ASUS MeMO Pad HD 10 testte!

Asus'un yeni 10 inç'lik HD çözünürlüklü yeni tabletini test ettik! İşte deneyimlerimiz, sonuçlar...

CHIP Online Notu 86
  • Kaliteli ve şık tasarımı
  • Ses kalitesi
  • Uygun performans
  • 64 GB microSD desteği
  • 2.0 MP arka kamera
  • Flaş yok
  • Biraz kalın

Asus tablet seçeneklerini genişletmeye devam ediyor. MeMO Pad tablet ailesi ile tablet satın almak isteyenlere kaliteli ve uygun fiyatlı tabletler sunan Asus, bu defa da MeMO Pad HD 10 modeliyle bizlerle. Daha önce Asus'un MeMO Pad HD 7, MeMO Pad 8, MeMO Pad Smart ve MeMO Pad FHD 10 modellerini incelemiştik. Tablet serisini genişletirken her aralığı doldurmaya da özen gösteren Asus, bu defa da 10 inç ekran boyutunda HD çözünürlük sunan bir model olan MeMO Pad HD 10 ile test merkezimize girdi.

10.1 inç ekran boyutunda olan MeMO Pad HD 10, Android 4.2 işletim sistemiyle çalışan bir tablet. Plastik bir gövdeye sahip olan MeMO Pad HD 10, daha önce Asus'un diğer tabletlerinde de gördüğümüz pek çok özelliği üzerinde taşıyor. Daha önce Asus'un HD ürün gamında yer alan MeMO Pad HD 7'i incelemiş ve oldukça memnun kalmıştık. MeMO Pad HD 10 için, kabaca 7 inçlik tabletler arasında oldukça iyi bir yerde olan HD 7'nin daha geniş boyutlusu diyebiliriz. Elbette MeMO Pad HD 10'da farklı özellikler de var. Şimdi bu özelliklere daha yakından bakalım.

10.1 inç boyutunda HD ekran

10.1 inç boyutunda olan MeMO Pad HD 10, HD 7 modelinden daha geniş bir ekran alanı sunuyor. Böylece HD çözünürlükte 10 inç ekran boşluğunu da dolduran Asus, elbette yine ekranda IPS panelden vazgeçmemiş. LED arka aydınlatmalı IPS LCD ekranın sahibi olan MeMO Pad HD 10, 1280x800 piksel çözünürlükte çalışıyor. Ekran gerek görüş açısı, gerek parlaklığı, gerekse kalitesiyle iyi bir çizgide. Elbette MeMO Pad FHD 10 modelinde olduğu kadar iyi bir görsellik beklemeyin. Fakat HD çözünürlük için yeterli bir seviyede.

Söze tabletin tasarımından devam edelim. Gövde daha önceki Asus modellerinde de gördüğümüz gibi plastik. Ama aklınıza ucuz tabletlerde kullanılan ucuz plastik malzeme gelmesin. Gövdenin gayet kaliteli ve sağlam olduğunu söyleyelim. 10.5 mm'lik kalınlıkta olan tablet, belki daha ince olabilirdi. Zira bu alanda 7.95 mm'lik kalınlıkta tabletleri görebiliyoruz. Buna karşın 522 gram ağırlığı ile oldukça hafif. Böylece rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

İncelediğimiz modeliyle beyaz renkli bir kasaya sahip olan MeMO Pad HD 10'un farklı renk seçenekleri de bulunuyor. Metalik gri ve pembe renkleriyle de kullanıcılarla buluşan tablet, oldukça temiz bir tasarıma sahip. Temizden kastımız çevresinin bağlantı yuvalarıyla boğulmamış olması. Var olan bağlantılar da oldukça şık bir şekilde konumlandırılan tablette, yalnızca mini USB, microSD ve kulaklık yuvaları bulunuyor. Bunların dışında yine ses ve güç butonları da kullanıma hazır. Evet, tablette mini HDMı bağlantısı yok, ancak bunun yerine tablet Miracast desteği sunuyor.

Teknik detaylar

Şimdi biraz da MeMO Pad HD 10'un teknik detaylarından bahsedelim. ARM tabanlı bir işlemcinin sahibi olan MeMO Pad HD 10, 4 çekirdekli ve 1.6 GHz hızında çalışan bir işlemcinin sahibi. Mali-400 MP grafik arabirimiyle desteklenen tablet, 1 GB bellekle çalışıyor. Dahili depolama olarak toplam 16 GB kapasitesinde olan tablet, microSD kart ile 64 GB daha kapasiteye kavuşabiliyor. Geniş bir microSD kapasitesi sunması gayet güzel. Zira tablet kullanılabilir olarak 12 GB'a yakın bir kapasite sunuyor. Elbette bunu Asus'un WebStorage hizmetiyle de Bulut üzerinden 16 GB daha arttırabilmeniz de mümkün.

Teknik öğeleriyle giriş ve orta seviyeli kullanıcılar için yeterli ölçüde olan MeMO Pad HD 10, yaptığımız testlerle de bunu kanıtladı. AnTuTu Benchmark testinde 20001 perforansını gösteren tablet, CPU Benchmark'ta da 2248 skorunu elde etti. Bu sonuçlarla kategorisi için ideal olan tablet, 3DMark'ta da sırasıyla 4093, 3049 ve 3214 derecelerini aldı. Ayrıca 1280x752 pikselde 50.7 FPS'yi gördüğünü de söyleyelim. İnternet performansı için Vellamo ile test ettiğimiz tablet, 1697 skoruyla yine iyi seviyede.

MeMO Pad HD 10, tablette oyun oynamayı düşünen kullanıcılar için ideal. Üst seviye oyunlarda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz, ancak dediğimiz gibi giriş ve orta seviyeli oyunlarda memnun olacağınızı söyleyelim. Real Racing 3 gibi oyunları da oynamanız mümkün, fakat FPS değerinin biraz düşeceğini göz önünde bulundurmak lazım.

Kamera, arayüz ve pil performansı

MeMO Pad HD 10 elbette hem ön hem arka kamera sahibi. Ancak tabletin özellikle arka kamerasını pek beğendiğimizi söyleyemeyiz. Zira 2.0 megapiksel değerinde bir çözünürlükte çalışıyor. Kameranın düşük çözünürlüğü elbette fotoğraf kalitesine de yansıyor. Bu nedenle arka kamera fotoğraf çekmek için yeterli değil. Ön yüzde kullanılan kamera ise tipik 1.3 MP. Görüntülü görüşme yapmanız açısından uygun. Bu arada arka kamerada flaşın bulunmadığını da söyleyelim.

MeMO Pad HD 10, Android 4.2 işletim sistemine sahip. Oldukça akıcı bir şekilde çalışan işletim sistemi, böylece iyi bir tablet deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor. Biz kullandığımız süre boyunca oldukça beğendik. Diğer yandan Asus, MeMO Pad HD 10'da da diğer tabletlerinde olduğu gibi özel uygulamalarını sunuyor.

MeMO Pad HD 10'un pil performansından bahsedecek olursak, tabletin 5070 mAh'lik bataryanın sahibi olduğunu söyleyebiliriz. Bu bataryasıyla 9.5 saate kadar pil ömrü sunan tablet, elbette kullanım miktarınıza bağlı olarak bu sürede değişkenlik gösteriyor. Yoğun kullanımlar ve ekran ışığının tam açık olduğu durumlarda bu süre doğal olarak daha kısa olacaktır.

Özetle

Giriş ve orta segment kullanıcılar için iyi bir seçenek olan MeMO Pad HD 10, yeterli seviyede bir tablet. Ailenin 10 inç boyutlu ve HD çözünürlüklü üyesi olan MeMO Pad HD 10, sahip olduğu tasarımı ve performansıyla rahatlıkla beğenilecek türde. Bize verilen bilgiye göre 885 TL'lik fiyat etiketine sahip olan tablet, bu fiyatıyla da bulunduğu kategori ve sunduğu özellikler için ideal.

Kimler Almalı

750 – 1000 TL arası iyi bir tablet satın almayı düşünenler tarafından yakından incelenebilecek olan MeMO Pad HD 10, sahip olduğu özellikleri ile satın alanları memnun edecektir.

Alternatifleri

Asus MeMO Pad HD 10'a alternatif olarak, Samsung'un Galaxy Tab 3 10.1 tableti gösterebiliriz. Ancak Full HD çözünürlüklü bir ekran arıyorsanız Asus MeMO Pad FHD 10'a bakmalısınız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ASUS MeMO Pad HD 10
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
86
ModelME102A
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciARM
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS Panel LED Backlight WXGA
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali-400 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi5070 mAH
Pil Ömrü9.5 saat
Boyutlar256 x 174.6 x 10.5 mm
Ağırlık522 gr.
Okuyucu Yorumları