Uygun fiyatlı tablet kategorisine yeni soluk.

Uygun fiyatlı tablet kategorisine başarılı ürünlerle yeni soluk getiren Asus, HD7 ile de iddialı.

CHIP Online Notu 91
  • Görüntü kalitesi
  • Şık tasarımı
  • Uygun fiyatlı
  • Ekran tepki süresi

Asus, kullanıcılara uygun fiyatlarla satışa sunduğu MeMO Pad ailesine geçtiğimiz günlerde yeni bir ürün daha kattı. HD7 olarak anılan ailenin son üyesi, seride yer alan diğer modeller gibi sahip olduğu özellikler ve fiyat etiketine yansıması beklenen uygun fiyatıyla giriş ve orta seviyeli kullanıcılar tarafından beğenileceğini çokça düşündüğümüz bir tablet.

Her şeyden önce şık ve canlı tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken MeMO Pad HD7, birbirinden farklı renk seçenekleriyle geliyor. İncelediğimiz modeliyle pembe renkli bir gövdeye sahip olan tablet, bunun yanında beyaz, yeşil, mavi ve gri renkli tasarımlarıyla tablet pazarına adeta renk getiriyor diyebiliriz. Genellikle siyah, beyaz ve alüminyum renkli tasarımların arasında fark yaratabilecek yapıda olmasıyla kullanıcıların da beğenisini kazanacağından eminiz. Sahip olduğu boyutuyla 7 inçlik tabletler arasında yer alan MeMO Pad HD7, IPS panel ve LED arka aydınlatmalı ekranıyla üst düzey görüntü kalitesi sunuyor. 1280x800 piksel çözünürlüğünde olan ekranıyla çözünürlük sıkıntısı yaşatmayan MeMO Pad HD7, renkleri canlı bir şekilde görüntülemesiyle de görüntü kalitesiyle bizden tam not almayı başardı. Ekranla ilgili tek eleştirimiz ise tepki süresiyle ilgili olacak. Bazı durumlarda ekranın tepki süresi düşebiliyor. İşletim sisteminde ekranlar arasında dolaşırken hissettiğimiz bu eksiklik, kullanılabilirliği çok fazla etkilemese de bazen can sıkıcı olabiliyor.

Ekranının hemen üzerinde 1.2 megapiksel değerinde bir ön kamera bulunduran tablet, böylece görüntülü görüşmeler için uygun. Gövdesinin arka kısmında da 5.0 MP değerinde bir arka kamera bulunduran tablet, böylece fotoğraf sorununa da el atıyor. Kendisiyle aynı kategoride bulunan pek çok tablete bakacak olursak, arka kamerasıyla fark yarattığını söyleyebileceğimiz MeMO Pad HD7, ayrıca fotoğraf çekim hızıyla da iddialı. Deklanşöre bastığınız anda hiç bekletmeden arka arkaya fotoğraf çekebilen tablet, fotoğraf kalitesiyle de gayet yerinde bir performans gösteriyor. Ancak tabletin arka kamerasının bir flaşa sahip olmadığını da söyleyelim.

MeMO Pad HD7'nin teknik ayrıntılarına değinecek olursak, tabletin üzerinde dört çekirdekli bir işlemci bulunduğundan söz edebiliriz. Böylece gayet yerinde bir performans gösterebilen tablet, 1.2 GHz'lik ARM Cortex A7 işlemciye sahip. 1 GB'lık bellek hızıyla desteklenmiş olan cihaz, incelediğimiz modeliyle ise 16 GB'lık bir dahili kapasite sunuyor. Ancak MeMO Pad HD7'nin 32 GB'lık modeli de bulunuyor. Geniş depolama olanağı sunmasıyla da rakiplerinden rahatlıkla ayrılan MeMO Pad HD7, bunun yanında elbette microSD kart bağlantısıyla da 32 GB'lık ek destekte bulunuyor. Ayrıca fiziksel bağlantıları arasında bir micro USB'ye ve kulaklık girişine yer verdiğini söyleyebileceğimiz tablet, Bluetooth 4.0 ile GPS teknolojilerini de atlamamış. İncelememizin yavaş yavaş sonuna gelirken MeMO Pad HD7'nin 10 saate kadar pil ömrü sunduğunu da söyleyelim. Bu ay içinde piyasada olmasını beklediğimiz MeMO Pad HD7'nin fiyatından bahsedecek olursak, incelediğimiz modelin fiyatının henüz belli olmadığını söyleyebiliriz. Ancak firma tarafından verilen bilgiye göre 32 GB'lık modeliyle 449 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olması beklenen MeMO Pad HD7'nin, 16 GB'lık sürümüyle daha uygun bir fiyata sahip olacağı da aşikar.

Özetle

MeMO Pad ailesi içinde uygun fiyatlı tablet seçenekleriyle kullanıcılara kaliteli ürünler sunan Asus, MeMO Pad HD7 ile başarılı bir model yaratmayı başarmış. 7 inçlik ekranıyla mini boyutlarda bir tablet arayan kullanıcıların beklentisini karşılayacağını düşündüğümüz tablet, hafif olmasıyla da ideal. Performans beklentisini de karşılayan tablet, yakından incelenmeli.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı kaliteli tablet satın almak isteyenler tarafından yakından incelenebilecek olan MeMO Pad HD7, şık ve canlı tasarımlardan hoşlanan kullanıcılara da hitap ediyor.

Alternatifleri

Asus'un MeMO Pad ailesi içinde daha büyük ekran boyutuna sahip modeller de bulunuyor. Eğer 7 inç ekran boyutu size dar geliyorsa, ailedeki diğer ürünleri de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus MeMO Pad HD 7
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciARM Cortex-A7
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LED Backlight WXGA
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar120.6 x 196.8 x 10.8 mm
Ağırlık302 gr.
Okuyucu Yorumları