Asus Rampage III Extreme

Hız aşırtma tutkunları için tasarlanmış bir anakart.

Asus Rampage III Extreme İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Editörün Seçimi

Asus'un Test Merkezi'mize konuk olan en üst model anakartı Rampage III Extreme, adından da anlaşılacağı üzere en uç performansı arayan kullanıcıları ve hız aşırtma tutkunlarını hedefliyor. Intel'in en son yonga seti X58 ile güçlendirilmiş olan kartın hem 4 yollu SLI hem de 4 yollu CrossFireX desteklemesi de hem oyuncular hem de yüksek hesaplama gücüne ihtiyaç duyanlar için büyük önem taşıyor. Yine üründe yer alan USB 3.0 ve SATA 6 Gb/s desteğiyle hem sabit disklerinizden hem de harici disklerinizden tam performans alabiliyorsunuz. Rampage III'ün en önemli özellikleri ise hız aşırtma konusunda ön plana çıkıyor. Yeni dijital VRM tasarımı, ROG Connect uzaktan kontrol ve Bluetooth ile hız aşırtma göz ardı edilemeyecek yenilikler. Öte yandan hız aşırma için tasarlanan anakartlarda yer alan voltaj ölçme noktaları da Rampage III'te unutulmamış. Son olarak hız aşırtma konusunda bilgisi olmayan kullanıcılar dahi CPU Level Up ile işlemcilerini hızlandırabilirler.

Özetle

Hız aşırtma konusuna yeni özellikleriyle farklı bir boyut getiren Asus, kaliteli bileşenleri ile en yüksek hızlarda dahi çok kararlı.

Alternatifleri

Rakip Gigabyte'ın X58A-UD9'u veya MSI'ın farklı ekran kartlarını birleştiren Big Bang Fuzion modeli de göz atılması gereken modeller.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Rampage III Extreme
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Soket: Intel LGA 1366
Yonga seti: Intel X58 / ICH10R
Bellek: 6 x DIMM,. 24 GB, DDR3 2200 (OC)
Slotlar: 4xPCIe 2.0 x16, 1xPCIe x4, 1 x PCI
Depolama: 6 x SATA II, 1 x eSATA, 2 x SATA III
Ses: 8 Kanal HD Codec
Okuyucu Yorumları