Via’nın son bombası

Chipsetleri ile tanıdığımız Via, yeni bombası ile piyasaya iddialı giriyor. Pentium 4 işlemciler için tasarlanan bu yeni chipset, SIS 645 olarak adlandırılıyor. Anakart üreticileri de, bu chipsetin üstün özelliklerini benimseyerek, ürünlerinde yer vermeye başladılar.

Asus P4S6333 İnceleme
CHIP Online Notu 66

Bu üreticilerden biri de, anakart konusunda kendisinden çok söz ettiren Asus. Asus’un yeni modeli olan P4S333, Socket 478 işlemcileri destekleyen bir anakart. P4S333, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Intel’in yeni işlemcilerini destekliyor. Bahsi geçen bu işlemciler, 0.13 micron teknolojisi ile üretilen ve 2 GHz’in üzerinde çalışan NorthWood’lar. P4S333’ün bir de yeniliği var; PC2700 bellek modülleri ile çalışabiliyor.Yani bu anakart, DDR333 olarak adlandırılan yeni nesil bellek modülleri ile uyumlu. Asus'un yüksek performansı, testlerimizde de kendisini gayet iyi hissettirdi.

Özetle

P4S333'ün, Pentium 4 işlemciler ve DDR Ram kombinasyonu ile yüksek bir performans değerine ulaşmasından dolayı, Intel chipsetli anakartlara göre çok daha iyi bir alternatif oluşturduğunu söyleyebiliriz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus P4S6333
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
66
Okuyucu Yorumları