Gürültüleri engelleyen oyuncu kulaklığı.

Artık çevrede olan bitenden etkilenmeden dinlediklerinize odaklanmanız mümkün.

CHIP Online Notu 97
  • Aktif ses engelleme özelliği
  • Zengin kutu içeriği
  • Dış mekan kullanımına uygun değil

Kulaklıklar birçok kullanıcı için büyük önem taşıyorlar. Herkes iyi ve kullanışlı –aynı zamanda uygun fiyatlı- bir kulaklığa gereksinim duyuyor ancak gerçeklerden biri de kulaklığın kullanıldığı yer faktörü. Toplu taşıma kullanıyorsanız veya gününüzün büyük bir bölümü kalabalığa karışarak geçiyorsa kafanızda ciddi büyüklükte bir kulaklık taşımanız hem yorucu olur, hem de daha fazla dikkat çekmenizi sağlar. Eğer bilgisayar başında çalışıyorsanız ve kulak içi mikro sürücülü kulaklıklar yerine farklı bir alternatif arıyorsanız o halde dilediğiniz modeli seçmekte özgürsünüz. Asus'un oyuncu ekipmanları arasında bulunan R.O.G. Vulcan Pro, işte tam da bahsettiğimiz standartlara uyuyor. Rahatlık, yüksek ses kalitesi ve işlevsel tasarım kulaklığın öne çıkan özellikleri arasında. Aslında bahsedilmesi gereken birçok detay var.

Asus R.O.G. Vulcan Pro, ambalajından çıkarıldığında koruyucu çantasının içinde bizleri karşılıyor. Koruyucu çanta gerçekten koruyucu ve sert bir malzemeden üretilmiş. Kese tarzı bir malzemeye sahip olmadığından mükemmel bir koruma sağlıyor. Katlanarak rahat bir şekilde taşınabilen kulaklığın 3.5 mm'lik bağlantı kablosu, USB kablosu, uçak jack'ı, kablo sarma aparatı, mikrofonu ve kendisi rahatlıkla sığıyor ve çanta içinde ek bir bölüm de oluşturulmuş. Kulaklık, kulak kepçelerini tam anlamıyla kapsayan ancak yastıklar dışında baskı sağlamayacak şekilde geliştirilmiş. Yastıklarda seçilen süngerler ve deri malzeme bir hayli başarılı.

Kırmızı ve siyah renklerin tercih edildiği Asus R.O.G. Vulcan Pro'ya kablo bağlantısı sol sürücü üzerinden yapılıyor. Kablonun bilgisayar bağlantısı 3.5 mm'lik ve mikrofon için de ikinci bir jack var. Kulaklığa bağlanan 3.5 mm'lik jack ise iki bağlantıyı aynı anda gerçekleştiriyor. Dolaşmayan bir malzemeyle kaplanan kablo üzerinde bir de küçük kumanda var ve böylece mikrofonun sesini kesebilir veya kulaklık ses seviyesini analog olarak değiştirebilirsiniz. Küçük klips sayesinde kumandayı sürekli elinizin altında bulundurabilirsiniz. USB bağlantı kablosu ise isteğe bağlı olarak kullanılabiliyor. Bilgisayarınızın ön panelindeki 3.5 mm'lik ses arabirimleri bağlı değilse kulaklığı hemen USB haline getirebilirsiniz. USB kablo üzerinde ikinci bir kumanda var ve buradan da kulaklığın ses profillerini değiştirebilmeniz mümkün. FPS, Surround ve AMP profilleri sırasıyla oyunlardaki hassasiyeti artırma, çevresel ses üretme ve ses çıkışını güçlendirme gibi detaylar sunuyor.

Asus R.O.G. Vulcan Pro'nun önemli özelliklerinden biri mikrofonunun sökülebilir yapıda olması. Mikrofona gerek duyulmayan durumlarda böylece kalabalık ortadan kalkıyor. Mikrofonun malzemesinin de kolay şekil alabildiğini belirtelim. Böylece karşıdaki kişinin en iyi duyabileceği şekilde mikrofonu konumlandırabilirsiniz. Kulaklığın bahsedilmesi gereken ve rakiplerinden ayrılan en önemli özelliklerinden biri de gürültü engelleme özelliği sunması. Gürültü engelleme özelliği sayesinde dış gürültüler analiz ediliyor ve yalıtılıyor. Ofis ortamının uğultu tarzı tipik gürültüsünü tamamen engellemek için birebir ancak yakınınızda çok fazla iletişim varsa pek bir işe yaramayabilir. Gürültü engelleme sistemi doğal olarak ek bir güç beslemesine ihtiyaç duyuyor ve bunun için de sağ sürücü içine bir adet AAA tip kalem pilin takılması gerekli.

Deneyimlerimize ve değerlendirmemize geçmeden önce kulaklığı bir de teknik açıdan ele alalım. Neodimyum mıknatısların tercih edildiği sürücüler 40 mm çapında ve eklemli gövde yapısı sayesinde kafaya mükemmel bir temas sağlıyor. Fabrika verilerine göre desteklenen 20 Hz – 20 kHz frekans değeri özellikle bas seslerde kendisini doğruluyor. Yaklaşık 2.5 metre uzunluğunda olan kablo bazı kullanıcılara uzun gelebilir ancak firmanın kutu içeriğine sarma aparatı dahil ettiğini de söylemiştik. Dış gürültüleri yüzde 85'e kadar izole edebilen kulaklık pasif kullanımda da yüzde 30 izolasyon sağlıyor. Yaklaşık 326 gramlık ağırlık da pek fena sayılamaz.

Özetle

Asus R.O.G. Vulcan Pro rahat bir kulaklık fakat ev veya ofis ortamında kullanılması gerekiyor. Boyutları biraz fazla ve sokak kullanımına uygun değil. Bazı üreticiler hem ev, hem de sokakta kullanılabilecek çözümler sunabiliyorlar ancak Asus rahatlığı ve ses kalitesini önemsediği için tam bir oyuncu kulaklığı üretme kararı almış. Kulaklık için söylenebilecek belirgin bir eksiklik yok çünkü aradığımız tüm ayrıntılara yer veriliyor. Asus R.O.G. Vulcan Pro sahibi olduktan sonra daha fazlasını aramayacağınıza emin olabilirsiniz.

Alternatifleri

Oyuncu kulaklığı açısından bakıldığında piyasada ürün sayısı oldukça azalıyor. Bir de aktif gürültü engelleme çzelliği ve sunulan diğer detaylara bakılınca Asus R.O.G. Vulcan Pro dışında fazla bir seçenek kalmıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus R.O.G. Vulcan Pro
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
97
Sürücü 40 mm
Empedans 32 ohm
Frekans Aralığı 20 Hz - 20 kHz
Kablo Uzunluğu 2.5 metre
Boyutlar 210 x 180 x 70 mm
Ağırlık 326 gram
Okuyucu Yorumları