Asus G550J, oyuncular için iyi seçim.

Tasarımıyla, performansıyla ve ses yetenekleriyle dikkat çeken Asus G550J, oyuncular için iyi seçim.

CHIP Online Notu 95
  • Güçlü ROG tasarımı
  • Oyunculara özel performans
  • Güçlü ses deneyimi
  • Arka aydınlatmalı klavye
  • Çok yönlü kullanım
  • Full HD IPS ekran

Dizüstünde eğlence dendiğinde akla gelen ilk markalardan olan Asus, oyunseverler için kurduğu oluşum, adeta oyunculara özgü bir "cumhuriyet" olan Republic of Gamers'ı büyütmeye devam ediyor. Oyun meraklılarına ve çarpıcı multimedya deneyimi arayanlara hitap eden Republic of Gamers ailesinin bugün yakından bakacağımız üyesi Asus'un G550J dizüstü bilgisayarı.

Odağına oyun, performans, multimedya ve dolayısı ile eğlenceyi alan Asus G550J, tasarımıyla Asus'un kalitesini sunduğu gibi, konuşulmaya değer pek çok özelliği ile de başarısını perçinleyen bir model. Windows 8.1 Pro işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayar, yüksek performans için Intel'in 4'üncü nesil güçlü işlemcisini üzerinde bulunduruyor. Intel ve Nvidia'nın bir araya geldiği platformda kullanılan grafik işlemci ise Nvidia GeForce GTX850M. Tam 4 GB kapasitesinde olan bu grafik işlemci ile günümüz oyunlarına hazır olan dizüstü, yüksek performans noktasında minimum gürültü anlayışına da sahip. Bunun için çift taraflı akıllı fanları kullanan Asus G550J, oyunculara özel tasarım ve üstün ses deneyimi için beraberinde getirdiği SonicMaster Subwoofer'ıyla da öne çıkıyor.

Oyunculara özgü tasarım

Asus G550J, oyunculara özgü tasarımıyla dikkat çeken bir model. Repuplic of Gamers'ın güçlü kırmızı rengiyle donalı dizüstü bilgisayar, bunu hem sırtında yer alan ROG logosuyla gösteriyor, hem de kırmızı renkli arka aydınlatmalı klavyesiyle. Tamamı siyah renkli kaliteli bir gövdeden oluşan dizüstünün ekranı da siyah mat malzemeyle kaplı. 15.6 inç büyüklüğündeki Full HD ekran LED arka aydınlatmalara sahip IPS panelden oluşuyor. IPS panelden ötürü tam 178 derecelik geniş görüş açısı sağlayan Asus G550J, böylece hem oyuncuların hem sinemaseverlerin beğenecekleri türden bir model olmayı başarıyor. Harika bir görsellik sağlayan dizüstü, güçlü teknik kadrosuyla da ilgi topluyor.

Intel'in 4'üncü nesil işlemci ailesinin 3.40 GHz'e kadar çalışma temposu yakalayan güçlü üyesi i7-4700HQ işlemcisiyle çalışan Asus G550J, tam 4 GB kapasiteli Nvidia GeForce GTX 850M'i de grafik hanesinde oyunculara sunuyor. Yine 16 GB kapasiteli RAM desteği ile yüksek RAM ihtiyacını da karşılayan dizüstü, geniş depolama alanı olarak 1 TB'lık diske de teknik kadrosunda yer veriyor. Böylece oyuncuların yüksek oyun performansı beklentisini karşılayan Asus G550J, günümüzün dişli oyunlarını rahatlıkla çalıştırabilecek bir platform halini alıyor.

Harika multimedya deneyimi

Asus G550J, harika multimedya deneyimi vadediyor. Bang & Olufsen IcePower işbirliği neticesinde ortaya çıkan Asus SonicMaster ses teknolojisinin sahibi olan Asus G550J, böylece dizüstü bilgisayar platformunda kaliteli ses desteği sağlayan ender modeller arasında yer alıyor. Bunu beraberinde getirdiği SonicMaster Subwoofer'ı ile sağlayan Asus G550J, böylece multimedya deneyiminin diğer önemli bacakları olan müzik ve film noktalarında da kullanıcıların beklentisini karşılamayı başarıyor. Bilgisayar başında müzik dinlerken veya film izlerken karşısındakini atmosfere dahil etmekte gecikmeyen dizüstü, sağladığı akustik performansla fazlasıyla iddialı.

Blu-ray optik sürücü, HD kamera ve dizüstünün çevresinde yer alan 3 USB bağlantısı ve görüntüyü geniş ekranlara taşımak için kullanılabilecek olan HDMI portuyla da kullanılabilirliği arttıran dizüstü, oyunseverlere ve dizüstü bilgisayar platformunda multimedya deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir model.

Özetle

Repuplic of Gamers ailesinin önemli üyesi olan Asus G550J'yi, oyunculara ve dizüstü bilgisayar platformunda güçlü sinema ve müzik keyfi yaşamak isteyenlere öneriyoruz. Çarpıcı görselliği bir yana, bunu performansa yansıtmasıyla da özel bir model.

Kimler Almalı

Asus G550J'yi, oyunculara ve dizüstü bilgisayar platformunda güçlü sinema ve müzik keyfi yaşamak isteyenlere öneriyoruz.

Alternatifleri

Asus G550J'ye alternatif olarak Asus'un bir başka çarpıcı üyesi olan Asus N750JK'yı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus G550J
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
95
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1 Pro
İşlemciIntel Core i7-4700HQ
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 850M
Grafik Kapasitesi4
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.03
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar383 x 255 x 27.7 mm
Ağırlık2.6 kg
Okuyucu Yorumları