Sevdiğiniz tüm oyunlar her yerde sizinle.

Hayal edebileceğiniz en güçlü ve en çekici masaüstü bilgisayarın kolay taşınabilir hale getirilmişi.

Asus G75V İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Etkileyici özellikler
  • Yüksek performans
  • Blu-ray'e gerek yoktu.

Taşınabilir bir oyun bilgisayarının birçok önemli detaya sahip olması gerekir. Hiç şüphesiz ilk sırada güçlü bir donanım olmalı. Hatta donanım mümkünse günümüzün masaüstü bilgisayarlarını aratmamalı. Donanımın dışında teknik özellikleri de ikinci sıraya koyabiliriz. Güçlü bir ses sistemi, rahat bir klavye ve hatta üç boyut desteği de olursa tadından yenmez. Ayrıca oyuncular için zaman kavramı pek bir şey ifade etmediğinden klavye aydınlatması gibi detayları da yeri geldiğinde aramak gerekiyor. Blu-ray sürücü, USB 3.0 desteği, HDMI çıkışı ve daha bahsedecek birçok detay var ancak biz bunları en iyisi Asus G75V başlığı altında toplayalım.

Asus G75V tam anlamıyla bir oyun bilgisayarı. Ürünün 17.3 inç büyüklüğündeki ekranında 1920 x 1080 piksel çözünürlük oluşturulabiliyor ve söz konusu ekranı NVIDIA'nın kendine ait 2 GB bellek bulunduran GeForce GTX 660M grafik kartı besliyor. Oldukça güçlü olan grafik kartı sayesinde günümüzdeki birçok üç boyutlu oyunu tüm detaylar açık ve Full HD çözünürlükte akılcı oynayabilmek mümkün. Üstün bir sistem performansı için işlemcinin de kalbur üstünde olması gerekli. Dört çekirdekli Intel Core i7 3610 seçimi hiç de fena değil. Sunulan 16 GB kapasitedeki DDR3 sistem belleklerine ise halen günümüzdeki birçok üst seviye masaüstü bilgisayar sahip değil.

Depolama ortamı olarak 256 GB kapasitede bir SSD ve 7200 rpm dönüş hızına sahip, 750 GB kapasitede bir sabit disk işbirliği yapıyor. 256 GB'lık SSD işletim sistemi ve uygulamaların kurulacağı bölüm ve gerçekten yüksek performans veriyor. Optik sürücü tercihi ise Blu-ray sürücü. Üzerindeki USB arabirimlerinin tümünde 3.0 standardına destek veren Asus G75V ile beraber NVIDIA'nın yeni nesil 3D Vision 2 kablosuz üç boyutlu gözlük kiti de kullanıcılara sunuluyor.

Özetle

Görmüş olduğunuz gibi Asus G75V'de bir masaüstü bilgisayarda karşınıza çıkabilecek olan donanımlara yer verilmiş. Performans parmak ısırtacak düzeyde ve ekran kalitesini de göz ardı etmemek gerekli. Hem Full HD çözünürlük, hem de 3D desteği, Asus G75V'yi rakipsiz kılıyor.

Alternatifleri

Oyuncu sınıfında Asus G75V'nin rakipleri yok değil ancak bilgisayar bir gömlek daha üstün. Performansı ve teknik detaylarının yanında tasarımıyla da büyüleyici olmayı başarıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus G75V
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
96
İşlemci Intel Core i7 3610
Bellek 16 GB
Ekran 17.3 inç (1920 x 1080)
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GTX 660M (2 GB)
Depolama 256 GB SSD + 750 GB HDD
Optik Sürücü Blu-ray
Okuyucu Yorumları