan FonePad, 3G HSPA+ destekli bir tablet. Böylece internete 3G kalitesinde erişebiliyorsunuz. Wi-Fi 802.11 b/g/n standardını da destekleyen tablet, Bluetooth 3.0'ı da destekliyor. FonePad'in bunların yanı sıra micro SD kart ile micro USB arabirimleri de mevcut durumda. Micro SD kart kullanarak FonePad'in 16 GB'lık dahili hafızasını 32 GB'a kadar genişletebilirsiniz. Yazının yavaş yavaş sonuna yaklaşırken FonePad ile ilgili bahsetmemiz gereken diğer bir nokta ise elbette kameraları. Ön yüzeyinde 1.2 megapiksellik bir kamera bulunduran FonePad, arka yüzeyinde de 3 MP'lik bir arka kamera bulunduruyor. Arka kamerası bulunmaya modelleri de olan FonePad'in, ülkemizde satışa sunulacak olan modelinin arka kamerasına sahip olacağını da belirtmemizde fayda var. Ayrıca daha önce test etme imkanı bulduğumuz Asus FonePad hakkındaki test izlenimlerimize buradan erişebilirsiniz.

Özetle

Hem telefon hem tablet olarak kullanılabilme avantajıyla sunulan FonePad, sizi bir seçim yapmaya götürecek bir cihaz. Eğer FonePad'i bir telefon olarak da kullanacaksanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Sadece bir tablete ihtiyacınız varsa da rahatlıkla sahip olmak isteyebileceğiniz bir cihaz olan FonePad'i yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Alternatifleri

Eğer Android tabanlı cihazları Google Play'de yer alan uygulamalar nedeniyle tercih etmiyorsanız iOS tabanlı cihazları öneririz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus FonePad
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndorid 4.1
İşlemciIntel Atom Z2420
İşlemci Hızı1.2 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü800 x 1280 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX540
Grafik İşlemci Hızı1.2 GHz
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera3.15 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar120.1 x 196.4 x 10.4 mm
Ağırlık340 gr.
Okuyucu Yorumları