Maximus VII Formula'ya yakından bakıyoruz.

ROG Armor tasarımlı Maximus VII Formula, oyunculara özel bir anakart. Yakından bakıyoruz...

CHIP Online Notu 93
  • ROG Armor
  • Hibrit soğutma sistemi
  • Güçlü performans
  • SupremeFX Formula 2014 ses desteği
  • 1 HDMI bağlantısı var

Asus, son zamanlarda çok özel anakartlarla karşımıza çıkıyor. Bunlara bugün inceleyeceğimiz Maximus VII Formula anakartı da dahil. Oyunseverlere hitap eden kart, iki farklı versiyonla satışa sunuluyor. Bunlardan biri tamamen oyunculara özel. Kutu içeriğinde son dönemin popüler oyunu Watch Dogs'un tam sürümünü veren bu sürüm, aynı zamanda bizim incelediğimiz model.

Maximus VII Formula, her anlamda oldukça özel bir kart. Bunu beraberinde getirdiği Watch Dogs oyununun dışında daha pek çok şekilde gösteriyor. Kartın tasarımı, sahip olduğu özellikler, yeni kablosuz bağlantı standardı olan 802.11 AC aparatı, SupremeFX Formula 2014 ses özelliği ve daha fazlası kartın dikkat çeken özellikleri arasında. Her şeyden öte Maximus VII Formula, hibrit soğutma sisteminin de sahibi.

ROG Armor

Maximus VII Formula'nın tasarımı aslında oldukça tanıdık. Maximus VI Formula sürümünde olduğu gibi yine oldukça iddialı. Asus, bu tasarımı ROG Armor şeklinde isimlendiriyor. Anakart üzerindeki materyalleri korumanın yanı sıra sistemi serin tutma amacı güden bu tasarım, işleyişinin yanında görünüm itibariyle de oldukça güçlü yapıda.

Intel Z97 yonga setli anakart, LGA 1150 soketlerle uyumlu. Intel'in 22 nm mimarisindeki işlemcilerini üzerinde taşıyabilen kart, Intel'in Turbo Boost teknolojisini de destekliyor. ROG Armor arasında görünen RAM slotlarına baktığımızda toplamda 32 GB kapasiteye destek veren ve hız aşırtmalarda 3300 MHz'e kadar hız artışını kaldırabilen 4 slotu görüyoruz. Kart, entegre Intel HD grafik biriminin yanı sıra Nvidia Quad GPU SLI ve 3 yönlü AMD CrossFireX teknolojilerine de destek veriyor.

Maximus VII Formula, 802.11 AC ve Bluetooth 4.0 bağlantılarına da hazır. Bunun için kutu içeriğinden çıkan devreyi anakarta bağlamanız gerekiyor. Ayrıca iyi sinyal kalitesi için masaüstü aparatı da mevcut. Gerekli bağlantıları yaptıktan sonra sisteminiz kablosuz bağlantılara hazır.

Hibrit soğutma

Maximus VII Formula, hibrit soğutma tasarımına sahip. Özel tıpaları altında sıvı soğutma haznelerini saklıyor. Böylece kartı isteğe bağlı olarak sıvı soğutma sistemlerine de bağlayabiliyorsunuz.

Elbette her oyun için özel geliştirilen anakart gibi Maximus VII Formula da Ethernet noktasında özel teknolojiye yer veriyor. Intel Ethernet ile çalışan Maximus VII Formula, bunu ROG LANGuard ile güçlendirmiş. Hal böyle olunca online oyunlarda daha stabil performans alabiliyorsunuz.

Maximus VII Formula, ses konusunda da büyük destek sağlıyor. SupremeFX Formula 2014 desteği ile ses konusunda ciddi fark yaratan kart, bunu Sonic Studio ve Sonic Radar II yazılımlarıyla ortaya koyuyor. Özellikle Voice Clarity özelliğiyle özellikle takım içi iletişimin yoğun olarak kullanıldığı oyunlarda kartın bu performansını beğendiğimizi söyleyelim.

Özetle

Maximus VII Formula, oyunculara özel bir kart. ROG Armor tasarımıyla hem performansa hem de göze hitap eden kart, hibrit soğutma sistemi ve SupremeFX desteğiyle özellikle beğenimizi kazandı.

Kimler Almalı

Hem tasarımı hem de performansıyla özel bir anakart almak isteyen oyunseverler Maximus VII Formula'yı incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

Maximus VII Formula'ya alternatif olarak MSI Z97 GAMING 9 AC'yi de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Maximus VII Formula
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
93
Yonga Intel Z97
İşlemci Desteği Intel Core i7 / i5 / i3 (LGA 1150)
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (6 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, Display Port
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları